"Moody"s" a redus ratingul unui număr de 44 de bănci după "rafinarea" metodologiei

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 aprilie 2007

Agenţia de rating "Moody"s" a redus ratingul unui număr de 44 de bănci, în mare parte din Europa, după o revizuire a metodologiei, a cărei versiune originală a fost intens criticată în ultima perioadă, relatează Reuters.

Conform aşteptărilor, calificativul de risc financiar atribuit băncilor islandeze Glitnir, Kaupthing şi Landsbanki a fost redus cu trei subdiviziuni de rating, de la Aaa la Aa3. Ratingul unui număr de 12 bănci a fost redus cu două subdiviziuni iar restul cu doar o subdiviziune.

Actorii pieţei financiare au precizat că numărul mare de bănci ce au primit ratingul maxim AAA şi ratingul AA a dus la reducerea utilităţii informaţiilor emise de "Moody"s" atunci când un client doreşte să facă distincţie între calitatea creditului oferit de diferite bănci.

"Moody"s" a precizat că rafinarea metodologiei a redus nivelul sprijinului extern încorporat în ratingul acordat conform depozitelor bancare şi a datoriilor, pentru a oferi o mai mare importanţă "puterii financiare interne" a băncii.

"Un număr de ratinguri acordate unor bănci, ce au fost majorate înainte de rafinarea metodologiei, au ridicat semne de întrebare privind corectitudinea şi respectarea noilor metode", a precizat agenţia.

Printre băncile al căror rating a fost redus se numără grupul bancar ABN AMRO, al cărui rating a fost redus cu o subdiviziune, de la Aa1 la Aa2, banca Fortis Bank, al cărei rating a fost redus cu două subdiviziuni, de la Aaa la Aa2 şi Nordea, al cărei rating a fost redus cu o subdiviziune, de la Aaa până la Aa1.

Analiştii sunt de părere că piaţa nu va reacţiona dur la aceste reduceri de rating având în vedere că preţurile au atins deja nivelele atinse înainte de majorarea iniţială.

"Nu sunt surprize mari", au declarat analiştii Royal Bank of Scotland într-un comunicat trimis clienţilor. "Niciunei bănci nu i-a fost redus ratingul sub nivelul de dinainte de rafinarea metodologiei", au adăugat aceştia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb