Orice s-ar spune despre tirania băsesciană, până acum am scris fără teamă, răsfăţându-mă în liberatea de exprimare.
Încercarea lui Băsescu să includă presa printre vulnerabilităţile ţării, am luat-o drept exasperare faţă de manipularea practicată de televiziuni, dar, deşi i-am bănuit această motivaţie (iar manipulării prin presă i-am acordat atenţie, în repetate rânduri), am condamnat intenţia, într-un articol bine argumentat, iar, ca ziar, BURSA s-a raliat acţiunii de protest a MediaSind, de la data respectivă.
Puterea a fost ispitită mereu să îngrădească libertatea presei, în aceste două decenii de libertate, menţinând până astăzi posibilitatea juridică să ne incrimineze pentru defăimare.
Ameninţările de acum urmăresc să ne intimideze.
Când auzi că o comisie legal constituită este desfiinţată prin Hotărâre de guvern, în ziua în care declară că premierul Ponta a plagiat, simţi, ca ziarist, un fior rece pe şira spinării.
Iar şira spinării se frânge, de teamă.
Ne întoarcem...
Ne întoarcem nu cu 12 ani în urmă, ci cu 22.
Lupta pentru libertatea presei nu încetează vreodată.
• AUTODENUNŢ ActiveWatch -20 iulie 2012
ActiveWatch şi membrii săi se autodenunţă pentru că au răspândit informaţii şi opinii către presă, organizaţii şi instituţii internaţionale cu privire la ceea ce noi am considerat a fi abuzuri şi încălcări ale principiilor democratice şi ale statului de drept.
Plângerea depusă ieri de USL contra mai multor politicieni PDL în baza articolului 168 din Codul Penal readuce în atenţia publică faptul că prezenţa acestui articol este o constantă ameninţare la adresa libertăţii de exprimare.
În anul 2002, în baza aceluiaşi articol din Codul penal, un cetăţean a stat două zile în arest, iar altul a fost reţinut timp de câteva ore (Ovidiu Iane, respectiv Mugur Ciuvică) pentru că au diseminat în mediul virtual un document care conţinea informaţii despre presupuse acte de corupţie ale premierului de la acea vreme, Adrian Năstase.
ActiveWatch, alături de alte organizaţii, au solicitat de-a lungul ultimilor zece ani eliminarea acestui articol din Codul Penal. (Citiţi şi Ghidul Juridic pentru ziarişti, disponibil aici, pg 79) întreaga clasă politică a refuzat să renunţe la această reglementare.
Jurnaliştii şi activiştii civici critici la adresa puterii sunt persoanele cele mai expuse riscului de a fi acuzate în baza acestui articol.
Reamintim faptul că, în 2010, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, condus de actualul Preşedinte suspendat, a introdus presa în rândul vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, în strategia CSAT.
Libertatea de exprimare este un drept fundamental al oricărui cetăţean şi încălcarea acesteia, indiferent că victima este politician, jurnalist sau simplu cetăţean, ameninţă să restrângă, în fapt, libertatea de exprimare la nivelul întregii societăţi.
Reiterăm solicitarea noastră fermă adresată clasei politice de a elimina din noul cod penal ce urmează a intra în vigoare articolul 400 care reia identic conţinutul art. 168 (1) al actualui cod penal.
ART. 168^1
Comunicarea de informaţii false
Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa statului, se pedepseşe cu închisoare de la unu la 5 ani.
(Departamentul FreeEx, ActiveWatch - "Agenţia de Monitorizare a Presei")
.........
• Comunicat MediaSind - 18 iulie 2012
Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de politizarea excesivă a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES şi nerespectarea Legii nr. 19/2003 prin menţinerea ilegală în funcţie a actualului director general interimar Ioan Roşca.
Deşi mandatul directorului Ioan Roşca a expirat încă din data de 24.12.2008 iar în data de 12 03.2012 a împlinit şi vârsta legală de pensionare, actualul director interimar este menţinut abuziv în funcţie de refuzul premierului Victor Ponta de a transmite Parlamentului nominalizarea pentru funcţia de director general, aşa cum prevede Legea AGERPRES. În acest timp, prin impunerea unui regulament ilegal şi inuman, angajaţii celei mai mari agenţii de presă publice din ţară, AGERPRES, sunt transformaţi în sclavi politici.
Chiar zilele trecute, pentru "îndrăzneala" de a pune unele întrebări incomode premierului României care nu erau agreate de şefii numiţi politic de la AGERPRES, jurnalistul Claudiu Zamfir a fost sancţionat fără convocarea Comisiei de Disciplină. Astfel, jurnalistului i-a fost modificată ilegal fişa postului, fiind anunţat de conducere că i s-a interzis să mai acopere domeniul Guvernul României.
Abuzurile şi cazurile de cenzură împotriva angajaţilor AGERPRES sunt nenumărate, la fel şi gestionarea frauduloasă a fondurilor publice de către actuala conducere, ilegalităţi confirmate şi de Curtea de Conturi a României. Din păcate, toate sesizările transmise de FRJ MediaSind, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor Guvernului României, Parlamentului şi Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au rămas nesoluţionate până în prezent.
În consecinţă, FRJ MediaSind solicită public premierului României, Victor Ponta, să respecte prevederile Legii de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES pentru ca angajaţii instituţiei publice de presă să-şi poată exercita meseria de jurnalist în mod corect şi fără cenzură politică.
(Departament Comunicare Bucureşti, 18 iulie 2012 Sursa: paginademedia.ro - 18 iulie 2012)
• Un jurnalist Agerpres şi-a pierdut acreditarea la Guvern din cauza unor întrebări incomode
La câteva ore după ce s-a interesat la Guvern, pe căi oficiale, despre condiţiile în care generalul american Wesley Clark a devenit consilierul premierului Victor Ponta, un ziarist de la agenţia de stat Agerpres a fost anunţat că nu va mai acoperi Guvernul, scrie România liberă.
Jurnalistul Claudiu Zamfir, acreditat la Guvern, a trimis câteva întrebări la biroul de presă al Palatului Victoria, precum şi la purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu şi la şeful departamentului de comunicare, Anca Alexandrescu, susţin surse din interiorul Agerpres.
Jurnalistul cerea detalii despre activitatea generalului american Wesley Clark - recent anunţat de premierul Victor Ponta drept consilier onorific pe securitate şi economie - despre atribuţiile acestuia şi despre sumele pe care le va primi în schimbul sfaturilor sale.
Jurnalistul nu a primit nici o explicaţie oficială pentru retragerea acestuia de la Guvern.
Claudiu Zamfir nu a dorit să comenteze situaţia. Potrivit unui regulament intern, angajaţilor Agerpres le este interzis să facă publice informaţii despre agenţie. Dacă o fac, sunt daţi afară, pentru că ei se angajează, prin semnarea contractului de muncă, să respecte regulamentul respectiv.
Directorul Agerpres, Ioan Roşca, a refuzat să dea detalii despre noul scandal din agenţia pe care o conduce.
"N-am ce discuta, acestea sunt chestiuni pe care le rezolvăm intern. Nu ne expunem în presă. Acuzaţiile pot fi sau nu dovedite", a spus Roşca ziariştilor de la România liberă şi apoi a închis telefonul.
........
• Noua conducere TVR obstrucţionează "enclava" TVRinfo.ro - 19 iulie 2012
ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei consideră nejustificată şi abuzivă decizia TVR de a interzice redacţiei tvrinfo.ro posibilitatea de a mai realiza materiale informative privind campania pentru referendum.
Noua conducere a televiziunii publice prejudiciază interesul public eliminând materiale editoriale privind campania pentru referendum de pe site-ul tvrinfo.ro. Decizia este cu atât mai discutabilă şi suspectă cu cât spaţiul online nu este supus reglementărilor impuse de CNA mass-media audiovizuale. Corpul editorial al tvrinfo.ro are, aşadar, libertatea de a produce şi furniza material jurnalistic relevant într-un moment politic controversat şi de a îşi consolida astfel poziţia pe piaţa publicaţiilor online. Din acest motiv, apreciem că decizia TVR de a-şi lăsa site-ul fără posibilitatea de a valorifica jurnalistic principalele evenimente pe care le trăieşte România ca fiind un act de dublu sabotaj: pe de o parte: este şi un act de sabotaj intern ce subminează poziţia noului site tvrinfo.ro pe piaţă, iar pe de altă parte, un segment de public plătitor de taxe TV este privat de informaţiile pentru care a plătit.
În acelaşi timp, ActiveWatch îşi exprimă îngrijorarea cu privire la actele de hărţuire la care au fost supuşi ziariştii din conducerea editorială a site-ului tvrinfo.ro, obligaţi să obţină aprobarea CNA şi a Parlamentului pentru difuzarea de materiale privind referendumul, deşi legislaţia audiovizuală nu se aplică spaţiului online.
În egală măsură, condamnăm cenzurarea informaţiilor privind principala activitate politică în desfăşurare în România cenzură impusă în virtutea unor justificări nedemne pentru o persoană care se pretinde profesionist ("curăţarea homepage-ului de ştiri politice cu valenţe electorale în favoarea subiectelor arzătoare, de interes public, tratate pe larg şi exhaustiv în Jurnalele TVR" [...] "Orice fel de material electoral suplimentar realizat pe platforma online ar afecta repartizarea echitabilă a timpilor de antenă între cele două părţi şi ar avea un puternic caracter subiectiv, pe lângă faptul că ar antrena costuri suplimentare dificil de acoperit în situaţia financiară în care ne aflăm").
Sunt greu de imaginat subiecte mai "arzătoare" în acest moment pentru societatea românească decât cele privind referendumul, mai ales că evoluţiile politice care au dus la referendum sunt menţionate în raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.
În acest sens, solicităm lămuriri suplimentare din partea doamnei Ghiurco privitoare la modul în care un material electoral publicat pe site ar "afecta repartizarea echitabilă a timpilor de antenă între cele două părţi şi ar avea un puternic caracter subiectiv". Altfel, afirmaţiile doamnei Ghiurco pot fi interpretate ca o acuză adusă corpului editorial al TVR, căruia i se reproşează a priori lipsa echilibrului şi a imparţialităţii editoriale.
(ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei)
• Comunicat de presă: Vânătoarea politică de jurnalişti - 11 iulie 2012
ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei şi Centrul pentru Jurnalism Independent au organizat astăzi o conferinţă de presă cu privire la denigrările recente apărute pe diverse bloguri şi publicaţii online, împotriva a trei jurnaliste din România (Carmen Valică, Liliana Ciobanu, Valentina Pop) şi a unui jurnalist spaniol (Raúl Sánchez Costa), fost bursier ICR. Jurnaliştii au fost acuzaţi, fără a se aduce vreo probă, că au intoxicat opinia publică internaţională şi demnitari străini, transmiţând informaţii false, compromiţătoare pentru actualul guvern al României. Materialele despre aceşti jurnalişti au fost preluate de unele televiziuni, iar unii politicieni, precum Dan Şova sau Norica Nicolai, i-au acuzat, la rândul lor, că aduc daune imaginii României în străinătate.
ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei şi Centrul pentru Jurnalism Independent au organizat astăzi o conferinţă de presă cu privire la denigrările recente apărute pe diverse bloguri şi publicaţii online, împotriva a trei jurnaliste din România (Carmen Valică, Liliana Ciobanu, Valentina Pop) şi a unui jurnalist spaniol (Raúl Sánchez Costa), fost bursier ICR. Jurnaliştii au fost acuzaţi, fără a se aduce vreo probă, că au intoxicat opinia publică internaţională şi demnitari străini, transmiţând informaţii false, compromiţătoare pentru actualul guvern al României. Materialele despre aceşti jurnalişti au fost preluate de unele televiziuni, iar unii politicieni, precum Dan Şova sau Norica Nicolai, i-au acuzat, la rândul lor, că aduc daune imaginii României în străinătate.
"Este vânătoare politică de vrăjitoare ceea ce li se întâmplă acum jurnaliştilor. Sunt tentative de a reorienta atenţia publicului de la unele probleme. Este construită imaginea unei reţele internaţionale de conspiratori", a declarat Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch. "Aceste materiale înfierează în mod securistic o listă lungă de jurnalişti, la care se adaugă în fiecare zi alte nume", a completat Răzvan Martin, coordonatorul programului FreeEx - Libertatea Presei în România. Un astfel de articol a apărut astăzi şi despre Deustche Welle, conform organizatorilor conferinţei.
Prezente la eveniment, jurnalistele Carmen Valică şi Liliana Ciobanu au condamnat încercările unor ziarişti şi politicieni de a le denigra şi de a le considera "ţapi ispăşitori". "Mi s-au adus acuzaţii false că aş fi spion sub acoperire, că firma mea ar fi primit finanţare de la guvern. Dreptul meu la replică a fost ignorat de ziarul Cotidianul, care încearcă să-mi atace imaginea şi demnitatea mea ca ziarist. Nu sunt singura implicată în acest fenomen. Se încearcă, prin aceste articole, să se inducă ideea potrivit căreia corespondenţii ar fi maşinării de propagandă împotriva actualului guvern", a spus jurnalista Liliana Ciobanu. Carmen Valică consideră că este foarte grav să aduci public, în calitate de senator, acuzaţii pentru care nu ai nicio dovadă, cu privire la un ziarist. "E vorba despre profesia mea. (...) E defăimare, defăimarea mea şi a instituţiei Radioului public" a mai spus Valică. (Găsiţi aici acuzaţiile lui Dan Şova aduse ziaristei.)
Horia Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român, a catalogat acuzaţiile false aduse bursierilor ICR drept "o campanie combinată de denigrare a unei instituţii". "Cotidianul.ro este instrumentul de forţă. Antena 3 este trâmbiţa prin care în societate se reflectă mesajul în faţă" a adăugat preşedintele ICR. Acesta a negat acuzaţiile vehiculate potrivit cărora foşti ori actuali bursieri ICR ar fi la originea reacţiilor negative din presa internaţională. Domnia sa i-a contrazis pe cei care cred că "vectori de imagine plătiţi din bani publici de ICR denigrează imaginea României, fiind plătiţi şi instruiţi pentru a face propagandă PDL-istă şi, cum se zice, băsistă".
Cristina Lupu, de la Centrul pentru Jurnalism Independent, a făcut apel la responsabilitate atât din partea politicienilor, cât şi a ziariştilor, şi a recomandat verificarea riguroasă a surselor de informare.
La finalul conferinţei, Mircea Toma a declarat intenţia organizaţiilor de a proteja libertatea jurnaliştilor: "Noi, ActiveWatch şi Centrul pentru Jurnalism Independent, vom denunţa în ţară şi în afara ţării orice act împotriva libertăţii presei".
• Revista 22 -09.07.2012
Minciunile şi ameninţările senatorului Dan Şova la adresa unei jurnaliste. Comisarul pentru Justiţie, Viviane Reding, este indignată şi avertizează asupra respectării independenţei presei, arată Revista 22:
"Cazul jurnalistei de la Radio România Actualităţi, acuzată de Dan Şova de defăimarea României, se dovedeşte pe zi ce trece nu doar o minciună a senatorului, ci şi un atac la adresa ziariştilor, senatorul PSD ameninţând-o pe Carmen Valică cu ancheta. Dan Şova nu a pus la dispoziţie nicio probă în susţinerea afirmaţiilor, existând însă informaţii că acestea ar proveni din sistemul de comunicaţii secrete din Radio- TRANSTEL, sistem folosit şi de serviciile secrete. Înregistrarea conferinţei de presă, care include şi întrebarea jurnalistei Carmen Valică, a fost postată pe site-ul România liberă. Viviane Reding, Comisarul European pentru justiţie a declarat că "este absurd să faci jurnaliştii responsabili pentru o poziţie a Comisiei Europene", avertizând ""Comisia are toleranţă zero pentru orice încercare de sancţionare a jurnaliştilor pentru relatări libere şi independente despre evenimente din Bruxelles", potrivit România liberă.
• Dan Şova ordonă măsuri împotriva jurnalistei şi ameninţă cu anchete penale
Senatorul PSD Dan Şova a acuzat-o pe jurnalista Carmen Valică de la Radio România Actualităţi de faptul că ar fi defăimat România deoarece, într-o întrebare adresată purtătorului de cuvânt al comisarului european pentru Justiţie, Vivienne Reding, a inserat informaţia falsă potrivit căreia la Bucureşti ar fi urmat arestarea unor judecători de la Curtea Constituţională. Astfel, spune Şova, comisarul european a ajuns să acuze noua putere de la Bucureşti de abuzuri.
Senatorul nu a prezentat însă probe care să susţină acuzaţiile sale la adresa jurnalistei, ci a anunţat doar că deţine o înregistrare pe care însă nu a făcut-o publică până aseară.
Mai mult, senatorul Şova a anunţat şi măsurile care vor fi luate împotriva ziaristei, spunând că aceasta va fi chemată în România şi că se va declanşa o anchetă împotriva ei.
Carmen Valică a fost chemată în ţară de conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), iar luni urmează a avea prima înfăţişare în faţa conducerii instituţiei. Surse din cadrul SRR, citate de România liberă, spun că au fost rechemaţi în ţară mai mulţi corespondenţi externi care nu s-au grăbit să apere imaginea noii puteri din România.
Înainte de SRR, Carmen Valică a lucrat pentru prestigiosul post de radio BBC.
De joi, afirmaţiile senatorului Dan Şova au fost preluate de mai multe publicaţii online care, la rândul lor, au adus acuzaţii grave corespondentei RRA, afirmând că aceasta ar putea fi anchetată penal de autorităţile române pentru faptele incriminate de Dan Şova.
• Are senatorul PSD acces la sistemul de informaţii secrete?
Dan Şova a afirmat la Realitatea Tv că, de fapt, a preluat afirmaţiile respective de pe un site.
Surse bine informate, citate de România liberă, spun însă că senatorul Şova a avut acces la sistemul de comunicaţii secrete din Radio - TRANSTEL, sistem securizat cel mai probabil de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi folosit şi de serviciile secrete româneşti.
Informaţiile pe acest sistem au fost transmise de la Bruxelles cel mai probabil de un ofiţer de informaţii, care le-a transmis intenţionat eronat, în graba lui de a se face util noii puteri reprezentate de USL.
Informaţiile transmise prin acest sistem sunt secrete de stat şi se ridică întrebarea cum a avut acces senatorul ŞOVA la informaţiile transmise prin TRANSTEL?
• Ce spune ziarista
"Nu există o astfel de înregistrare aşa cum a anunţat-o domnul Şova, pentru simplul motiv că eu nu am pus această întrebare. Eu am întrebat dacă se va mai face vreo analiză despre situaţia din România, având în vedere că domnul Victor Ponta a dat asigurări că judecătorii de la Curtea Constituţională nu sunt în pericol şi chiar şi USL a dat un comunicat în acest sens. Purtătorul de cuvânt al doamnei Reding mi-a spus că analiza nu mai are obiect, dar că vor urmări cu atenţie ce se întâmplă în România", a declarat Carmen Valică pentru România liberă.
Veridicitatea afirmaţiilor ziaristei este probată cu înregistrarea conferinţei de presă, unde la minutul 4.10 se aude întrebarea ei adresată Comisarului pentru Justiţie, care nu are nicio legătură cu acuzele aduse de Şova.
• Purtătorul de cuvânt al Comisarului Viviane Reding infirmă acuzaţiile lui Dan Şova
Mina Andreeva, purtătoarea de cuvânt a Comisarului European pe Justiţie Viviane Reding, infirmă acuzaţiile aduse de senatorul PSD Dan Şova jurnalistei RRA Carmen Valică.
"Comisia Europeană este o instituţie europeană independentă, care îşi fundamentează declaraţiile şi opiniile pe fapte şi pe lege. A face jurnaliştii responsabili pentru o poziţie a Comisiei este, sincer vorbind, absurd şi profund îngrijorător", a răspuns Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Comisarului European pe Justiţie, Viviane Reding, la o întrebare adresată de România Liberă prin e-mail.
"Vice-preşedintele Viviane Reding, Comisarul European pe Justiţie, şi-a exprimat săptămâna trecută, pe Twitter, îngrijorările sale cu privire la încercările de a pune la îndoială independenţa justiţiei în România. Înainte a avut loc o analiză detaliată a situaţiei, realizată de ea şi de consilierii săi juridici", a detaliat Mina Andreeva.
Astfel, Mina Andreeva a infirmat spusele senatorului Dan Şova. Acesta a acuzat-o săptămâna trecută pe jurnalista RRA Carmen Valică de defăimarea României pentru că i-ar fi furnizat informaţia falsă Minei Andreeva că judecătorii Curţii Constituţionale urmau să fie arestaţi.
"Comisia Europeană vede independenţa media şi a relatărilor de presă ca o parte crucială a democraţiei în Europa. Din acest motiv, Comisia le oferă jurnaliştilor, din toate ţările, acces la o informare zilnică din partea ofiţerilor de presă de la Bruxelles, în timpul cărora pot adresa întrebări pe subiecte curente", a spus Mina Andreeva.
"Comisia are toleranţă zero pentru orice încercare de sancţionare a jurnaliştilor pentru relatări libere şi independente despre evenimente din Bruxelles", a mai comentat Andreeva, în exclusivitate pentru România Liberă.
Protest ONG-uri: Act de ameninţare şi intimidare a jurnaliştilor
Mai multe organizaţii neguvernamentale, precum Expert Forum, Freedom House, Centrul pentru Jurnalism Independent, ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei şi Centrul Român pentru Politici Europene au reacţionat împotriva acestor procedee de intimidare a presei, solicitând senatorului să facă publică înregistrarea.
"În lipsa acestor probe, considerăm că afirmaţiile senatorului PSD constituie un act de ameninţare şi intimidare la adresa jurnaliştilor şi/sau o tentativă de discreditare a declaraţiilor critice ale comisarului european pe Justiţie privind situaţia provocată de practicile noii puteri. Astfel de practici trebuie să atragă demisia sa din funcţia de senator", se arată într-un comunicat semnat de aceste ONG-uri".
1. perversi notorii care sunteti
(mesaj trimis de colonelu de la antipropaganda în data de 20.07.2012, 20:10)
esti un jeg si ai viermi in cutia craniana, lepadatura, daca abia acum vezi ca democratia e incalcata in ro, dar v-ati primit cu totii stipendiile d'aia ati tacut malc "independentilor"
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.07.2012, 21:56)
...dar recunosti ca democratia este incalcata acum?
1.2. Mon colonel... (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de CD în data de 21.07.2012, 02:19)
Mesajul dumitale e cea mai buna dovada ca Make are dreptate.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2012, 08:25)
Cine a tacut malc dom' colonel? Oare nu jigodii ca tine, care se orienteaza dupa cum se inclina balanta victoriei?
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2012, 12:19)
Citeste comentariul lui MAKE, de mai jos.
Cine este cel care are viermi in cutia craniana?
2. noi cei multi "suntem romania"
(mesaj trimis de wlad în data de 20.07.2012, 22:10)
ziua cind o sa calcam in piciore aceasta mizerie de clasa politica(toti incepind din 1989 pina in 2012) nu este departe.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.07.2012, 23:04)
Sincer, nu prea cred.
2.2. eu am emigrat (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de alex în data de 21.07.2012, 00:18)
la ce bun sa imi risipesc viata luptandu-ma cu toti nemernicii? nu e mai bine sa ma mut intr-o tara civilizata? lipsindu-i de impozitele si de munca noastra, nemernicii din Romania au sa crape de foame.
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2012, 00:20)
asa fac si ei
3. fără titlu
(mesaj trimis de dorin în data de 21.07.2012, 09:55)
asa make!! lupta, lupta si iar lupta!!...foarte interesant cum un non-cultura crasa si unul care a recunoscut ca nu i-a placut cartea a reusit sa-si aduca printre pupincuristi atitia care se dau de intelectuali!!.....totusi as vrea sa-i pe aia care o fac din convingere.....nu pe granturi,pozitii si contracte care le aduc mii si zeci de mii de euro pe luna!!
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2012, 11:05)
Dorine, sunt foarte putini aia care o fac din convingere. I-a uns basescu cu foarte multi bani, direct sau indirect. Plecarea Atarnatului de la Cotroceni ar echivala cu intrarea in faliment a multor asa zisi echidistanti, nepartinitori, deontologi. Asta e motivul disperarii lor. Ii doare in cur de democratie, ca daca ii durea, tipau si cand basescu se pisha pe lege si Constitutie.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2012, 11:30)
Unul ca tine , care gandeste cu curul, nu poate accepta sa exista si alte pareri
Da, in cazul ca-i vom lasa pe USL-isti sa-si duca planul la bun sfarsit, vor disparea toate ziarele si televiziunile care nu le fac ode conducatorilor mult iubiti in frunte cu Voiculescu,Ponta, Antonescu.
3.3. Motivul pentru care nu va cenzurez (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de MAKE în data de 21.07.2012, 12:11)
Singurul motiv pentru care nu cenzurez mesajele mahalagesti de aici, este ca sint mesaje care ma critica pe mine, personal.
Articolul mentioneaza ca libertatea presei este un subiect pe care l-am tratat si in timpul guvernarii Boc.
Nu am vrut sa precizez ca subiectul libertatii presei este predilect si de permanenta in ziarul BURSA, indiferent de regimul in care ne-am afla, ca sa nu para ca ne laudam.
Dar acesta este adevarul, pe care il ilustrez cu o lista de articole pe care o reproduc mai jos:
CSAT ÎI TRANSFORMĂ PE ZIARIŞTI ÎN TERORIŞTI
Sindicatele au sesizat Parlamentul European pentru declanşarea procedurii de infringement
BURSA 31.08.2010 , auror Viviani Mirica
Marea vulnerabilitate a statului
BURSA 31.08.2010, MAKE
Libertatea presei, dezbătută în Parlamentul European
BURSA 09.09.2010, autor Viviani Mirică
Lupta pentru libertatea presei româneşti se mută la Bruxelles
BURSA 04.10.2010 , autor VIVIANI MIRICĂ
Comisia PETI a Parlamentului European a dezbătut libertatea de exprimare în România
BURSA 02.12.2010 (semnat F.A.)
Dezbateri în Parlamentul European cu privire la libertatea de exprimare în România
BURSA 03.12.2010 (semnat C.P.)
AIDAN WHITE, FEDERAŢIA INTERNAŢIONALĂ A JURNALIŞTILOR:
Jurnaliştii să fie conştienţi şi responsabili de consecinţele celor publicate
BURSA 04.02.2011 (semnat F.A.)
Lista nu include interventiile noastre in intrunirile breslei ziaristilor cu autoritatile.
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2012, 12:36)
Pai aceste ziare si televiziuni oricum nu produc decat matreata. Ele nu se sustin din vanzari si publicitate. Vin niste sclavi ai Atarnatului si baga bani in ele. Dar dupa 29 iulie, adios EVZ, Adevarul, B1 si alti scalveti penibili.
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2012, 14:11)
Esti cam mincinos Make; ia vezi postarea 1.7 de la articolul tau din 18.07.2012, in care iti reprosez cenzurarea postarii mele (1.3 daca nu ma insel); deci acolo criticam pe altul si mai cenzurat.
Asai?.
3.6. M-ai invins (răspuns la opinia nr. 3.5)
(mesaj trimis de MAKE în data de 21.07.2012, 14:51)
Desi nu am acces in momentul asta la arhiva, imi amintesc faptul ca am cerut modificarea mesajului, eliminind porcariile pe care le-ai scris, contrar Regulamentului de postare.
Nu am eliminat comentariul si nu i-am modificat ideea, prestind un serviciu de editare (la care nu ne-am angajat) catre un nivel de cit de cita civilitate.
Am vrut sa respect opinia.
Am eliminat obscenitatile, doar.
Ca dovada, ti-am lasat una dintre vulgaritati neatinsa, pentru ca era cea mai inocenta dintre toate.
(Cine are curiozitatea sa examineze postarea de atunci, isi poate imagina ce am fost silit sa elimin, daca, prin comparatie, vulgaritatea mentinuta a m considerat-o nevinovata).
In loc sa multumesti, acuzi.
OK, nu ma pot masura cu tine, esti cu mult mai tare.
M-ai invins.
3.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.6)
(mesaj trimis de s.f. în data de 21.07.2012, 16:19)
am verificat, make spune adevarul
multa murdarie morala sa ataci pe cineva care te ajuta!
Ce fel de caracter, ce fel de gandire sa ai ca sa faci asta?!
3.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.07.2012, 20:13)
Ai dreptate. Si o sa ramanem cu Antena(1,2,3)Realitateatv,OTV, Jurnalul National,Romania Mare etc etc.
3.9. foarte corect, insa am o observatie (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de EMS în data de 23.07.2012, 21:01)
Make ai spus ca " Reamintim faptul că, în 2010, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, condus de actualul Preşedinte suspendat, a introdus presa în rândul vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, în strategia CSAT."
Fac o observatie: nu e vorba de vreo Strategie CSAT, ci de Strategia Nationala de Aparare a Tarii (care ar fi trebuit sa inlocuiasca Strategia Nationala de Securitate - din cauza unor erori legislative, ambele documente ar trebui adoptate de un presedinte, la maxim 6 luni de la investitura).
In rest, sunt absolut de acord cu tine si stiu ca nu esti nici pro-, nici anti- persoana, ci doar pro- sau anti- principii.
4. Avertisment - Atentie!
(mesaj trimis de MAKE în data de 21.07.2012, 12:58)
Avertizez asupra respectarii regulamentului de postare.
Va rog sa ma insultati fara sa folositi vulgaritati.
In caz contrar, va elimin mesajele, oricit mi-as dori sa va raspund.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de momarlanu în data de 22.07.2012, 19:58)
TE REFERI LA UN REGULAMENT , dle
Make!! Care e regulamentul libertatii presei? Trebuie sa aiba sau nu trebuie sa aiba un regulament?
Fireste ca astept un raspuns. Daca poti sa fie cat mai intelectual cu putinta, te rog sa o faci!!!
(PS- am respectat toate punctele Regulamentului mesajelor)
5. MAKE are dreptate
(mesaj trimis de Gabo Blondu' în data de 21.07.2012, 17:28)
Cei care il injura pe MAKE ar trebui sa umble cu hârtia igienică în buzunar, pentru ca atunci când le transpiră gura să se şteargă, să nu le miroasă Merţanul (iată cum se înjură fără să înjuri).
Este greu de explicat unui mistreţ agresiv, care vede totul în alb şi negru, următoarea chestie, în întreaga sa complexitate ideatică:
"Şi Băsescu a greşit, trecând explicit presa la periclitate pentru siguranţa naţională, pentru că se gândea la presa mogulardă, pentru că astfel a dat prilejul unor crepidoizi ca Ghişe şi Prigoană să încerce să îngrădească libertatea presei.
În schimb, încercările lui Băsescu, care nu au avut legătură cu îngrădirea libertății presei, sunt niște copilării față de amenințarea adevărată, care vine dinspre forțele aliate azi în USL, cu nucleul dur PSD, așa cum au stat lucrurile 22 de ani"
Cum Dumnezeu să-i eplici astfel de lucruri unui diplodoc precum "colonelu de la antipropaganda"? Pe el oricum l-ai pierdut după primul rând scris.
El vede totul in cod bine-rău, alb-negru, 0-1. Gândirea sa este aşadar binară. El nu lucrează cu intelectualitatea, ci cu opacitatea, pe care şi-o exhibă semeţ, convins că e o virtute, pentru că în mintea sa folosirea în viaţă a criteriilor valorice bidimensionale sunt o virtute, nu un semn al lipsei gândirii complexe, intelectuale.
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de dorin în data de 22.07.2012, 13:35)
make draga, nu poti pacali multa lume cu privire la ingrijorarea ta "sincera" cu privire la libertatea presei atunci cand esti partizan (pe fata) al uneia din partile politice!! din pacate, basismul care te caracterizeaza dilueaza la maxim "ingrijorarea ta"!! fara suparare!!
5.2. Raspuns ptr de la 3.6 la 5.1 (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.07.2012, 18:45)
1. Make trebuie sa fie "pro Basescu" fata de modul murdar in care se fac jocurile in Romania.
2. Make, nu mai replica pana nu verifici; scuza nam acces la arhiva nu tine; nam scris nicio porcarie! atata doar ca l-am facut jigodie pe cel care si-a permis sa acuze la gramada o generatie de "puturosi" dupa mintea lui opaca.
Astept totusi sa verifici si daca mai ai dovada,fa-o publica.
Asa ca sa dovedesti, daca poti.
5.3. Totusi, Make are dreptate (răspuns la opinia nr. 5.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.07.2012, 21:02)
Mai, anonime!!
Totusi Make are dreptate! Nu explica si nu se explica suficient de exact, dar are dreptate!! Tu te raportezi la iluzii cu aparenta de adevar, nu el!! Vezi mai sus ce se scrie despre Comisia Europei:"CE isi FUNDAMENTEAZA DECLARATIILE SI OPINIILE PE FAPTE SI LEGE"
Tu esti complect inafara acestor doua lucruri fundamentale a ceea ce inseamna libertatea presei si a cuvantului scris,rostit si difuzat.
5.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.07.2012, 12:05)
Mai anonime!?? frumosa exprimare! mai stiu pe unul cu:mai animalule! sunteti pe aceasi frecventa.
Anonimule (nu anonime!) esti cumva fata-n casa la Make?.