Moţiunea de cenzură a picat

J.F.
Politică / 8 februarie 2017

Moţiunea de cenzură a picat

Actualizare 17:42 Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost respinsă

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu a fost respinsă de Parlament, nefiind întrunit numărul de voturi "pentru" necesare pentru căderea Guvernului.

Conform unor surse parlamentare, s-au înregistrat 161 de voturi "pentru", 8 voturi "împotrivă", iar 33 au fost anulate, transmite News.ro.

Pentru căderea Guvernului, erau necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Votul a fost secret, exprimat prin bile.

Parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR s-au abţinut de la vot.

Deputaţii şi senatorii care au semnat moţiunea nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Moţiunea a fost semnată de parlamentarii PNL şi USR şi susţinută şi de PMP.

(M.I.)

-------

Actualizare 15:34 Moţiunea de cenzură a picat

--------

Actualizare 15:29 Votul s-a încheiat. Vor fi numărate rezultatele

--------

Actualizare 14:38 PSD, ALDE şi UDMR nu vor vota moţiunea de cenzură; parlamentarii din cele 3 partide vor asigura cvorumul

--------

Actualizare 14:34 În scurt timp va începe votul moţiunii

--------

Actualizare 13:48 Traian Băsescu: "De ce fac această pledoarie pentru corectitudine? Pentru că dacă funcţionarul public a avut un folos necuvenit, îl bagi la puşcărie pentru luare de mită".

--------

Actualizare 13:45 Traian Băsescu: "Scopul nu trebuie să fie să te duci la puşcărie, ci recuperarea pagubei. De ce trebuie să mergem pe ideea că un om trebuie băgat în puşcărie pentru că a făcut o eroare?"

--------

Actualizare 13:43 Traian Băsescu: "Al doilea lucru e existenţa vătămării grave a intereselor unei persoane".

--------

Actualizare 13:42 Traian Băsescu: "Încălcarea trebuie să fie încălcarea unei dispoziţii exprese din lege, şi nu o chestiune de îndeplinire defectuoasă".

--------

Actualizare 13:40 Traian Băsescu: "Un procuror trebuie să îi spună celui pe care îl acuză: Omule, ai încălcat art. X, alin Z, nu că a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu. Asta spune decizia CCR".

--------

Actualizare 13:39 Traian Băsescu: "Avem obligaţia, după ce, că oameni politici, am contestat multă vreme această definiţie, să privim în decizia CCR".

--------

Actualizare 13:38 Traian Băsescu citeşte în plen definiţia abuzului în serviciu.

--------

Actualizare 13:38 Traian Băsescu: "Eu însumi am avut dezbateri lungi la televiziuni pe tema definirii abuzului în serviciu".

--------

Actualizare 13:37 Traian Băsescu: "Cel mai sensibil lucru al OUG 13 e cel legat de abuzul în serviciu, toţi am făcut un cal de bătaie din acest subiect".

--------

Actualizare 13:37 Traian Băsescu: "De la înălţimea experienţei pe care am avut-o, nu îmi pot permite pedagogia".

--------

Actualizare 13:36 Traian Băsescu: "Voi face notă discordantă cu toţi vorbitorii".

--------

Actualizare 13:36 Traian Băsescu: "Pentru cei care nu mă cunosc: am fost ministru, primar şi v-am fost preşedinte 10 ani".

--------

Actualizare 13:35 Călin-Popescu Tăriceanu: "Deciziile CCR sunt obligatorii pentru toată lumea".

--------

Actualizare 13:34 Călin-Popescu Tăriceanu: "Au ieşit nişte coduri catastrofale care transformă România într-o republică a procurorilor".

--------

Actualizare 13:34 Călin-Popescu Tăriceanu: "În 2008, PNL a trecut în opoziţie, Hotărârea a fost că niciunul din membrii executivului să nu mai participe la viitorul Guvern. A venit unul dintre ei şi a spus că vrea o derogare, să guverneze în continuare, că are un proiect important în derulare - Codurile. Nu ne-am înţeles, fostul ministru a devenit ministru al Justiţiei şi în cabinetul ulterior".

--------

Actualizare 13:32 Călin-Popescu Tăriceanu: "M-a iritat puţin luarea de cuvânt al domnului fost ministru al Justiţiei. Am să vă povestesc o istorie interesantă".

--------

Actualizare 13:31 Călin-Popescu Tăriceanu: "Invit pe preşedintele Camerei să demarăm cât mai repede discuţiile cu partidele politice, mediul civil, să arătăm că România vorbeşte şi nu urăşte, o Românie a dialogului".

--------

Actualizare 13:30 Călin-Popescu Tăriceanu: "Drumul înainte trebuie să fie de construcţie, de responsabilitate, de dialog".

--------

Actualizare 13:30 Călin-Popescu Tăriceanu: "În SUA, strada nu a decis preşedintele ci votul popular. În Marea Britanie, oamenii au ieşit în stradă contra Brexitului, însă tot votul a contat".

--------

Actualizare 13:30 Călin-Popescu Tăriceanu: "Este decizia dvs dacă veţi mărşălui cu multă veselie către pieire".

--------

Actualizare 13:29 Călin-Popescu Tăriceanu: "Românii v-au penalizat, vor lideri care să le facă viaţa mai bună, dar nu vor politiceni care să se facă preş".

--------

Actualizare 13:28 Călin-Popescu Tăriceanu: "PNL a pierdut alegerile cu un scor ruşinos".

--------

Actualizare 13:28 Călin-Popescu Tăriceanu: "Un partid istoric a fost distrus pentru a face loc USR".

--------

Actualizare 13:28 Călin-Popescu Tăriceanu: "Din păcate, unul câte unul liderii PNL au fost scoşi din joc prin anchete politice".

--------

Actualizare 13:28 Călin-Popescu Tăriceanu: "În 1947 la Sibiu, primăria i-a acordat titlul de cetăţean de onoare lui Andrei Vişinschi, procurorul trimis de Stalin. La distanţă de 70 de ani, PNL îşi laudă călăul şi este paralizat de frică".

--------

Actualizare 13:27 Călin-Popescu Tăriceanu: "Aţi văzut zâmbetul lui Iohannis de ieri din parlament. Este pregătit să dezbine România pentru a obţine mai multă putere şi un guvern al lui. Avem un preşedinte al dezbinării. Ironia soartei".

--------

Actualizare 13:26 Călin-Popescu Tăriceanu: "Avem informaţii că ei folosesc miniştri şi guverne, cum a fost cazul doamnei Prună, pentru a obţine şi mai multă putere".

--------

Actualizare 13:25 Călin-Popescu Tăriceanu: "Cei numiţi să conducă instituţiile de forţă sunt corupţi de putere. Tot ei cred că mai sunt în măsură să îi controleze pe cei aleşi de cetăţeni".

--------

Actualizare 13:25 Călin-Popescu Tăriceanu: "Domnul Iohannis refuză să înapoieze statului sume mari de bani datoraţi pentru închirierea unei case, deşi există o sentinţă".

--------

Actualizare 13:24 Călin-Popescu Tăriceanu: "Vă amintesc cazul Marianei Rarinca şi vă amintesc că cei vinovaţi au fost promovaţi de domnul preşedinte de factio al partidului, domnul Iohannis".

--------

Actualizare 13:24 Călin-Popescu Tăriceanu: "Procurorul şef al DNA este şi ea implicată în acest scandal şi parte a binomului SRI-DNA deşi legea interzice implicarea serviciilor în anchetele DNA".

--------

Actualizare 13:24 Călin-Popescu Tăriceanu: "Fostul şef operativ al SRI şi-a dat demisia în mijlocul unui scandal de corupţie, cu vacanţe exotice".

--------

Actualizare 13:23 Călin-Popescu Tăriceanu: "Domnilor din opoziţie, românii sunt preocupaţi de corupţie, dar trebuie să vedeţi toată corupţia, cea a instituţiilor de forţă o vedeţi?"

--------

Actualizare 13:22 Călin-Popescu Tăriceanu: "Rolul liderilor este să nu alimenteze dezbinarea. PSD şi ALDE au făcut un pas înapoi pentru a nu accentua destabilizarea României. PNL, USR şi preşedintele Iohannis, nu".

--------

Actualizare 13:22 Călin-Popescu Tăriceanu: "Avem şi noi manifestaţia, la Palatul Victoria şi la Cotroceni. E dreptul lor, câştigat la revoluţie".

--------

Actualizare 13:22 Călin-Popescu Tăriceanu: "Pentru grupul PNL, când se schimbă preşedintele îl menţineţi pe cel care susţine cuvântările?"

--------

Actualizare 13:22 Kelemen Hunor: Parlamentarii UDMR se vor abţine de la vot

--------

Actualizare 13:22 Kelemen Hunor: "Dacă nu stabilim un moment zero şi nişte valori minimale, dacă nu stabilim nişte reguli clare în folosul fiecărui om, vom pierde timp şi vom compromite viitorul generaţiilor care ne urmează".

--------

Actualizare 13:22 Kelemen Hunor: "Cum va arăta ţara noastră mâine depinde în mare măsură de noi".

--------

Actualizare 13:21 Kelemen Hunor: "Avem o alegere importantă, trebuie să facem cu toţii această alegere".

--------

Actualizare 13:21 Kelemen Hunor: "Trebuie să ne hotărâm: vrem separarea reală a puterilor în stat?".

--------

Actualizare 13:20 Kelemen Hunor: "Nu se poate vota cu conştiinţa împăcată nici împotriva moţiunii dar nici în favoarea ei".

--------

Actualizare 13:20 Kelemen Hunor: "Ce se va întâmplă cu guvernul Grindeanu nu mai are o importantă deosebită".

--------

Actualizare 13:19 Kelemen Hunor: "Nu are cum să existe un stat de drept real când puterea legislativă e ocolită permanent în chestiuni esenţiale".

--------

Actualizare 13:19 Kelemen Hunor: "În România, de ani de zile, parlamentul nu legiferează". `

--------

Actualizare 13:18 Kelemen Hunor: "Guvern există doar formal, ca şi în anii trecuţi".

--------

Actualizare 13:17 Kelemen Hunor: "România din păcate de ani buni nu e guvernată şi din când în când pare neguvernabilă".

--------

Actualizare 13:15 Kelemen Hunor: "Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: de ani buni deciziile politice majore nu mai sunt luate de cei aleşi".

--------

Actualizare 13:15 Kelemen Hunor: "Statul de drept nu există pentru că separaţia puterilor în stat de ani de zile rămâne o glumă proastă".

--------

Actualizare 13:15 Kelemen Hunor: "Dacă legile votate în Parlament nu sunt aplicate şi respectate, oare putem vorbi de stat de drept?"

--------

Actualizare 13:14 Kelemen Hunor: "În România e din ce în ce mai greu să spui că există stat de drept, nu doar din 31 ianuarie".

--------

Actualizare 13:13 Kelemen Hunor: "Întrebarea reală este dacă există separarea puterilor de stat".

--------

Actualizare 13:12 Nicuşor Dan: "Ştiu că adevăratul autor al acestei crize, domnul Liviu Dragnea, ar fi în stare să arunce în aer România pentru a scapă de dosarele sale penale".

--------

Actualizare 13:12 Nicuşor Dan: "Poporul nu v-a trimis aici că să daţi legi pentru oameni care au furat din banul public".

--------

Actualizare 13:11 Nicuşor Dan: "Trebuie să fim recunoscători străzii că au reuşit să îndrepte ce aţi făcut".

--------

Actualizare 13:11 Nicuşor Dan: "Istoria va reţine din aceşti zeci de ani aspiraţia societăţii către normalitate şi cheltuirea corectă a banului public şi pe de altă parte un grup de politicieni. Stradă a fost întotdeauna de partea bună a istoriei".

--------

Actualizare 13:11 Nicuşor Dan: "Mulţi oameni şi-au pus întrebarea dacă să plece din România după şocul pe care Guvernul Grindeanu l-a produs".

--------

Actualizare 13:11 Nicuşor Dan: "Acest Guvern şi-a pierdut încrederea".

--------

Actualizare 13:10 Nicuşor Dan: "Vi-l închipuiţi pe domnul Grindeanu discutând de la egal la egal cu Angela Merkel? Nu, pentru că şi-a pierdut încrederea".

--------

Actualizare 13:09 Nicuşor Dan: "Am văzut cu toţii cum ministrul Justiţiei l-a minţit în şedinţa de Guvern pe primul ministru. Un astfel de prim ministru şi-a pierdut încrederea".

--------

Actualizare 13:08 Nicuşor Dan: "Domnul Grindeanu se putea opune, dar a fost las, a pus interesele ţării mai prejos de interesele şefului de partid, şi pentru asta şi-a pierdut încrederea".

--------

Actualizare 13:07 Nicuşor Dan: "Ştim cu toţii că nu domnul Grindeanu a initait aceste modificări, ci domnul Dragnea".

--------

Actualizare 13:06 Nicuşor Dan: "La 1:00 noaptea, au vrut să şteargă acest efort după bunul plac".

--------

Actualizare 13:05 Nicuşor Dan: "Cu mult efort, societatea românească a construit nişte mecanisme".

--------

Actualizare 13:05 Raluca Turcan: "Ascultaţi vocea oamenilor care v-au votat. Nu v-au votat să daţi o lege care să îl scape de pedeapsă pe domnul Dragnea".`

Actualizare 13:04 Raluca Turcan: "Vă invit astăzi să fiţi alături de cetăţenii cinstiţi şi muncitori care îşi doresc o ţară în care cetăţenii să fie egali în faţă legii. Este atât de greu?"

--------

Actualizare 13:04 Raluca Turcan: "Românii ajung la succes şi performanţă când beneficiază de egalitate de tratament. Oamenii cinstiţi au ca garanţie de reuşită egalitatea de tratament în faţă legii".

--------

Actualizare 13:03 Raluca Turcan: "Românii sunt conştienţi că nu poţi ajunge la prosperitate dacă legea este aplicată discriminatoriu".

--------

Actualizare 13:03 Raluca Turcan: "Dacă aţi fi avut repsect faţă de poporul român aţi fi plecat în secunda doi".

--------

Actualizare 13:02 Raluca Turcan: "Abrogarea OUG13 nu va şterge păcatele, culpa politică şi morală rămâne, şi pentru ea trebuie să plătiţi cu funcţiile".

--------

Actualizare 13:02 Raluca Turcan: "Singură soluti democratică domnilor Dragnea tăriceanu şi grindeanu este demisia dvs şi a membrilor cabinetului".

--------

Actualizare 13:01 Raluca Turcan: "Aţi simulat destul ataşamentul faţă de valorile democratice pentru lege şi Constituţia României".

--------

Actualizare 13:00 Raluca Turcan: "Nicicând în istoria României moderne un Guvern nu a îndrăznit să fie atât de făţiş reprezentanţii hoţilor".

--------

Actualizare 12:59 Raluca Turcan: "Aţi comis-o rău domnilor guvernanţi, domnilor parlamentari, şi o ţară întreagă v-a prins".

--------

Actualizare 12:58 Raluca Turcan: "Trei oameni cu înclinaţii dovedite către abuz şi un Guvern în lesă nu pot reprezenta interesul ţării".

--------

Actualizare 12:58 Raluca Turcan: "Salvarea protejaţilor dumneavoastră nu a existat în programul de guvernare cu care aţi ajuns în Parlament".

--------

Actualizare 12:57 Raluca Turcan: "Rar s-a văzut în România un abandon mai brutal al interesului public".

--------

Actualizare 12:56 Raluca Turcan: "«Noaptea, ca hoţii» a devenit slogan guvernării Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu".

--------

Actualizare 12:55 Raluca Turcan: "Această moţiune de cenzură este o sancţiune politică".

--------

Actualizare 12:54 Liviu Dragnea: "Când oare veţi înţelege că aţi pierdut alegerile? (n.r. - PNL)".

--------

Actualizare 12:54 Liviu Dragnea: "Am făcut într-o lună ce a făcut Guvernul Cioloş într-un an".

--------

Actualizare 12:53 Liviu Dragnea: "Această moţiune este doar o notă de subsol la discursul răutăcios al preşedintelui Iohannis".

--------

Actualizare 12:51 Liviu Dragnea: "Mărturisesc că m-am aşteptat, cel puţin la politicienii din PNL (...) la raţiune".

--------

Actualizare 12:49 Cătălin Predoiu: "Ordonaţa Ruşinii a fost atât de transparentă că i s-a văzut Teleormanul".

--------

Actualizare 12:45 Sorin Grindeanu: "Acest Guvern va fi unul exclusiv al dialogurilor şi al dezbaterii publice".

--------

Actualizare 12:44 Sorin Grindeanu: "Mulţumesc instituţiilor media şi liderilor de opinie echilibraţi".

--------

Actualizare 12:43 Sorin Grindeanu: "Daţi-mi voie să îmi exprim părerea despre modul impecabil în care jandarmii şi-au desfăşurat activitatea (n.r. - referitor la protestele ce au avut loc în Bucureşti)".

--------

Actualizare 12:42 Sorin Grindeanu: "Avem cel mai mare sprijin popular de după Revoluţie".

--------

Actualizare 12:40 Sorin Grindeanu: "Sprer ca azi să tranşăm lucrurile şi să ne întoarcem la treabă".

--------

Actualizare 12:38 Sorin Grindeanu: "Nu înţeleg cum poţi dormi în Parlament când se dezbate bugetul".

--------

Actualizare 12:37 Sorin Grindeanu: "Aveam aşteptări mult mai mari de la parlamentarii USR".

Actualizare 12:36 Sorin Grindeanu: "Această moţiune nu ţşi mai are obiectul".

--------

Actualizare 12:35 Sorin Grindeanu: "Avem un buget care ne aduce prosperitate".

--------

Actualizare 12:33 Parlamentul a început dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Executvului condus de Sorin Grindeanu, iniţiată de PNL-USR şi susţinută de PMP

--------

Actualizare 12:02 PSD a susţinut o şedinţă înainte de dezbaterea moţiunii, în cadrul căreia a fost discutată implementarea planului de guvernare

Partidul Social Democrat a susţinut o şedinţă înainte de moţiune în care a fost discutată implementarea planului de guvernare, dar a fost dezbătut şi bugetul şi susţinerea Executivului actual.

Liviu Dragnea a afirmat, la ieşirea de la această şedinţă: "S-a discutat despre buget, despre susţinerea Guvernului".

Întrebat despre relaţia cu Sorin Grindeanu, în contextul evenimentelor tensionate de pe scena politică, preşedintele PSD a răspuns că este "foarte bună".

----------

Parlamentul se va reuni astăzi, de la ora 12:00, pentru a dezbate şi supune la vot moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Cabinetului Grindeanu, în urmă încercărilor de modificare a Codurilor penale.

Moţiunea de cenzură este susţinută şi de PMP, iar UDMR a anunţat că se va abţine de la vot.

Premierul Sorin Grindeanu va susţine, la începutul dezbaterii, un discurs în plenul reunit al Parlamentului.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL şi USR a fost citită, luni, în plenul reunit al Parlamentului, de către deputatul PNL Cătălin Predoiu, vicepreşedinte al Camerei, PMP anunţând că 25 de parlamentari vor susţine demersul opoziţiei.

PNL susţine în moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Grindeanu - Guvernul Sfidării Naţionale. Nu legalizaţi furtul în România", citită în plen de vicepreşedintele Camerei, Cătălin Predoiu: "Sub masca respectării unor decizii ale unor instanţe interne sau internaţionale, guvernul girat de domnii Dragnea şi Tăriceanu, lovesc în ceea ce înseamnă siguranţa românilor şi a intereselor lor legitime".

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anunţat în şedinţa de plen că PMP susţine moţiunea de cenzură, afirmând că demersului opoziţiei se alătură 25 de parlamentari PMP.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Votul e la vedere? Daca nu e noaptea ca hoti.

    Sorin Grindeanu: "Avem cel mai mare sprijin popular de după Revoluţie" 

    Oare se refera la multimea din Piata Victoriei? sau nu a vazut/distins bine in miez de noapte? 

    am crezut ca batrinii sunt depasiti , dar nici tineretul nu-i mai breaz ,cind e vorba de ros un os.discursul lui grindeanu ,idile lui sunt din domeniul demagogic , batrinicios .nu inseamna ca cel al celor din opozitie ar fi mai consitent.nu-mi vine sa cred ca acesti politicieni pot fi tot ce poate da mai bun un popor , din moment ce ne conduc.cum s-a ajuns sa nu putem avea cei 6 ,7 barbati de seama de care vorbea un filozof german ,cind definea poporul ca inconjurul pe care-l face natura pentru a da la iveala acest numar infim de oameni de seama?( Fr. N ) Sau e mai valabila continuare : ii da la ivela pentru a-i ocoli?

    Corect , domnule Kelemen, nici asa , nici altminteri-vorba lui nea Iancu..Ati fost vreodata altfel decit cu fundul in 2 luntre?Acelasi oportunism nerusinat

    UDMR e ipocrit.

    Ei cica sprijina punctual guvernul. 

    Il sprijina de vreo 25 de ani. 

    Cand ii auzu, ce corecti, ce liberali, ce democrati, ce cinstiti.

    Si ei sustin corUPTIA prin VOT 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb