Moscow Exchange devine acţionar al Kazakhstan Stock Exchange

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 februarie 2019

Kazakhstan Stock Exchange (KASE) şi Moscow Exchange (MOEX) au finalizat tranzacţia prin care 32.360 de acţiuni ale pieţei din Kazahstan au fost preluate de Bursa din Rusia, ca parte a unui acord de cooperare strategică semnat anterior, anunţă azernews.az, preluând o informaţie publicată de Trend.

În urma tranzacţiei, MOEX va deţine 3,32% din capitalul KASE. Acordul dintre părţi a fost semnat în 10 octombrie 2018 şi prevede ca MOEX să acumuleze, în două etape, o cotă de până la 20% din piaţa kazahă.

Principalele obiective ale cooperării sunt asigurarea, pentru investitorii din Kazahstan şi Rusia, a accesului mutual pe cele două burse; îmbunătăţirea siguranţei infrastructurii şi reducerea riscurilor de piaţă prin dezvoltarea instituţiei contrapărţii centrale; utilizarea experienţei MOEX şi a tehnologiilor de trading şi clearing în vederea îmbunătăţirii eficienţei pieţelor KASE, a operaţiunilor de clearing şi management al riscului, respectiv a creării de noi instrumente de piaţă; utilizarea experienţei MOEX pentru lansarea ofertei publice iniţiale a KASE.

KASE este cea mai mare bursă de acţiuni din Asia Centrală, respectiv o platformă universală de tranzacţii pentru instrumente repo de piaţă, valute, bonduri guvernamentale şi corporatiste, titluri ale instituţiilor financiare internaţionale şi derivate.

În prezent, KASE este numărul doi în rândul burselor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), după volumul tranzacţiilor cu valori mobiliare.

MOEX operează singura platformă bursieră multifuncţională din Rusia destinată tranzacţiilor cu acţiuni, obligaţiuni, derivate, valute, instrumente financiare şi mărfuri.

MOEX se numără printre primele cinci mari platforme de trazacţionare din lume după volumul tranzacţiilor cu bonduri şi contracte futures, respectiv printre primele 25 de pieţe de acţiuni după capitalizarea totală a acţiunilor tranzacţionate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb