Într-o declaraţie controversată, deputatul în Duma de Stat, Mihail Deliagin, a făcut apel la interzicerea retragerii de capital din Rusia şi a cerut investigarea oficialilor economici ai ţării, dar a şi criticat declaraţiile recente ale şefilor Ministerului Finanţelor şi Băncii Centrale ale Rusiei şi a afirmat că acestea par a fi mai degrabă expresii ale "patologiei" decât ale unei politici de stat coerente, conform unei surse ruseşti newsland.com.
Deputatul a adus în discuţie afirmaţia ministrului Finanţelor, Anton Siluanov, care a sugerat că preţurile în Rusia sunt acceptabile dacă cetăţenii nu cumpără nimic, iar Deliagin a comparat această idee cu sfatul de a căuta recomandări pe internet despre cum să gestionezi oameni cu un nivel similar de inteligenţă şi profesionalism în conducerea ţării, conform sursei.
Referitor la şefa Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, Deliagin a numit-o "Madam devalorizare" şi a amintit de opiniile sale cu privire la politica financiară şi a subliniat că aceasta ar trebui să fie mai liberal, de asemenea, scrie sursa, deputatul a acuzat-o că susţine o "politica de estompare a Rusiei prin foamete financiară artificial creată".
Deliagin a susţinut că retragerea de capital din ţară ar trebui să fie interzisă şi a respins explicaţiile oficiale ale Nabiullina şi a sugerat că acestea ascund realităţi neplăcute despre gestionarea fluxurilor financiare şi el a propus ca viitorii oficiali să fie supuşi unui examen medical cu participarea unui psihiatru sau să fie supuşi unei examinări externe pentru a detecta eventuale urme de lobotomie înainte de numirea în funcţii importante, conform sursei citate.
Această declaraţie a stârnit discuţii aprinse în spaţiul public şi a alimentat speculaţii cu privire la starea actuală a conducerii economice a Rusiei şi la necesitatea unor reforme semnificative,mai menţionează sursa.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2023, 10:57)
Si ruptii astia in fund au drept de veto la ONU si arme nucleare:-)...era o expresie parca sa dai o arma unui cimpanzeu:-)
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2023, 11:23)
Unde este trolul rus?
Sa ne spuna ca Rusia va cuceri Kievul, sanctiunile nu au efect, rubla se intareste, economia infloreste, totul merge conform planului,
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2023, 12:51)
In ziarul german Welt,prim ministrul Bavariei Markus Söder,presedintele
CSU a declarat ; "Coalitia de la guvernarea tarii nu are un plan realist,
tara se afla intr-o grava criza financiara si sunt incapabili sa astupe marile
gauri din bugetul federal".
Psihoza de razboi si dragostea fata de Bandera se plateste scump.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2023, 17:12)
psihoza de razboi are doar putler.
sa se retrga in cotet si nimeni n-are treaba cu nimeni.
planul ruzziei este: atacata ucraina , cucerita ucraina, imediat urmeaza moldova, easy target, apoi anexeaza bellarus, care oricum e ocupata de armata, si cu armata mult marita, plus putere economica: tarile baltice.
apoi europa. dupa cativa ani. capisci?
nimeni nu-i ajuta pe ucrainieni degeaba. rusnacul e pus pe fapte mari. porecla din popor putler, asta insemna. davai ceas davai palton iar in romanioa NU VREM SA VEDEM!
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.11.2023, 00:47)
După aproape doi ani de lupte sângeroase, cu sute de mii de morți și distrugeri de zeci de miliarde de euro, Marea Britanie și Statele Unite pot spune, cu sinceritate, că și-au îndeplinit obiectivele. Și asta în timp ce Ucraina și Uniunea Europeană continuă să-și lingă rănile încă deschise.
Casa Albă a bifat atât decuplarea Rusiei de Germania (cea mai veche, stabilă și profitabilă colonie americană din Europa) și ocuparea golului rămas pe piața energetică din UE, cât și parafarea unor contracte ”banditești” de vânzări de armament. Înarmarea până-n dinți a statelor europene cu marfă livrată de amicii Pentagonului reprezintă afacerea secolului. De cealaltă parte, Moscova și-a reorientat conductele de energie ieftină către țările asiatice, cu câștiguri chiar mai mari decât înainte de conflict. În plus, Kremlinul a vândut armament în spațiul BRICS+ și va rămâne cu o bună bucată din teritoriul Ucrainei.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2023, 21:56)
Cred ca Putin pregateste terenul pt demiterea guvernului, nu ca astia de acum n ar fi tot ai lui...