Nestle Romania extinde Pădurea de Miere la 7 hectare

T.B.
Companii / 27 noiembrie 2023

Nestle Romania extinde Pădurea de Miere la 7 hectare

Nestle România aproape a dublat Pădurea de Miere din Comuna Mârşa, judeţul Giurgiu, un proiect care reuneşte toate programele de împădurire şi biodiversitate din România, plantând încă 15.000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de 3 hectare, în parteneriat cu Asociaţia Mai Mult Verde şi Primăria Comunei Mârşa, în completarea celor 20.000 plantaţi în 2022 pe 4 hectare, se arată într-un comunicat al Nestle, remis redacţiei.

Peste 100 de persoane, angajaţi şi parteneri Nestle, precum şi voluntari Mai Mult Verde, au participat voluntar la plantarea celor 15.000 de puieţi de salcâm, la aproximativ 50 de km vest de Bucureşti (localizare), contribuind astfel la una din cele mai mari campanii de reîmpădurire în zona de câmpie a Munteniei sub umbrela pilonului de sustenabilitate "Nestle for a Waste Free World", informează sursa menţionată.

Pădurea de Miere este un concept inovator, combinând atât regenerarea forestieră pentru o mai bună absorbţie a dioxidului de carbon (CO2) din atmosferă, dar şi crearea unui ecosistem atractiv apicultorii din ţara noastră, pentru că salcâmul este principala specie forestieră meliferă din România, potrivit sursei citate.

La o scurtă evaluare, cei 35.000 de salcâmi plantaţi de voluntarii în apropiere de Bucureşti vor absorbi la maturitate cel puţin 850 de tone de CO2 pe an - echivalentul emisiilor unui număr de 350 de autoturisme de mic litraj (120 gr CO2 per km) care parcurg anual 20.000 de kilometri, menţionează sursa indicată. Pe de altă parte, în condiţii optime, producţia de miere la un hectar de pădure compactă de salcâmi este de 300-700 kg, potrivit mediului academic de specialitate, iar Pădurea de Miere are acum 7 hectare. Producţia de miere poate ajunge însă chiar şi la aproape o tonă per hectar când salcâmii ajung la maturitate, arată datele comunicatului.

Prin acest efort, Nestle a confirmat angajamentul în direcţia dezvoltării durabile, care include atingerea pragului de zero emisii nete până în 2050, tranziţia la energie regenerabilă în proporţie de 100%, dezvoltarea de ambalaje alternative, respectiv creşterea gradului de biodiversitate şi reducerea cantităţii de CO2 prin plantări de copaci, transmite compania.

Din cei 15.000 de puieţi plantaţi anul acesta, 5.000 au reprezentat contribuţia directă a NESCAFÉ, care a lansat în octombrie o campanie inedită în care pentru fiecare cumpărător înscris în campanie a fost plantat un puiet de salcâm, precizează sursa menţionată. Campania a avut ca obiectiv să genereze impact în România, pentru că proiectul Pădurea de Miere este cel mai potrivit pentru a-şi aduce contribuţia la strategia locală de sustenabilitate a Nestle România, potrivit comunicatului.

Conform sursei citate, "Echipa Nestle a făcut un lucru concret pentru un aer mai curat în ţara noastră şi pentru una dintre poate cele mai delicate arii din agricultură şi anume apicultura: am pus mâna pe lopată şi am plantat 15.000 de puieţi de salcâm, sub îndrumarea specialiştilor de la Asociaţia Mai Mult Verde. Am demonstrat cum putem contribuim direct la regenerarea patrimoniului forestier al României şi la crearea unui areal propice albinelor şi comunităţii apicultorilor din ţara noastră. Plantarea salcâmilor de la Mârşa susţine angajamentul Nestle de a planta la nivel global 20 de milioane de copaci pe an şi suntem pe cale să reducem la jumătate amprenta noastră de carbon în acest deceniu", spune Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestle România.

Acţiunea de împădurire este continuarea firească a celei din 2022, precum şi a acţiunilor de ecologizare din 2019, plantarea de puieţi de salcâm şi de molid din 2020 şi 2021, transmite compania.

Pădurea de Miere face parte din planul global al Nestle de a accelera transformarea către sisteme alimentare cu zero emisii nete şi sisteme alimentare echitabile şi regenerative, plan susţinut cu o investiţie de 1,2 miliarde CHF până în 2025 în practici agricole regenerative, informează sursa menţionată. Pe de altă parte, Nestle depune eforturi ca până în 2030 să se aprovizionăm cu 50% din ingredientele cheie din surse regenerative, pentru a a reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 şi de a ajunge la zero net până în 2050, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb