Nelu Tătaru îi va propune lui Cîţu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

G.B
Politică / 14 septembrie 2021

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru

Consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru a declarat astăzi, la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîţu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esenţiale de activitate, precum profesori, poliţişti, pompieri sau jandarmi. Obligativitatea imunizării ar putea fi impusă şi pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimaţi. "Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca şi consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale", a spus Tătaru, potrivit Digi24.

Nelu Tătaru susţine că România se află în prezent într-un val patru, care este mai agresiv decât primele două, motiv pentru care sunt necesare măsuri urgente de stopare a răspândirii Covid-19.

Tătaru a spus că intenţionează să îi propună premierului Cîţu să existe vaccinare obligatorie la categorii esenţiale sau testare săptămânală, iar cine nu se va supune măsurii şi reprezintă un pericol să nu mai fie primiţi la locul de muncă.

"Acele persoane din sectoarele esenţiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testaţi săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca şi consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătăţii sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înţelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival", a declarat Tătaru.

"În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantaţi, imunodeprimaţi. Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază. Nu putem opri pandemia, dar putem limita numărul de decese şi numărul de internări în Terapie Intensivă. Aceste măsuri merg sau converg spre acest deziderat", a mai spus acesta.

Tătaru a precizat că dacă cei aflaţi în categoria stabilită nu se vaccinează, vor fi obligaţi să se testeze săptămânal: "Se face (testarea - n.r.), în general, săptămânal. Din punctul meu de vedere stimulările (tombole, premii) ar trebui să înceteze şi să folosim aceşti bani pentru teste".

Întrebat ce se întâmplă dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru spune că se ia inclusiv în calcul să i se interzică dreptul la muncă: "În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere şi situaţia din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim şi la acest lucru. Trebuie să înţelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual".

Cadrele didactice intră la activităţi considerate esenţiale, susţine Nelu Tătaru, la fel şi poliţiştii, pompierii sau jandarmii.

"În acest moment sunt vaccinate 66% dintre cadrele didactie, iar copiii peste 3 ani aproximativ 13%. Cred că această mobilitate găseşte un loc pentru transmitere şi în şcoli. Cred că trebuie să ajungem şi în acest sector esenţial în care să înţelegem că efectiv vaccinarea nu reprezintă marele pericol care ne împiedică să scăpăm de această pandemie. Ba, din contră, este acel beneficiu pe care îl aşteptam de un an de zile", spune Tătaru.

"Vaccinarea a început cu acest categorii (poliţişti, pompieri, jandarmi - n.r). Cred că ar trebui să începem reaşezarea vaccinării şi a testării tocmai la fel cum am început, în funcţie de imporanţa desfăşurării activităţii a unei societăţi, a unei comunităţi", a conchis Nelu Tătaru.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. meh , cat timp ne interzice munca, nu distractia, e ok :)))

    atata ca dupa aia ii asteptam la colt si votam cu AUR/Sosoaca :))  

    1. Ma asteptam la o astfel de masura heirupista din partea unora ca USR+, dar daca ordinele vin mult mai de sus, e clar ca nu mai conteaza partidul.

      Cei care s-au vindecat de COVID unde apar in abordarea binara a lui Tataru?

      E posibil ca medicul Tataru nu mai crede in imunitatea dobandita in urma vindecarii, desi studii recente arata ca aceasta este mult mai eficace decat vaccinurile anti-COVID? 

    aceasta e o mare greseala

    asa incepe MAREA CADERE IN GROAPA A CLASEI POLITICE ROMANESTI !  

    Hai, faceti pasul , faceti greseala! ....  

    1. Au primit ordine din afară. Ordinele se execută, nu se discută iar astăzi am aflat, întâmplător, de la același chestor pontifex care m-a anunțat că voi ține minte anul 2020, că băieții de la guvernul mondial nu vor să se termine criza.

      Tătaru este șantajabil pentru achizițiile inutile făcute în starea de urgență. 

      Cred ca ai dreptate. Biden va face presiune pe toate tarile de pe glob sa ajunga la 70% vaccinare pana la anul. Articol din Washington Post.

    De unde a apărut a fascistoydu asta bai tătuțu??

    Bai cum ies ticăloșii ăștia de hitleriști ca ciupercile după ploaie... 

    Nelu, fa-te ca lucrezi, sa nu uite lumea de tine.

    noroc ca e consilier onorific , nu pe bune

    Pun pariu ca atunci cand situatia va scapa de sub control in Colonie(in toamna sau iarna aceasta), soldoveanul asta jegos va fi printre cei dintai, dezmembrati de populatia rasculata si furioasa!

    La închisoare! Pentru toate afacerile dubioase din pandemie! Precum miniștrii pandemiei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb