"Nasdaq OMX Group", interesat să cumpere "Chi-X Europe"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 octombrie 2010

În 2008, Nasdaq a cumpărat OMX AB din Suedia, a cincea piaţă de acţiuni din Europa, după ce a eşuat în două încercări de preluare a LSE.

În 2008, Nasdaq a cumpărat OMX AB din Suedia, a cincea piaţă de acţiuni din Europa, după ce a eşuat în două încercări de preluare a LSE.

"Nasdaq OMX Group" Inc., operatorul pieţei electronice americane Nasdaq şi al altor şapte burse din Europa, este pregătit să ia în calcul preluarea "Chi-X Europe" Ltd., anunţă directorul executiv al "Nasdaq", Robert Greifeld, citat de Bloomberg.

Greifeld a declarat, într-un interviu acordat la Paris: "În mod clar, ne-am gândit la Chi-X, iar această platformă reprezintă ceva de luat în calcul. Dar, există sute de lucruri de luat în considerare".

Luna trecută, unele surse anonime citate de presa străină afirmau că "Chi-X Europe" a angajat banca de investiţii "Lexicon Partners" Ltd. pentru consultanţă, după ce o companie neidentificată şi-a exprimat, în luna august, interesul pentru cumpărarea acestei pieţe alternative de tranzacţionare. Se pare că este vorba despre "Bats Global Markets", care operează a treia piaţă de acţiuni din SUA.

Referitor la o eventuală preluare, "Chi-X Europe" a precizat doar că a primit "nişte întrebări" de la o parte neidentificată.

"Chi-X Europe" şi-a lansat operaţiunile în martie 2007 şi a fost prima facilitate de tranzacţionare multilaterală menită să fie o provocare pentru bursele tradiţionale din Europa, oferind comisioane mai mici şi transferuri mai rapide. Platforma este un concurent al "Bats Europe", oferind transferuri cu acţiuni listate la "London Stock Exchange Group" Plc, "Deutsche Boerse" AG, "NYSE Euronext" şi "SIX Swiss Exchange" AG.

"Chi-X Europe" este deţinută parţial de "Instinet" LLC - divizia din New York a companiei nipone "Nomura Holdings" Inc., bănci de investiţii şi traderi, printre care "Credit Suisse Group" AG, "Getco" LLC, "Bank of America" Corp., "Citigroup" Inc. şi "Morgan Stanley".

Bursele mari din întreaga lume caută modalităţi de a recâştiga cota de piaţă pierdută în favoarea platfor­Piaţa americană Nasdaq operează şapte burse din ţările nordice şi baltice.melor rivale, după ce autorităţile europene au deschis piaţa competiţiei, în 2007. Spre exemplu, Bursa de Valori din Londra (LSE) a finalizat, în luna februarie, achiziţia pachetului majoritar de la "Turquoise", platformă electronică de tranzacţionare deţinută de un grup de bănci.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb