Municipiul Buzău trece în scenariul galben. Mii de elevi, acasă

Ana Felea
Miscellanea / 24 februarie 2021

Municipiul Buzău trece în scenariul galben. Mii de elevi, acasă

După nici două săptămâni încheiate de la redeschiderea şcolilor, elevii din municipiul Buzău sunt trimişi, din nou, în faţa dispozitivelor. Decizia a fost luată la finalul săptămânii trecute, în timpul unei şedinţe a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, după ce Direcţia de Sănătate Publică Buzău a raportat o rată de infectare de 1,03 cazuri la mia de locuitori pentru municipiul Buzău.

Elevii din Buzău au rămas acasă începând cu data de luni, 22 februarie 2021.

Concret, este vorba despre cel mai mare număr de elevi din Buzău, şi anume cei de la clasa a V-a până la clasa a VII, inclusiv la care se adaugă cei din clasele 9-11-a.

"Urmează să aibă loc o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă unde municipiul Buzău va trece în scenariul galben ca urmare a ratei de incidenţă de peste un caz la mia de locuitori. Asta înseamnă că la cursuri vor mai veni doar copiii de grădiniţă, elevii din clasele 0 până la clasa a- IV-a, iar de la gimnaziu şi liceu vom avea prezenţa doar de la clasele terminale. Scenariul galben la nivelul judeţului Buzău are, în acest moment, 74 de unităţi dintr-un total de 471, iar elevii care vor fi trecuţi în online sunt în jur de 15.000", a spus Ionel Meiroşu, inspector IŞJ Buzău.

Pe de altă parte de la redeschiderea şcolilor, Buzăul a înregistrat şase cazuri de infectări în rândul elevilor şi trei cazuri în rândul cadrelor didactice şi nedicactice.

În acelaşi timp, judeţul se meţine cu un nivel constant scăzut de noi confirmări zilnice. De exemplu, pe 19 februarie, când municipiul Buzău a intrat din scenariul verde în scenariul galben, la Buzău au fost comunicate de DSP 27 de noi îmbolnăviri. Este vorba despre pacienţi cu vârsta cuprinsă între 19 şi 88 de ani.

Chiar şi aşa, medicii epidemiologi sunt de părere că nu ne putem relaxa. Nu am scăpat de pandemie, spune medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău.

"Eu zic că stăm bine, dar nici acum nu îmi smulgeţi afirmaţia că e foarte bine şi că totul va fi roz de aici înainte. Încă avem de aşteptat pentru că surprizele pot veni oricând. E adevărat că din ce în ce mai mult şansa de apariţie a unor evenimente ample scade în paralel cu creşterea acoperirii vaccinale. Este încă prematur să ne gândim că această infecţie a încetat să ne mai joace feste", aspus la Focus TV, Carmen Scântei,medic epidemiolog DSP Buzău.

Şi chiar dacă sunt puţine cazuri de coronavirus, bătălia se duce încă în secţiile de terapie intensivă, acolo unde sunt încă mulţi bolnavi cu forme grave de boală, spune şi directorul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

"Într-adevăr de trei săptămâni avem o parte de relaxare, dar nu avem parte de relaxare în secţiile ATI. Sunt foarte mulţi pacienţi care vin cu afecţiuni seriose care necesită internarea în ATI. Secţia ATI este mereu aproape plină. Într-adevăr, relaxarea este pentru afecţiune medie. Din cele 68 de paturi, în ultimele trei săptămâni am avut o medie de 35-38 de pacienţi, deci la capacitate de jumătate. Acesta este un lucru îmbucurător, dar se pare că cei care au afecţiune COVID şi stau acasă, stau până în ultimul moment şi atunci când vin în spital, trebuie internaţi direct în secţiile ATI", a declarat pentru sansanews.ro Claudiu Damian, manager Spitalul Judeţean Buzău.

La Buzău, de la debutul pandemiei, s-au infectat cu coronavirus 9354 de persoane, dintre care 8802 s-au vindecat iar 262 au decedat, mulţi pe fondul infecţiei cu SARS CoV-2 ,dar şi al altor afecţiuni de care sufereau.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb