Municipiul Ploieşti se constituie parte civilă în dosarul finanţării clubului de baschet Asesoft

F.A.
Ziarul BURSA #Sport / 22 iulie 2015

Autorităţile din Ploieşti se constituie parte civilă cu suma de 1,5 milioane de lei, în dosarul în care DNA îi cercetează pe deputatul Sebastian Ghiţă şi pe fostul primar al oraşului Iulian Bădescu, în legătură cu finanţarea Asociaţiei Basket Club Asesoft cu bani de la bugetul local.

Consiliul Local Ploieşti a votat, ieri, o hotărâre prin care municipiul se constituie parte civilă în acest dosar, relatează Mediafax. Decizia primăriei privind constituirea ca parte civilă în acest dosar a fost luată ca urmare a unei adrese trimise de DNA, care a solicitat autorităţilor să decidă dacă intră sau nu în acest proces pentru recuperarea presupusului prejudiciu.

La şedinţa extraordinară în cadrul căreia s-a decis constituirea ca parte civilă în acest dosar au fost prezenţi doar 15 din totalul de 25 de consilieri, doi dintre cei prezenţi abţinându-se la vot.

Deputatul Sebastian Ghiţă este acuzat că i-a dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă, iar pentru a disimula provenienţa casei cei doi au semnat un contract fictiv.

Potrivit unui comunicat DNA, în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat unui club sportiv, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, de 1,5 milioane de lei, "ce constituie atât prejudiciu adus unităţii administrativ teritoriale, cât şi un folos necuvenit, obţinut de asociaţia respectivă".

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, în anul 2013, Sebastian Ghiţă i-a oferit primarului de la acea vreme din Ploieşti, Iulian Bădescu, prin intermediul S.C. Asesoft Internaţional SA Ploieşti - societate pe care o controlează - o casă pe Aleea Orizontului din Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, din care edilul a suportat doar 124.000 de lei. În schimb, primarul a acordat de la bugetul local o finanţare nerambursabilă suplimentară de 1.500.000 lei de la bugetul local Asociaţiei Basket Club Asesoft Ploieşti, de astfel de finanţări din bugetul local beneficiind şi alte firme controlate de Ghiţă.

În august 2012, Ghiţă Sebastian Aurelian şi-a vândut toate participaţiile deţinute în societăţile comerciale, după ce a fost ales deputat, însă continuă să controlează aceste firme indirect, prin intermediul rudelor şi prietenilor, au mai acuzat procurorii anticorupţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb