MURESAN DESPRE MINISTRUL FINANŢELOR: "Teodorovici minte ca Ponta şi este incompetent ca Dăncilă"

E.M.
Politică / 12 octombrie 2018

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a spus astăzi că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, "minte ca fostul şef Victor Ponta şi este incompetent ca actuala sa şefă, Viorica Dăncilă" şi susţine că Guvernul ar trebui să recunoască că nu a făcut nimic pentru fermierii afectaţi de pestă porcină şi să sprijine amendamentele în negocierile finale pe buget.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a postat astăzi un mesaj pe Facebook, ca reacţie la declaraţia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, care a spus că Guvernul României nu a făcut nico propunere de tăiere de fonduri în Consiliul Uniunii Europene pentru fermierii afectaţi de pestă, şi afirmă că Teodorovici "minte ca fostul şef Victor Ponta şi este incompetent ca actuala sa şefă, Viorica Dăncilă".

"După ce ieri am făcut public că Guvernul României a votat tăierea fondurilor pentru fermierii afectaţi de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019, domnul Teodorovici a făcut o serie de afirmaţii neadevărate. De aceea, trebuie să îl corectez, să vă spun unde greşeşte şi unde minte: Ministrul Teodorovici spune: «România nu a propus nicio tăiere». Adevărul este: Guvernul a votat tăierea, asta am spus eu ieri, acesta este adevarul. Nu am spus că ei au propus tăierea, ci că au votat fără să clipească reducerile de fonduri. Acesta este un lucru grav în sine. Un guvern competent s-ar fi opus cu succes acestor tăieri", scrie Siegfried Mureşan pe Facebook.

Acesta continuă explicând că, "ca să-şi justifice incompetenţa", Eugen Teodorovici a avut "obrăznicia" de a-l acuza că nu a depus amendamentele la liniile bugetare corecte.

"Primul meu amendament este depus la linia bugetară "05.02.15.99 - alte măsuri pentru carnea de porc, carnea de pasăre, ouă, apicultură sau alte produse de origine animalăۚ'. La această linie, eu am cerut 100 de milioane de euro. Este exact linia bugetară la care, în bugetul de anul anterior, au fost alocate 60 de milioane de euro pentru combaterea pestei porcine şi a gripei aviare. Consiliul, cu votul Guvernul României, a propus zero euro la această linie bugetară", mai spus Mureşan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb