MOSTBÖCK, DIRECTOR CERCETARE ERSTE GROUP: "Măsurile de austeritate adoptate de Guverne vor împiedica economia să revină la faza de boom"

F.A.
Internaţional / 27 decembrie 2012

Fritz Mostböck, Director Cercetare Erste Group, consideră că măsurile de austeritate inevitabile adoptate de Guverne în întreaga lume vor împiedica economia să revină anul viitor la faza de boom.

Continuarea conflictului din Orientul Mijlociu ar afecta cel puţin temporar pieţele financiare şi în special preţul petrolului şi al mărfurilor pe termen lung, conform unui comunicat remis redacţiei.

Anul viitor, achiziţiile Rezervei Federale a SUA ar trebui să ducă la îmbunătăşirea încrederii şi să sprijine consumul în Statele Unite. Acest context va determina per total menţinerea ratei de creştere economică la 2% în 2013 şi o accelerare treptată în 2014, ceea ce ar asigura acel impuls extrem de necesar creşterii la nivel global, în special exporturilor în zona euro.

"După aderarea Croaţiei la UE în luna iulie, preconizăm o creştere economică pentru această piaţă de 2,5% în perioada 2014 - 2020 datorită accesului la piaţa unică şi la fondurile europene. Integrarea statelor balcanice în UE urmează să beneficieze de un alt stimulent în 2013, când se estimează că se va stabili data pentru demararea negocierilor pentru Serbia", subliniază Mostböck.

"Pieţele de capital globale vor înregistra performanţe bune anul viitor", declară Mostböck. Evaluări atractive şi lipsa alternativelor ar trebui să genereze randamente pozitive pentru majoritatea indicilor bursieri. Piaţa europeană a creditelor pentru companii ar trebui să rămână în atenţia investitorilor, în special pe segmentul companiilor cu diversitate geografică mare şi o bază de clienţi mai extinsă, care vor genera un flux de numerar îmbunătăţit, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb