Muncaciu (AUR) despre achiziţiile de vaccinuri din pandemie: "Toţi membrii Guvernului de atunci poartă responsabilitate"

T.B.
Politică / 28 noiembrie 2023

Sorin Muncaciu, preşedintele Comisiei de anchetă privind achiziţiile din pandemia de COVID-19

Sorin Muncaciu, preşedintele Comisiei de anchetă privind achiziţiile din pandemia de COVID-19

Deputatul AUR Sorin Muncaciu, preşedintele Comisiei de anchetă privind achiziţiile din pandemia de COVID-19, a afirmat, marţi, că "toţi membrii Guvernului" de la acel moment sunt responsabili de stocurile "supranormative" de vaccinuri cumpărate, potrivit agerpres.ro.

Conform sursei menţionate, deputatul AUR declară "Stocurile supranormative - nu s-a prevenit, s-a intrat în acţiuni de diletantism clar, cum a fost cumpărarea unei fabrici de măşti din China şi apoi imposibilitatea de a o pune în funcţie. Noi discutăm acum de nişte lucruri care au fost total iraţionale, dar de ce au fost posibile? Pentru că toţi membrii Guvernului de la acel moment poartă responsabilitatea, ei au votat. Degeaba vine acum PSD-ul şi dă vina pe USR, pentru că şi ei au participat la acest lucru. Au fost membri din Guvernul lor, care nu au votat să existe un audit şi să se facă într-adevăr un raport exhaustiv despre ceea ce s-a întâmplat în această pandemie. Când vine vorba de responsabilitate, responsabilitatea este un lucru pe care ei l-au pasat tot timpul, în sensul că toţi miniştrii au dat vina pe comunitatea europeană", a susţinut Muncaciu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că un raport de 70 de pagini a fost întocmit de comisia de anchetă şi pus la dispoziţie pe site-ul Parlamentului, iar dintre toţi miniştrii şi prim-miniştrii convocaţi să dea explicaţii referitoare la achiziţiile "aberante" din pandemie numai Ludovic Orban şi Alexandru Rafila au răspuns invitaţiei, informează sursa menţionată.

Potrivit agerpres, "Dintre toţi miniştrii şi prim-miniştrii pe care i-am convocat să dea raport, să ne explice cum s-a putut să avem asemenea achiziţii aberante în pandemie, rezultatul a fost foarte negativ, în sensul că, în afară de domnul Orban, dar şi dânsul limitat în timp, şi domnul Rafila, care în momentul în care a ajuns în comisie a fost atacat de domnul Ungureanu de la USR şi practic această audiere s-a transformat într-un circ, nu am avut niciun membru responsabil din Guvernul României şi de organizaţiile care au avut implicaţie în pandemie. (...) Acest lucru nu este în acord cu Constituţia României, pentru că în Constituţia României şi în Tratatul de aderare se spune că politicile sanitare aparţin Guvernului şi Parlamentului României, deci nu aveau niciun motiv constituţional să difere hotărârea de a face aceste aberante achiziţii în timpul pandemiei. Responsabilitatea trebuia să le aparţină numai lor", a explicat deputatul AUR.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu, preşedinte al Consiliului de Conducere al AUR, a susţinut că deţine informaţii conform cărora DNA lucrează şi la alte dosare privind achiziţiile făcute "direct sub îndrumarea şi semnătura domnului Arafat", relatează sursa indicată.

Conform sursei, senatorul Claudiu Târziu adaugă "Ies la iveală câteva dintre lucrurile descoperite de DNA, dar noi avem informaţii că se lucrează şi la alte dosare şi sunt şi alte dosare într-o fază avansată în Justiţie, cele privitoare la achiziţiile făcute direct sub îndrumarea şi semnătura domnului Arafat. (...) Ce s-a întâmplat în plandemie a fost un exerciţiu planetar de supunere şi un prilej extraordinar de afaceri cu banii popoarelor", a afirmat Târziu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Corect , dar va iesi ceva din acest dosar ( eu unul nu cred ) in functie de rezultatul anchetei din parlamentul european ,sa nu creada cineva ca s-a umflat asa intamplator muschii pe DNA .

    Este o falsa problema .Daca Pandemia tinea inca vreo doi ani aceste stocuri erau epuizate de mult si greu de presupus ca la puteam reface la acele preturi extrem de mici . Daca luam in calcul pretul mic , acuzele ce puteau aparea si care ar fi fost de o gravitate cu totul alta ,dupa o extindere pandemica ,ca si salvarea a sute de mii de vieti (mureau sute de oameni zilnic in marea lor majoritate nevaccinasti) precum si exemplul dat de celalalte natiunii ce au facut achizitii cu mult mai mari , poate ca ne vom rasgindi si nu vom mai acuza oameni ce au vrut doar binele natiunii .Oportunitatea nu poate fi condamnata .Daca DNA aduce probe ce contin foloase necuvenite si identifica punctual persoane atunci putem invinovati .

    NIMENI, nu va fi gasit vinovat,

    nici Codruta Kovesi nu deranjeaza pe sefa von der Layen, 

    cu contractele "dubioase" cu compania Pfizer,

    unde din intamplare lucreaza sotiorul ei 

    ...

    O momeala aruncata de alegeri ca sa manjeasca doar pe cine trebuie.

    Nimeni relevant nu va pati nimic pentru ca toate abuzurile au fost facute cu binecuvantare de peste tot. 

    Cu ocazia asta distrug un competitor nesemnificativ si mai si spun ca s-a investigat, deci putem opri orice alte investigatie ulterioara. 

    Da, iata corifeii acestei tari in actiune! Ce murdara este politica in general! Toti neica nimeni se inghesuie sa ne fie Sefu'.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb