Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Adrian Năstase a declarat, ieri, că îşi asumă realizarea proiectului Muzeului de Artă Contemporană din incinta Palatului Parlamentului, denunţând "hărţuirea politică la care este supus prin înscenările care au loc prin informaţii care vin pe sub uşă din partea justiţiei".
Domnia sa s-a arătat extrem de dezamăgit de ceea ce i se întâmplă în ultima perioadă şi a afirmat că se încearcă "aruncarea unor fumigene" în relaţia cu Uniunea Europeană, cu intenţia de a se dovedi că marea corupţie este legată de termopanele apartamentului personal sau de la Muzeul de Artă Contemporană.
"Sunt nişte fumigene care nu vor convinge pe nimeni. Nu s-a reuşit să se dovedească nimic în legătură cu un eventual tain pe care l-ar fi luat fostul premier francez Jean-Pierre Rafarin la Bucureşti şi, probabil, în discuţiile de la Paris, aceste chestiuni au fost clarificate. Nu a reuşit nimeni să spună nimic rău despre ceea ce a însemnat politica în materia protecţiei copiilor şi ideea vagoanelor de copii vânduţi în străinătate a căzut demult, în timp ce în privinţa contractului EADS, toate elementele care însemnau marea corupţie până la urmă au ajuns la ches-tiuni derizorii", a comentat Năstase, citat de Rompres. El a susţinut că este supus unui "linşaj mediatic", care nu are nici o legătură cu fapte de corupţie.
Deputatul PSD a amintit că Parchetul General a examinat, timp de doi ani, o plângere a arhitectului Casei Poporului Anca Petrescu şi a stabilit că nu au existat elemente de nereguli care să justifice deschiderea unei acţiuni penale în justiţie. "Mi s-a părut extrem de ciudat că, în urmă cu două săptămâni, o plângere înaintată direct la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de Anca Petres-cu, a fost luată în considerare", a spus Năstase, subliniind că în acest caz nu a fost citat nici el şi nici vreun alt membru al guvernului.
În opinia sa, este "foarte ciudat" că au fost amestecate două planuri privind proiectul Muzeului Contemporan de Artă: decizia privind înfiinţarea acestuia şi cel legat de licitaţia în sine şi contractul încheiat care nu au nici o legătură cu activitatea fostului cabinet.
Pe de altă parte, a subliniat Năstase, contractul, licitaţia, oferta şi proiectul de realizare ale Muzeului de Artă Contemporană nu s-au derulat în cadrul guvernului, ci la nivelul RAAPPS, instituţie care a dat toate explicaţiile necesare de-a lungul celor doi ani în care au avut loc cercetările pe marginea acestui caz. El a arătat că se amestecă "în mod evident" execuţia contractului cu competenţe care nu aparţineau fostului cabinet, în speţă primului-ministru, "ceea ce reprezintă o diversiune".
El şi-a mai exprimat mirarea faţă de faptul că, de obicei, motivările la ÎCCJ se fac în luni de zile. "În acest caz, legat de o plângere din partea unei persoane pe care toată lumea o ştie în Parlamentul României pentru scandaluri şi solicitări neîndreptăţite, motivarea s-a făcut în două ", a comentat deputatul PSD.
Deputatul social-democrat nu a dorit că comenteze prea mult în privinţa comunicatului DNA prin care se anunţă că este învinuit într-un dosar pentru luare de mită. "Luaţi de la DNA precizările respective, eu nu mai vreau să intru în jocul acesta cu DNA, se schimbă informaţii pe sub uşi, se fac diversiuni. Dacă au ceva de anunţat, să anunţe public", a mai spus Năstase.