Nestle: Peste 350 de elevi au participat la prima ediţie a proiectului educaţional "ReciCLARea e totul!"

F.D.
Companii / 19 iunie

Nestle: Peste 350 de elevi au participat la prima ediţie a proiectului educaţional "ReciCLARea e totul!"

Peste 350 de elevi din şase instituţii de învăţământ preuniversitar din Bucureşti au participat la prima ediţie a proiectului educaţional "ReciCLARea e totul!". Proiectul, organizat de Nestle în colaborare cu Green Resources Management, Federaţia Naţională a Părinţilor (FNAP) - Edupart şi Primăria Sectorului 6, a marcat şi o premieră: primele discuţii despre ambalajele flexibile din plastic în şcoli, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Cele şase şcoli care au participat la proiect, câte una din fiecare sector din Bucureşti, sunt Liceul Ion Neculce, Şcoala Gimnazială nr. 39, Şcoala Gimnazială "Liviu Rebreanu", Şcoala Gimnazială nr. 190, Şcoala Gimnazială nr. 150 şi Liceul "Tudor Vladimirescu", iar campania de informare prin lecţii deschise s-a desfăşurat în perioada 15 mai - 4 iunie 2024.

Proiectul "ReciCLARea e totul!" a avut ca obiectiv creşterea gradului de înţelegere a simbolurilor de colectare separată de pe ambalajele din industria alimentară, evidenţierea impactului negativ al colectării necorespunzătoare asupra mediului şi explicarea procesului de colectare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje. Pe lângă workshop-uri, elevii au putut participa şi la un concurs de design de postere de promovare a iniţiativei, unde au fost înscrise 361 de lucrări. Marele premiu al acestui concurs, o vizită la Fabrica de Reciclare GreenGroupdin Buzău, a fost câştigat de clasa a V-a D a Şcolii Gimnaziale "Liviu Rebreanu".

"Suntem bucuroşi că am făcut parte din această campanie remarcabilă alături de partenerii noştri, care a fost un succes, cu o participare activă şi entuziastă din partea elevilor din toate şcolile vizitate. Educaţia şi informarea tinerilor cu privire la procesele de colectare separată si reciclare sunt esenţiale pentru a construi obiceiuri ce asigură un viitor fără poluare. Prin acest proiect ne-am dorit să le oferim copiilor cunoştinţele şi instrumentele necesare pentru a adopta un comportament responsabil faţă de mediu, atât acasă, cât şi la şcoală", a declarat Alina Georgescu, directorul general Green Resources Management.

Premiera proiectului "ReciCLARea e totul" se referă la aducerea în discuţie a ambalajelor flexibile din plastic, precum polietilena şi polipropilena. Acestea sunt cele mai comune tipuri de plastic flexibil, folosite mai ales în industria alimentară, deoarece au o serie de calităţi deosebite care ajută la protecţie, igienă şi siguranţă alimentară. Polietilena (PE-LD) se regăseşte în folia de plastic care protejează batonul de ciocolată sau de cereale preferat, paste sau tăiţei instant. Se mai regăseşte în pungi de plastic, precum şi la împachetarea unor produse, jucării etc. Polipropilena (PP) are un grad ridicat de siguranţă alimentară datorită lipsei de toxicitate şi rezistenţei la temperatură, fiind ideală pentru pungi de plastic pentru alimente, dar şi pentru lactate, vase ce pot fi introduse în cuptorul cu microunde, carcase de DVD-uri etc.

"Nestle continuă să contribuie la creşterea gradului de conştientizare cu privire la un comportament responsabil faţă de mediu atât în rândul consumatorilor noştri, dar mai ales pentru cei mici. Proiectul ReciCLARea e totul! este menit să ofere comunităţii o metodă simplă şi creativă de a înţelege semnificaţia simbolurilor care se regăsesc pe ambalajele concepute pentru a fi reciclate din industria alimentară", explică Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestle România.

"Educarea prin activităţi este formula prin care reuşim de fiecare dată să-i învăţăm pe copii despre problemele actuale. Conştienţi de problematica mediului, prin acest proiect am schimbat comportamente şi mentalităţi, mai ales demonstrând că reciclarea poate fi distractivă şi generatoare de soluţii", a declarat Eugen Ilea, preşedinte FNAP - Edupart Bucureşti.

În toate cele şase şcoli participante la proiectul "ReciCLARea e totul!", precum şi în Primăria Sectorului 6, a fost amplasată câte o staţie de colectare separata a materialelor reciclabile. Aceste staţii au un design special creat în urma unui concurs organizat de Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, în colaborare cu FNAP - Edupart.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb