NEMULŢUMIRI ÎN PNL  Crin Antonescu: "În PNL nu e loc pentru mine şi pentru Chiliman în acelaşi timp"

Ziarul BURSA #Politică / 15 ianuarie 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că nu este loc în partid pentru el şi pentru Andrei Chiliman în acelaşi timp, iar Congresul trebuie să decidă între el şi primarul Sectorului 1, având în vedere acuzaţiile aduse de acesta la adresa conducerii formaţiunii.

Crin Antonescu a menţionat: "Excluderea domnului Chiliman nu a mai fost cerută de nimeni, pentru că domnul Chiliman trebuie să-şi apere punctele de vedere, care, în opinia mea, sunt absolut inacceptabile, care lovesc într-un mod cu totul nemeritat imaginea PNL. Trebuie să şi le apere dacă are cum şi cu ce într-un congres. De asemenea, toţi cei care sunt invocaţi de domnul Chiliman, care tac, care gândesc precum domnul Chiliman, sunt invitaţi la cea mai democratică dezbatere cu putinţă". El a precizat, după şedinţa de ieri a liderilor PNL, că nu se poate ca el şi Chiliman să rămână în acelaşi partid.

Crin Antonescu a mai declarat: "Nu se poate însă, asta-i clar, după ce vom avea un congres clarificator în multe privinţe, să rămânem în acelaşi partid şi eu şi domnul Chiliman, pentru că, din două una: fie congresul hotărăşte că toată conducerea PNL, în frunte cu mine, a transformat un partid pro-occidental de 20 de ani într-un partid exsovietic şamd, şi atunci plec, fie domnul Chiliman este un om care loveşte în mod trădător în acest partid, şi atunci nu mai are domnia sa ce căuta".

Antonescu a fost întrebat dacă se referă la poziţiile pe care ar fi trebui să le aibă Călin Popescu Tăriceanu sau Ludovic Orban în ceea ce-l priveşte pe Andrei Chiliman.

"Nu ştiu, eu aş vrea ca toate aceste lucruri să fie transformate într-o confruntare politică democratică, într-o confruntare politică la vedere. Eu regret şi găsesc jenant faptul că oameni al căror nume este invocat de propragandiştii băsişti la orice pas, de maestrul Chiliman recent, nu ies public să spună < Da, e aşa: cred alături de Chiliman acest lucru, sau nu, nu e aşa Chiliman e lovit de... nu ştiu, amnezii, confuzii sau altceva >", a mai explicat Antonescu.

Tăriceanu: "Au fost ocazii, recent, în care m-am simţit umilit, îmi rezerv dreptul de a reacţiona"

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, comentând situaţia din PNL, că au fost ocazii, în ultima perioadă, în care s-a simţit umilit, el precizând că îşi rezervă dreptul de a reacţiona. Tăriceanu a comentat: "Eu totul pot să accept, până la atitudinea unora dintre colegi care mă umileşte. Acest lucru nu-l pot accepta şi de câte ori voi simţi că sunt în această postură - şi din păcate în ultima perioadă au fost câteva ocazii la care nu vreau să fac referire directă aici în care efectiv consider că am fost umilit - atunci îmi rezerv dreptul să reacţionez". El a precizat că din punctul său de vedere îşi va exprima opinii chiar divergente faţă de preşedintele partidului, atât în cadrul forurilor de conducere cât şi în public.

"Într-un partid democratic, cum este, sper, PNL, fiecare are dreptul la propria opinie, cum domnul Antonescu are dreptul la opinia lui, eu am dreptul la opinia mea, pe care atunci când consider necesar o spun inclusiv în public şi sigur că faţă de o serie de luări de poziţie pe care domnia sa le are (Crin Antonescu, n.r.) îmi rezerv şi eu dreptul să am poziţiile mele", a susţinut Tăriceanu, precizând el personal nu este angajat într-o luptă pentru posturi.

Delegaţia Permanentă a PNL, convocată în 21 ianuarie pentru stabilirea congresului extraordinar

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, ieri, după şedinţa Consiliului Naţional Executiv al partidului, că s-a decis convocarea Delegaţiei Permanente a PNL în 21 ianuarie, în vederea stabilirii congresului extraordinar care ar urma să se desfăşoare la finalul lunii februarie.

"La solicitarea preşedintelui partidului, Crin Antonescu, a fost aprobată convocarea Delegaţiei Permanente pentru data de 21 ianuarie în vederea declanşării procedurilor pentru convocarea unui congres extraordinar al partidului, pentru sfârşitul lunii februarie", a declarat vicepreşedintele PNL Mihai Voicu.

Voicu a mai precizat că în cadrul Delegaţiei Permanente vor fi luate deciziile finale şi în cazul propunerilor de excludere din partid a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, dar şi a deputatului Octavian Bot.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că propunerea sa este ca Delegaţiei Permanente a partidului, ce ar putea avea loc peste o săptămână, să îi fie propusă organizarea congresului extraordinar al formaţiunii în 23-24 februarie. Antonescu a spus că doreşte ca acest congres să fie "clarificator" din multe puncte de vedere.

Voicu: "Cherecheş, propus spre excludere în unanimitate, la Bot au fost două voturi împotrivă"

Propunerea de excludere din PNL a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost adoptată în unanimitate, iar în cazul deputatului Octavian Bot au fost înregistrate două voturi împotrivă. Mihai Voicu a spus ieri: "În privinţa domnului Cherecheş propunerea - nu este încă o excludere, Delegaţia Permanentă o va putea aproba - a fost decisă în unanimitate. În ceea ce priveşte propunerea care îl priveşte pe domnul deputat Bot, a fost aprobată cu două voturi împotrivă". El a menţionat că argumentele în favoarea excluderii celor doi au fost prezentate sub forma unor declaraţii publice şi articole de presă "care au fost considerate motive suficiente pentru a face această propunere".

Octavian Bot: "Propunerea de excludere a venit pentru un pamflet în care răspundeam unor jigniri"

Deputatul Octavian Bot a declarat, ieri, citat de Mediafax, că propunerea de excludere a sa din PNL a venit în urma unui pamflet publicat de el, ca răspuns la o serie de jigniri din partea unor lideri ai filialei Bihor, menţionând că una dintre valorile supreme ale PNL trebuia să fie "toleranţa". Deputatul PNL a fost întrebat dacă a fost informat despre propunerea de excludere din partid. Bot a spus: "Nici nu am fost întrebat, nici nu mi s-a adus la cunoştinţă, bănuiam că va exista o asemenea propunere din partea filialei Bihor. Una dintre valorile supreme ale liberalismului este toleranţa, iar ca să excluzi un deputat din PNL pentru că am scris un pamflet în care nu am spus decât adevărul... Eu nu cred că fără să fiu ascultat se poate lua o asemenea decizie corectă".

Cherecheş: "Sunt puţini în PNL care au curajul opiniei contradictorii"

Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat, ieri, că va lua parte la şedinţa Delegaţiei Permanente unde se va decide validarea excluderii sale din PNL, dar nu are speranţa că va întoarce votul întrucât sunt "prea puţini cei care au curajul opiniei contradictorii". Întrebat cum vede decizia BPC de ieri de a propune excluderea sa din PNL Delegaţiei Permanente a partidului, Cherecheş a răspuns: "Privesc cu multă detaşare maniera în care se procedează cu primarul care l-a onorat pe Crin Antonescu şi PNL cu cel mai mare scor din ţară, probabil că aceasta e maniera în care sunt recompensaţi cei performanţi (...) Eu am fost ales să fiu primar al municipiului Baia Mare şi nu să fiu vreun membru de partid. Cu atât mai mult prefer să aleg comunitatea în pofida obedienţei politice", a susţinut Cherecheş.

Edilul a mai susţinut că modul de îndepărtare a unor oameni care "au puterea opiniei" nu îi va aduce preşedintelui PNL un beneficiu, "pentru că se va trezi singur, sau înconjurat doar de oameni neperformanţi, oameni care nu aduc nimic partidului, şi atunci probabil că va reveni cu picioarele pe pământ".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In corupta politica romaneasca alegatorul nu are optiuni. Sa luam varfurile politicii Basescu, Ponta, Antonescu ......lista poate continua.

    Cu ce putem sa comparam pentru a avea un etalon ? Bineinteles cu presedintele Obama . Care este baza societatii desigur familia . O familie puternica din toate punctele de vedere va garanta un viitor mai bun tuturor. Presedintele Obama este sustinut peste tot de sotie si copii fiind un exemplu. Ce se intampla in Romania : Basescu isi trimite fiica in Parlamentul European, Ponta isi trimite sotia, Antonescu la fel si lista poate continua. Deci pentru acesti oameni puterea ia acaparat atat de mult incat isi sacrifica familiile pentru a fi cu orice pret acolo sus la putere pentru a ne conduce pe noi alegatorii care nu avem alte optiuni cheile acestor usi fiin la ei in buzunar. Cum se pot ocupa acesti oameni de tara cand familiile lor sunt fizic mai mult despartite si pe drumuri. Crereches are dreptate cand vor reveni Basescu, Ponta si Antonescu cu picioarele pe pamant ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb