Mugur Ciuvică susţine că Blaga şi Sorin Frunzăverde au protejat contrabanda cu ţigări la graniţa româno-sârbă

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 3 iulie 2007

Mugur Ciuvică, Vasile Blaga, Sorin Frunzăverde

Mugur Ciuvică, Vasile Blaga, Sorin Frunzăverde

Preşedintele GIP, Mugur Ciuvică, a afirmat, ieri, într-un comunicat de presă, că deţine documente care atestă că doi membri importanţi ai PD, fos­tul ministru de Interne Vasile Blaga şi fostul ministru al Apărării, Sorin Frunzăverde, precum şi comisarul de poliţie Constantin Duvac au protejat contrabanda cu ţigări la graniţa româno-sârbă. Potrivit lui Mugur Ciuvică, şefii reţelei erau Omer Radovancovici, primarul PD din comuna Pojejena, judeţul Caraş-Severin, şi George Lupu, şeful unuia dintre duty free-urile implicate în contrabanda cu ţigări şi prieten cu Omer Radovancovici. Ciuvică susţine că a intrat în posesia unor transcrieri ale convorbirilor telefonice înregis­trate de Serviciul Român de Informaţii - U.M. 0653 Reşiţa la cererea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Parchetul General, realizate în dosarul contrabandei cu ţigări de pe Clisura Dunării, precum şi a unor declaraţii ale martorilor din acest dosar, probe care atestă implicarea lui Blaga, Frunzăverde şi Duvac. "Potrivit documentelor pe care le publicăm, contrabandiştii, în convorbirile telefonice înregistrate de Parchet, şi martorii, în declaraţiile date în faţa anchetatorilor, susţin că Vasile Blaga, Constantin Duvac şi Sorin Frunzăverde i-au protejat pe contrabandişti", se arată în comunicatul GIP. Potrivit lui Mugur Ciuvică, la sfârşitul lunii octombrie 2006, procurorii DIICOT din Caraş-Severin au trimis în judecată zece inculpaţi, acuzaţi că "au constituit în zona graniţei româno-sârbe o adevărată reţea de crimă organizată transfrontalieră specializată în contrabanda de mare amploare cu ţigări, ale cărei operaţiuni au fost favorizate şi susţinute de funcţionari corupţi din Vamă şi Poliţie". Ciuvică declară că, în acest dosar, DIICOT a ares­tat şi a trimis în judecată mai mulţi ofiţeri din Poliţia de Frontieră: ofiţerul de poliţie judiciară Nicuşor Cocoană, subcomisarul Dorin Dolici Praja şi Ion Cioncă, comandantul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Caraş. El precizează că ancheta Parchetului s-a oprit la nivel local, deşi în dosar există referiri clare la lideri politici, demnitari, înalţi funcţionari publici, şefi ai Poliţiei Române şi ai Vămii. Numele lui Vasile Blaga apare în declaraţia unuia dintre martorii din dosarul contrabandei cu ţigări de pe Clisura Dunării, mărturia făcută în faţa procurorilor DIICOT referindu-se la ofiţerul de poliţie judiciară Nicuşor Cocoana, al cărui rol era acela de a proteja transporturile ilegale de ţigări, susţine Mugur Ciuvică. Ciuvică arată că, potrivit martorului, ofiţerul Cocoana susţinea că o parte din banii pe care îi primea de la traficanţi îi trimitea ministrului de Interne, Vasile Blaga.

GIP a solicitat Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul de Interne şi DIICOT să informeze opinia publică dacă au realizat vreo anchetă referitoare la faptul că numele lui Vasile Blaga apare în dosarul contrabandei cu ţigări de la Dunăre. Mugur Ciuvică mai afirmă că Sorin Frunzăverde, preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin în acea perioadă, apare de multe ori în convorbirile telefonice dintre contrabandişti.

PD: Acuzele aduse de Mugur Ciuvică, doar o tentativă de denigrare a Partidului Democrat

Partidul Democrat nu a patronat sub nicio formă şi prin niciunul dintre liderii săi actele la care face trimitere Mugur Ciuvică, susţin, într-un comuni­cat remis ieri, liderii democraţi Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde. Secretarul general şi vicepreşedintele PD consideră că acţiunea preşedintelui Grupului de Investigaţii Politice (GIP) este "doar o nouă încercare de a denigra personalităţi şi instituţii, fără niciun fundament şi fără niciun rezultat, atitudine în care Mugur Ciuvică s-a specializat în ultimii ani". "Liderii Partidului Democrat nu au avut niciodată intervenţii în justiţie, ba dimpotrivă, au atenţionat mereu reprezentanţii PD că nu vor fi sub nicio formă favorizaţi în cazul în care vor încălca legea", se precizează în comunicat. Blaga şi Frunzăverde susţin, de asemenea, că ancheta DIICOT la care liderul GIP face referire "este una veche, despre care s-a scris mult în presă, Mugur Ciuvică neaducând nimic nou, în afara unor speculaţii ca urmare a publicării unor dialoguri purtate între cei anchetaţi şi urmăriţi". Cei doi democraţi sunt de părere că a face responsabili doi foşti miniştri pentru "presupuneri ale unor învinuiţi nu poate fi catalogat decât ca o tentativă jalnică de ieşire din anonimat, pe care Mugur Ciuvică o exer­sează periodic".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ce sa faci la toti ne e greu

    ce sa faci la toti ne e greu

    Domnule Ciuvica daca sunte-ti presedintele GIP verificati urmatoarele: dupa ce l-au arestat pe Cionca Ion, in timp ce era in arest la IPJ Timis domnu Cristian Goian sef DIICOT CARAS-SEVERIN l-a scos din arest pe Cionca dupa orele de program, fara avocat, si i s-a propus sa depauna marturie asa cum spune dumnealui si seful sau Mircea Adres sef serviciu DIICOT Timis marturie ce il incrimina pe domnul Frunzaverde. Ce parere aveti ? de asta de nu se spune nimic ?.... si cate mai sunt.Daca va intreseaza mai multe contactati-ma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb