Neimpozitarea pensiilor, votată

S.A.
Macroeconomie / 5 ianuarie 2017

Neimpozitarea pensiilor, votată

Actualizare 16:19

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul prin care se elimină impozitul de 16% la toate pensiile care nu depăşesc 2.000 de lei. De asemenea, va fi eliminată şi plata asigurărilor de sănătate de 5,5% pentru toate pensiile, transmite Digi24.

Proiectul a fost adoptat cu 207 de voturi "pentru", 29 "împotrivă" şi nicio abţinere.

Cei din USR s-au declarat împotriva acestui act normativ, motivând că nu sunt siguri că bugetul îşi permite o asemenea cheltuială pentru că din calculele efectuate la Ministerul Muncii ar rezulta o cheltuiala de 1,2 miliarde de lei, bani pe care bugetul nu şi-ar permite să-i piardă. Cei de la PNL au votat pentru, conform sursei citate.

(M.I.)

-------

Camera Deputaţilor este convocată în sesiune extraordinară, astăzi, să aprobe eliminarea impozitului de 16% pentru pensii, precum şi plata contribuţiilor de sănătate, proiect adoptat deja de Senat în septembrie.

Unele surse susţin că se doreşte şi eliminarea CASS pentru venituri suplimentare faţă de cele din salarii, precum dividendele, chiriile, dobânzile, veniturile din tranzacţii.

Miercuri, Comisia de buget - finanţe a Camerei Deputaţilor a decis scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, marţi, că nu vor fi prorograte unele măsuri din Codul Fiscal, intrate în vigoare la 1 ianuarie, precum eliminarea taxei pe stâlp şi a supraaccizei la carburanţi, însă că guvernanţii vor urmări atent ca societăţile să transpună aceste măsuri în reduceri de preţuri pentru cetăţeni. Totodată, domnia sa a precizat că nu este de acord cu plata CASS la veniturile suplimentare faţă de salarii.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, tot marţi, că preşedintele forului, Liviu Dragnea, a solicitat ca deputaţii să se reunească într-o sesiune extraordinară pe 5 ianuarie, pentru adoptarea în plen a unui proiect de lege privind modificarea Codului fiscal.

Proiectul discutat de deputaţi în sesiune extraordinară este cel iniţiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel şi susţinut de alţi 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD şi neafiliaţi, prin care este eliminată plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum şi a contribuţiei CASS, care va fi asigurată astfel de la bugetul de stat, şi nu de contribuabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb