Actualizare 15:59
Tribunalul Ilfov a dispus efectuarea unei expertize medico-legale la INML în baza căreia se va pronunţa pe 9 aprilie dacă Monica Iacob Ridzi îşi va întrerupe sau nu pedeapsa.
"Dispune efectuarea expertizei medico-legale prin care să se constate dacă petenta condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei şi dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii", se arată în minută.
---
Tribunalul Ilfov va judeca astăzi cererea fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.
Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi, a declarat recent că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soţia sa trebuie să efectueze o serie de investigaţii medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar.
El a subliniat că soţia sa are mai multe probleme medicale şi o imunitate foarte scăzută. "Am înţeles că magistraţii vor lua o decizie în acest sens în ideea de a se face o expertiză medico-legală la INML şi apoi vor hotărî, în concordanţă cu ceea ce va rezulta din acea expertiză şi din documentele pe care soţia mea deja le are", a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.
El a spus că ia în calcul înaintarea unei cereri de graţiere către preşedintele Klaus Iohannis, însă, în acest moment, soluţia este întreruperea executării pedepsei pentru a efectua investigaţiile medicale.
Anterior, apropiaţii Monicăi Ridzi au declarat că aceasta suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică şi trombofilie.
Pe 15 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, a hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.