Nelu Iordache, trimis în judecată de către DNA

F. A.
Comunicate de presă / 29 aprilie 2013

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nelu Iordache, administrator al ROMSTRADE, informează un comunicat de presă.

În sarcina acestuia s-au reţinut infracţiunile de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (61 de acte materiale); utilizarea cu rea-credinţă a creditului societăţii, în formă continuată (3 acte materiale); delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (136 acte materiale); fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (20 acte materiale de instigare şi 7 de autorat); fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (35 de acte materiale din care 20 de acte materiale de autorat şi 15 acte materiale de instigare); două infracţiuni de spălare de bani, în formă continuată şi două infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dintre care una în formă continuată.

Inculpatul Nelu Ioardache, în calitate de administrator al firmei ROMSTRADE, a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de 31.519.960 lei, reprezentând o parte din avansul încasat de la CNADNR pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac - Arad (aproximativ 22,3 km), lucrarea fiind finanţată în proporţie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Suma de 31.519.960 lei încasată de la CNADNR a fost utilizată în realitate pentru achitarea unor datorii restante ale societăţii ROMSTRADE, pentru a susţine societăţile din grupul de firme pe care Nelu Iordache le controla în mod direct sau prin persoane interpuse, precum şi în scop personal, după retragerea unor sume în numerar.

Nelu Iordache a trecut aceşti bani, pe bază de facturi ce atestau operaţiuni fictive, prin anumite firme.

Apoi banii s-au întors cu explicaţia "plată eronată" sau "plată nedatorată" în contul ROMSTRADE deschis la o altă bancă decât cea prin care se derulau operaţiunile de plăţi aferente contractului pentru construirea autostrăzii. Suma ce a făcut obiectul operaţiunilor de spălare a banilor este de 25.000.000 lei.

Consecinţa directă a schimbării de către ROMSTRADE a destinaţiei fondurilor din avansul încasat pentru realizarea autostrăzii Nădlac - Arad o constituie nerealizarea proiectului şi suspendarea plăţilor de către Comisia Europeană.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb