NEPI are lichidităţi de peste 100 milioane euro pentru noi investiţii

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 20 septembrie 2012

NEPI are lichidităţi de peste 100 milioane euro pentru noi investiţii

Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa noastră în ultimii ani, deţine lichidităţi de peste 100 milioane de euro şi vrea să investească, în acest an, într-un proiect "major" comercial sau de birouri.

"NEPI deţine lichidităţi în valoare de peste 100 milioane euro şi are în plan noi achiziţii, după o perioadă în care grupul a investit numai în terenuri. În 2012, intenţia noastră este să investim în România într-un proiect major comercial sau de birouri", se arată într-un comunicat al fondului, citat de Mediafax.

Fondul a recrutat-o, în această lună, pe Lori Collin, de la compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle, pentru a coordona strategia de expansiune a portofoliului său de birouri prin achiziţii şi dezvoltări. "Rolul său este de a identifica potenţiale achiziţii sau proiecte de dezvoltare a clădirilor de birouri, în acest scop colaborând cu agenţiile imobiliare locale şi internaţionale. Numirea lui Lori nu are ca scop dezvoltarea unei agenţii imobiliare proprii, ci mai degrabă eficientizarea procesului de achiziţie şi dezvoltare pe acest segment şi îmbunătăţirea colaborării cu reprezentanţii chiriaşilor existenţi şi viitori", a declarat Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.

New Europe Property Investments este compania-mamă a unui grup de firme înfiinţat pentru a investi în special în clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde grupul este activ din 2007, de la înfiinţarea sa.

Fondul a achiziţionat în ultimii ani mai multe proprietăţi importante în România, fiind aproape singurul investitor de pe piaţă de la declanşarea crizei financiare. Printre cele mai recente investiţii se numără Victoria Office, un teren de 4.400 mp în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu intenţia de a construi o clădire de birouri şi City Business Center din Timişoara Cluj Office. De asemenea, NEPI va investi împreună cu omul de afaceri Ovidiu Şandor un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din România al grupului include în prezent 32 de proprietăţi imobiliare şi este orientat către achiziţia de proprietăţi închiriate de companii multinaţionale stabile din punct de vedere financiar, şi care generează venituri în euro.

Grupul este în prezent listat pe piaţa principală a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile NEPI au fost tranzacţionate la BVB, pe 6 septembrie, la un preţ de 20,25 lei, în scădere cu 1,94% faţă de referinţă. La această cotaţie capitalizarea NEPI era de 2,5 miliarde de lei.

Două luni până la deschiderea Ploieşti Shopping City

Ploieşti Shopping City, mall regional din portofoliul NEPI, va fi des­chis peste două luni. Complexul este are o suprafaţă închiriabilă de 55.000 mp şi, în prezent, are închiriată complet o zonă de food court şi are ocupată în totalitate zona de distracţie pentru copii, arată un comunicat remis redacţiei.

Zona de food court reuneşte specialităţi culinare din toate colţurile lumii prin KFC şi Pizza Hut (specific american), Quasi Pronti şi La Cucina (specific italian), Dim Sum şi Asia Food Company (bucătăria chinezească şi japoneză), Best of (specific oriental), Beirut (bucătăria libaneză) şi Fishbone (restaurant cu specific pescăresc). Patiseria Paul aduce plăcerea mâncărurilor cu specific franţuzesc şi este completată de cafenele precum Nescafe, Coffeol şi Segafredo.

Prin parteneriatul cu Gymboland, cel mai mare şi mai inovativ concept de loc de joacă din România, Ploieşti Shopping City va oferi copiilor multiple modalităţi de dis­tracţie şi va crea un spaţiu special dedicat familiilor. Un alt plus adus de Ploieşti Shopping City în materie de distracţie este terasa exterioară a mall-ului, acolo unde, pe o suprafaţă de 450 mp, va fi amenajat, pe timpul iernii, un patinoar în aer liber.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb