NĂSTASE A FĂCUT PUBLICE NUMELE VICEPREMIERILOR Ioan Talpeş, Ioan Rus şi Dan Ioan Popescu sînt cei trei noi miniştri de stat

Anca Doicin
Ziarul BURSA #Politică / 1 martie 2004

Ioan Talpeş, consilierul preşedintelui Ion Iliescu, va deveni, din luna martie, viceprim-ministru în Cabinetul Năstase, urmînd să se ocupe de problemele ce ţin de integrarea europeană, justiţie şi apărare. Acesta a fost anunţul-şoc, făcut, sîmbătă, de premierul Adrian Năstase, în cadrul întîlnirii de lucru cu consilierii de pre-aderare din ministere. Ioan Rus şi Dan Ioan Popescu sînt ceilalţi doi vice-premieri, care vor răspunde de problemele social - administrative şi economice.

"Am vorbit cu domnul Talpeş, care a acceptat, în eventualitatea în care vom merge la Parlament cu o asemenea decizie, să facă parte din Cabinet", a spus Adrian Năstase. "Ioan Talpeş va deţine funcţia de ministru de stat, fără portofoliu", a mai precizat domnia sa.

Adrian Năstase s-a simţit dator să explice că Ioan Talpeş se bucură de susţinerea agenţiilor străine de securitate, deşi legătura dintre lobby-ul "agenturilor" şi fotoliul pe care îl va ocupa la Palatul Victoria actualul consilier prezidenţial nu era tocmai evidentă. Mai mult, chiar, Adrian Năstase a supralicitat, spunînd că este convins că "această cooptare a lui Ioan Talpeş în Executiv este foarte bine primită, în interior şi în exterior".

Şeful Guvernului a mai indicat că restructurarea Guvernului va fi mai profundă decît s-a anunţat şi că, la acest moment, încă se lucrează la noua structură a organigramei Executivului. Adrian Năstase a mai spus că urmează să discute săptămîna aceasta cu membrii PSD propunerile privind restructurarea Cabinetului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb