Moţiunea: Cu Boc înainte, marş!

ADINA ARDELEANU,DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Politică / 28 octombrie 2010

Emil Boc a fost asaltat de dosare cu semnături pentru demiterea sa.

Emil Boc a fost asaltat de dosare cu semnături pentru demiterea sa.

Guvernul Boc rămîne în funcţie, după ce moţiunea de cenzură a opoziţiei a fost respinsă de Parlament. Anunţul a fost întâmpinat de reprezentanţii puterii cu urale şi aplauze.

Parlamentarii au votat, ieri, moţiunea de cenzură "Moţiunea Româ-niei majoritare, moţiune populară". Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului a început cu o întârziere de circa 30 de minute faţă de ora anunţată. Opoziţia a cerut ca "guvernarea Băsescu - Udrea - Boc - Anastase" să plece şi a acuzat faptul că România este condusă de "o grupare lipsită de legitimitate electorală, condusă de un personaj fără personalitate, fără identitate doctrinară şi fără simţ al ridicolului - premierul Emil Boc".

Potrivit moţiunii, "actualul Guvern nu mai respectă Programul de guvernare aprobat de Parlament, la învestitură, în decembrie 2009". Dezbaterea din Parlament nu a fost lipsită de atacuri verbale, huiduieli şi chiar îmbrânceli.

Boc: Moţiunea - reţeta dezastrului garantat

"PNL şi PSD s-au întors la locul faptei cu o moţiune subţire de tot în soluţii, dar grăbindu-se să vândă iar iluzii", a declarat premierul Emil Boc, în faţa parlamentarilor, adăugând că opoziţia propune "soluţii fără acoperire financiară". Domnia sa a cerut respingerea moţiunii.

În opinia sa, soluţiile propuse de opoziţie "sunt de natură pamfletară şi ar majora deficitul bugetar cu peste 10% din PIB, agravând efectele crizei".

Antonescu îl atacă pe Boc

Emil Boc este "primul asistat", dar şi "primul client" al ţării, potrivit lui Crin Antonescu, preşedintele PNL. "Nu toţi cei din sectorul public au vreo treabă în ţara asta, începând, iertaţi-mă, cu dumneavoastră, care sunteţi primul asitat al ţării şi primul client", i s-a adresat Antonescu lui Boc. El le-a cerut parlamentarilor să voteze moţiunea de cenzură. Crin Antonescu a mai susţinut că premierul Emil Boc conduce o echipă guvernamentală alcătuită pe criterii feudale, respectiv pe legături de sânge, tipice sistemului naşilor şi cumetrilor din politica românească. Potrivit preşedintelui PNL, reforma statului începe cu guvernarea în inters naţional şi al cetăţenilor, iar actualul Guvern nu face acest lucru.

Ponta: Sunt 100.000 de oameni în piaţă

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat în plenul Parlamentului că în Piaţa Constituţiei se află 100.000 de manifestanţi, declaraţie care a stârnit rumoare în sală, o parte dintre membrii PDL întorcându-se cu spatele în timp ce acesta îşi rostea discursul.

Victor Ponta a vrut să le transmită parlamentarilor PDL ce cred oamenii din stradă despre sesiunea: "20 de milioane de oameni se întreabă dacă mai au vreo şansă să trăiască în aceas-tă ţară fără să fie membri PDL. Sunt 100.000 de oameni în piaţă. Sunt milioane de români care se uită la ceea se întâmplă în stradă şi aici şi văd că frauda şi hoţia stăteau la conducerea acestui parlament. Am încă un mesaj. Amintiţi-vă cum s-a desfăşurat comitetul executiv al PCR înainte să cadă Ceauşescu. Astăzi a început sfârşitul regimului Băsescu. Indiferent de votul de astăzi".

Victor Ponta le-a vorbit Parlamentarilor după ce a condus marşul manifestanţilor din Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului.

Boc a primit dosare cu semnături pentru demiterea Guvernului

Mai multe persoane din PSD i-au adus premierului Emil Boc, care se afla la pupitru, dosare cu semnături pentru demiterea Guvernului, la finalul dezbaterilor. În pofida criticilor, premierul a anunţat că Guvernul va continua procesul de reformă chiar dacă este nepopular, deoarece nu există o altă variantă pentru ieşirea ţării din recesiune.

Mercenari printre protestatari

Revoluţia din octombrie roşu se amână pentru un noiembrie negru

Protestele din România, în presa străină

Cursul a rezistat tensiunilor din Parlament şi protestelor sindicatelor

Discursul lui Emil Boc, ignorat inclusiv de parlamentarii PDL

Discursul premierului Emil Boc a fost ignorat de o mare parte din parlamentari, inclusiv de membrii PDL. Aceştia au preferat să stea la discuţii, pe teme care nu aveau tangenţe cu dezbaterile din plen, la bufetul instituţiei, lângă o cafea şi o plăcintă cu brânză.

Radu Berceanu şi Silviu Prigoană conduceau grupul PDL de la bufet, unul foarte numeros, aceştia revenind la şedinţă la minute bune după ce primul ministru îşi încheiase alocuţiunea.

Mult mai implicaţi s-au dovedit a fi câţiva tineri, care susţineau că reprezintă "Miliţia spirituală". Bine echipaţi şi organizaţi, aceştia au afişat mai multe bannere la unul din balcoanele sălii. "Guvernul Boc-Banca Mafiei", "Condamnaţi învăţătorii la un destin de cerşetori", "Sute de morţi pentru această clădire", "Parveniţi cu portofolii, Vinovaţi demoartea şcolii", "Preşedinte-jucător pe cadavrul de popor", "Teroriştii României: Roberta, Cotoi şi restul de oi", "Când numără Miss Roberta, se umflă pe loc Omerta", "Ţară dezbinată de o minte scelerată", erau câteva din mesajele afişate. (D.N.)

PSD-iştii acuzaţi că au semnat de mai multe ori moţiunea

Premierul Emil Boc i-a acuzat pe trei deputaţi PSD că au semnat de câte două ori moţiunea de cenzură, apreciind că aceştia au dat dovadă de neseriozitate. Deputatul Valeriu Zgonea, unul dintre cei vizaţi, a declarat, ulterior, că ar semna şi de trei ori, numai ca actualul guvern să fie demis.

Moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", a întrunit doar 219 voturi "pentru", faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Fara speranta!

    1. Copilarie in comunism , tinerete in tranzitie continua , si astept o batranete care vine parca prea repede tot in plina reforma . O chinuiala continua intr-o tara care nu ofera nimic omului simplu , poate doar taxe si umilinta cu care ne straduim sa le achitam .

    Intrebare : de ce take Make ??. 

    1. Tak pentru ca scriu.

    Se numesc PONTA, NASTASE,ANTONESCU,S.O.VANTU,PA TRICIU .Toti mint de ingheata apele si merg dupa varianta bolsevica de a merge cu minciuna pana la capat,dezinformarea este la zi,bataiia de joc.

    Toti arata cu degetul spre pedelisti si ai fac hoti si nu isi vad barna din ochi. Sa ne fereasca D-nezeu de ciuma comunista numita PSD si mai nou PC si PNL . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb