"Neferal" i-a denunţat penal pe Dan Paul şi pe fratele său

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 februarie 2008

"Neferal" i-a denunţat penal pe Dan Paul şi pe fratele său

"Neferal" SA a cerut ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu - Judeţul Ilfov şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov să se sesizeze "în regim de maximă celeritate" şi să procedeze la declanşarea actelor premergătoa­re, respectiv (după caz) să înceapă urmărirea penală împotriva lui Dan Paul, pre­şedintele "Asociaţiei Bro­kerilor" şi a fratelui său, Cristian Paul.

Reprezentanţii "Neferal" promiseseră că îi vor denunţa penal pe cei doi, în cazul în care ancheta iniţiată de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, pe 8 ianuarie, pentru determinarea modalităţilor în care fraţii Paul au intrat în posesia acţiunilor "Neferal", nu va fi încheiată până vineri, 15 februarie.

"Deşi au trecut circa 45 zile (n.r. de la începerea anchetei CNVM), până în prezent, aceas­tă instituţie nu ne-a comunicat nici măcar un răspuns intermediar, referitor la stadiul măsurilor de cercetare specifice supravegherii şi controlului pieţei de capital", se arată în plângerea făcută de "Neferal".

În aceste condiţii, "Neferal" s-a văzut nevoită să înainteze organelor abilitate un "act de sesizare facultativ", urmând să formuleze o plângere penală pentru fals şi uz de fals, în caz de necesitate.

De asemenea, compania informează că, din datele sumare pe care le are, acţionarii Dan şi Viorel Paul "au refuzat cu obstinaţie să se prezinte la sediul CNVM pentru a răs­punde la întrebările celor doi funcţionari (desemnaţi să efectueze investigaţia prin Ordonanţa CNVM nr.14/ 2008) şi să prezinte înscrisurile originale întocmite de către brokeri sau Birouri Notariale cu prilejul achiziţionării acţiunilor".

Ancheta a fost lansată în urma a repetate solicitări din partea "Metanef" SA, acţionarul principal al "Neferal", care se plângea de faptul că acţionarii minoritari Dan şi Cristian Paul împiedică desfăşurarea normală a activităţii companiei, prin contestarea în instanţă, neîncetată, a oricăror decizii ale acţionarilor.

Ştefan Mărginean, preşedintele "Metanef" şi "Neferal", cere dovedirea cu acte originale sau copii legalizete a modalităţilor concrete în care cei doi acţionari au intrat în posesia fiecărei acţiuni din capitalul social al "Neferal" SA. Până la finalizarea anchetei CNVM, conducerea executivă a "Neferal" va continua să nu le recunoască fraţilor Paul calitatea de acţionari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar nu inteleg ultima fraza: "pana la finalizarea anchetei conducerea executiva va continua sa nu le recunoasca fratilor Paul calitatea de actionari " eu cred ca aceasta nu este o solutie sau este o solutie periculoasa. Solutia normala ar fi ca CNVM sa nu mai doarma in papusoi si sa solutioneze rapid situatia.

    1. Nu va faceti sperante desarte in privinta CNVM, CONDUSA "MAGISTRAL" de madam A NGHELACHE si de ceilalti adjuncti numiti pe criterii POLITICE, e acelasi mod de a trata lucrurile ca pe vremea BOBOCULUI care a facut posibil DEZASTRUL FNI . A PROPOS, cum va explicati ca exista SOCIETATI COTATE care n-au publicat rezultatele la 30.09.2007, desi suntem in 21.02 2008, iar CNVM, condusa "magistral " de prof. dr.ANGHELACHE& COMPANY, n-a aplicat nici o amenda, in conformitate cu prevederile legale ? Cu titlu de exemplu, COVB NU ARE PUBLICATE REZULTATELE pe trim. 3/2008 si nu e singurul caz. ALO, CNVM-ul, desteptarea sau mai bine SOMN usor!!! PLANGEREA PENALA ar trebui indreptata mai curand impotriva CNVM, ce parere are ORWELL ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb