Piaţa globală a construcţiilor a generat 7,28 trilioane de dolari în 2021 şi este aşteptată să ajungă la 14,41 trilioane de dolari până în 2030, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 7,3% din 2022 până în 2030, conform unui raport recent al Next Move Strategy Consulting.
Analiza arată că expansiunea pieţei construcţiilor va fi susţinută de creşterea economică din ţările în curs de dezvoltare, de dobânzile relativ scăzute pentru împrumuturile imobiliare, de investiţiile din sectorul privat şi de evoluţiile tehnologice. Cu toate acestea, fluctuaţiile preţurilor materiilor prime şi preocupările tot mai mari legate de sănătatea şi bunăstarea lucrătorilor limitează creşterea pieţei de profil.
Conform raportului Next Move Strategy Consulting, "implementarea tehnologiei avansate, utilizarea la scară largă a utilajelor şi echipamentelor vor intensifica activităţile de construcţie pentru crearea de oraşe inteligente. În plus, creşterea cheltuielilor pentru infrastructură şi locuinţe de către guvernele ţărilor în curs de dezvoltare prezintă noi oportunităţi pe piaţă".
Potrivit raportului, Asia-Pacific a avut cea mai mare cotă pe piaţa construcţiilor în 2021 şi se va menţine în top datorită extinderii activităţilor de construcţii în India, Vietnam, Indonezia, China şi ţările din Asia de Sud-Est. În plus, progresele tehnologice, politicile de reglementare care sprijină economiile şi normele guvernamentale favorabile vor susţine piaţa construcţiilor.
Next Move Strategy Consulting estimează că Europa va experimenta o creştere constantă pe parcursul perioadei analizate, ca urmare a extinderii activităţilor de renovare a clădirilor rezidenţiale şi a apartamentelor, dar şi a creşterii cererii pentru activităţi de construcţii orientate spre consumatori.
Jucătorii cheie din domeniu sunt, potrivit analizei, China State Construction Engineering Corp., Vinci SA, China Railway Group Ltd., Metallurgical Corporation of China Ltd., China Railway Construction Corp. Ltd., Bouygues SA, Grupo ACS, Obayashi Corp., Skanska AB, DR Horton Inc.
(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2022, 17:38)
Japonia "duduie" cica.
platesc o groaza de yeni pentru importuri pentru ca preturile au explodat; nu pentru ca economia o duce super bine.
pe basa "volumului" in august 2022 bunurile de import au crescut doar 2,8% YOY
si deci sa platesti 50% mai multi yeni ca sa primesti nici 3% bunuri / servicii.
Aceasta este o reteta pentru dezastru si pentru a pierde bani yen / dollari.
japonezii au nevoie de foarte multi dollar ca sa plateasca "explozia de bunuri de import"... energia si mancarea din piata globala.
fedul zicea ca a inundat piata cu bani in 2021... dar se pare ca intarirea dolarului il contrazice... la fel si situatia japoniei in lipsa de dolari pentru plate bunuri de import.energie - mancare.
banca centrala isi ataca rezerva valutare in a proteja economia interna.
S c cret