MUGUR ISĂRESCU:

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 februarie 2016

Încheierea unui acord de tip stand-by cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) este imposobilă în acest an, consideră Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

Domnia sa a spus, ieri, într-o conferinţă de presă, că unul dintre motivele pentru care nu mai putem avea un nou acord de acest tip cu Fondul este nivelul scăzut, de sub 1%, al deficitului balanţei de plăţi, în condiţiile în care, în 2008, aveam un deficit de 14%.

Totodată, modul în care am încheiat ultimul acord stand-by cu FMI, respectiv fără succes, este un obstacol în calea unui potenţial acord de acest gen, a menţionat oficialul BNR

Mugur Isărescu a precizat: "Adică să nu credeţi că Fondul va veni aici şi va spune că a uitat ce s-a întâmplat în 2015. Începe discuţia de la 2014-2015 - «ce n-aţi făcut, de ce n-aţi făcut, hai să vedem care este situaţia». Or, atmosfera în ţară este alta, noi acum avem o opinie publică inflamată, de exemplu, de faptul că aceşti domni îşi permit să se pronunţe şi asupra unei iniţiative legislative şi ne acoperim de ridicol spunând că s-au înţeles între ei, că au un scop de conspiraţie. Cum poţi să discuţi cu ei? Banca Mondială n-are dreptate dacă s-a pronunţat (n.r. pe Legea dării în plată), Banca Europeană de Investiţii n-are dreptate, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare n-are dreptate, BCE nu mai spun, cum să aibă dreptate?! Ce se poate discuta cu dânşii? Darea în plată?! Acolo s-au pronunţat, nu suntem de acord cu ce s-au pronunţat, dânşii ce să discute cu noi? Şi, pe de altă parte, poziţia lor de a da consultanţă, de a se implica, în măsura în care Guvernul României, Parlamentul şi instituţiile statului doresc, se poate face pe alte căi. Eu n-am observat la dânşii lipsă de bunăvoinţă, în altă parte, da, dar la dânşii n-am observat".

Guvernatorul Băncii Centrale a ţinut să sublinieze că ţara noastră are alte tipuri de acorduri încheiate cu instituţii internaţionale precum Banca Mondială sau Banca Europeană pentru Investiţii, exemplificând şi relaţia cu CE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb