Moscova consideră neprieteneşti declaraţiile lui Băsescu din campania electorală

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 11 decembrie 2009

Moscova consideră neprieteneşti declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa Rusiei, din cursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) rus, Andrei Nesterenko, informează NewsIn.

Într-un comunicat publicat, ieri, pe site-ul instituţiei, MAE rus face următoarele precizări: "La Moscova s-a atras atenţia asupra faptului că în cursul campaniei electorale, preşedintele României, Traian Băsescu, a făcut în repetate rânduri declaraţii neprieteneşti la adresa Rusiei. În confruntarea cu contracandidatul său politic el a încercat să joace pe , să acuze ţara noastră de tentative de implicare în afacerile interne ale României".

"Este foarte evident faptul că astfel de declaraţii absurde pot doar să vină în detrimentul dezvoltării relaţiilor noastre bilaterale", mai adaugă comunicatul MAE rus.

Băsescu: "Rusia nu-şi mai poate face centre de influenţă în politica românească"

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, pe 4 decembrie, că "vremea Războiului Rece a trecut" şi că Rusia "nu-şi mai poate face centre de influenţă" în politica românească, avertizând că, dacă le va face, ele vor fi "retezate", ca reacţie la o declaraţie a ambasadorului rus la Bucureşti.

La un post de televiziune privat, Traian Băsescu a declarat: "Am văzut o declaraţie nefericită a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, că a trecut vremea Războiului Rece. Şi eu mă văd nevoit, deşi o voi face şi oficial, să-l atenţionez că a trecut vremea Războiului Rece şi că nu-şi mai pot face centre de influenţă în politica românească, sau dacă şi le vor face le vom reteza, da? Şi presa rusă nu-i nevoie să transfere campania din România şi să o redea pe larg la Moscova în favoarea candidatului Geoană".

Băsescu a adăugat că există cercuri de la Moscova care stau în spatele unor campanii din România, evidenţiind modul în care s-a reflectat în Rusia scandalul provocat de filmul în care Băsescu apare că ar lovi un copil. De asemenea, în cadrul campaniei electorale, preşedintele Traian Băsescu a dezvăluit că Mircea Geoană a efectuat în secret vizite la Moscova.

În replică, Mircea Geoană a declarat că acuzaţia contracandidatului său privind tranzacţii pe care acesta le-ar fi angajat în vizita sa neoficială la Moscova contra susţinerii politice în alegeri "este minciuna disperării", iar el nu se "joacă niciodată cu interesul naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb