Nave noi pentru supravegherea frontierei maritime

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 11 martie 2021

Poliţia de Frontieră se va dota cu două nave maritime de ultimă generaţie. Lucian Bode, ministrul de Interne a anunţat, ieri, semnarea contractului privind construirea şi achiziţia a două nave maritime de patrulare, care vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră. Valoarea totală a contractului este de 129.944.250,00 lei fără TVA (aproximativ 26 milioane euro), proiectul fiind derulat din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul pentru Securitate Internă.

"Achiziţia acestor nave este parte a unui proiect mai amplu, în cadrul căruia urmează să fie achiziţionate şi cinci şalupe de intervenţie. Sunt acţiuni care dovedesc preocuparea noastră faţă de siguranţa cetăţenilor, nu numai a celor români, ci a tuturor locuitorilor Uniunii Europene. Înţelegem, astfel, să fim responsabili în asigurarea frontierei estice a Uniunii Europene şi a NATO. Supravegherea frontierei maritime, misiunile de patrulare, asigurarea apelor din zona exclusiv economică, siguranţa maritimă, operaţiunile de căutare şi salvare - sunt tipuri de misiuni care, cu aceste nave, vor fi îndeplinite cu mai mare eficienţă. Se eficientizează, totodată, şi cooperarea operaţională în cadrul operaţiunilor comune Frontex la care participă Poliţia de Frontieră, iar eu sunt un susţinător consecvent al cooperării internaţionale. (...) Consider ca fiind absolut necesară modernizarea şi dotarea corespunzătoare a Poliţiei de Frontieră Română, dat fiind rolul acestei structuri în gestionarea fenomenului migraţionist, în prevenirea şi combaterea criminalităţii frontaliere sau cooperarea în cadrul misiunilor Frontex", a precizat ministrul Lucian Bode, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Cele două nave vor fi construite de compania Damen Shipyards Gorinchem, ai cărei reprezentanţi s-au angajat ca finalizarea producţiei integrate (inclusiv montarea de tehnică specială) precum şi livrarea să fie realizate în cadrul Damen Shipyards Mangalia, dar şi cu o contribuţie a Şantierului Naval Damen Galaţi.

Termenul de finalizare a contractului este 31 decembrie 2022.

Fiecare dintre cele două nave maritime va avea următoarele caracteristici tehnice: lungime - 42,95 metri, lăţime - 8,65 metri, o capacitate de 80 de persoane, dintre care 28 de membri ai echipajului.

În privinţa performanţelor pe care navele respective le pot atinge, sunt specificate o viteză maximă de 30 noduri, o viteză de patrulare de 14 noduri, o autonomie de 600 mile marine la viteza de croazieră de 14 noduri şi sunt echipate cu patru motoare.

Navele care vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră Române vor beneficia de echipamente de navigaţie, supraveghere, detecţie, comunicaţii şi propulsive de ultimă generaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb