Motoractive Leasing şi-a sporit afacerile cu 37%, în primul semestru

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 3 septembrie 2008

Motoractive Leasing, companie deţinută de GE Money România, a finanţat bunuri de 110 milioane euro în primul semestru, în creştere cu 37,5% faţă de acelaşi interval din 2007, pe fondul avansului pieţei de leasing în ansamblu, a declarat directorul general al companiei, Felicia Relenschi.

În primul semestru din 2007, Motoractive Leasing înregistrase o valoare a bunurilor finanţate de 80 milioane euro. În primele şase luni ale acestui an, am încheiat 5.000 de contracte de leasing, faţă de 4.400 de contracte în aceeaşi perioadă din 2007, a precizat Relenschi, care a adăugat că în prezent Motoractive Leasing are un portofoliu de 27.000 contracte."O mare parte a bugetului de leasing pentru acest an va fi alocată dezvoltării portofoliului de produse, dar şi pregătirii personalului de vânzări", a mai spus şeful Motoractive Leasing.

În ceea ce priveşte structura portofoliului pentru primul semestru, jumătate (50%) din vânzările companiei au provenit din finanţarea achiziţiilor de autoturisme, 25% au fost reprezentate de finanţări de achiziţii de vehicule comerciale uşoare, iar restul de 25% au reprezentat finanţări pentru echipamente şi vehicule comerciale grele.

Valoarea finanţărilor acordate pentru achiziţionarea de echipamente şi camioane aproa-pe s-a dublat anul trecut, comparativ cu 2006 şi a continuat să crească şi în acest an, potrivit şefului companiei.

"Anul acesta intenţionăm să ne consolidăm poziţia pe piaţa de leasing auto şi cea a echipamentelor şi să ne orientăm mai mult spre clienţii persoane fizice", a declarat Relenschi.

Ea a adăugat că Motoractive Leasing vrea să-şi extindă perioada de finanţare pentru echipamente şi vehicule comerciale grele.

Compania mizează şi pe segmentul de finanţare a vehiculelor second-hand, motiv pentru care a lansat la sfârşitul lui 2007 un produs cu o perioadă de finanţare de până la şase ani, pentru autoturisme şi vehicule comerciale uşoare.

Motoractive Leasing are un capital social de 27,6 milioane lei şi dispune de o reţea de 18 birouri în cele mai importante oraşe din ţară. Din august, Motoractive Leasing acordă populaţiei finanţări la care acceptă un grad de îndatorare de cel mult 70% din veniturile eligibile, după ce a primit avizul Băncii Naţionale a României (BNR) pentru normele proprii de creditare.

GE Money a intrat pe piaţa din România în 2006 prin achiziţionarea a trei companii specializate în servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (deţinătoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie care oferă credite de consum) şi Domenia Credit IFN SA (companie specializată în credite ipotecare şi imobiliare). Din iunie 2008, firmele folosesc brandul GE Money.

Cele trei companii sunt deţinute în parteneriat de către General Electric Capital Corporation (GECC), companie a General Electric, şi grupul turc Dogus Holding AS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb