România are un potenţial turistic formidabil, însă lipsa infrastructurii face ca multe din frumuseţile ei să nu poată fi puse în valoare, a apreciat, miercuri, ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, care a prezentat ghidul turistic "National Geographic Traveler Romania". "Am călătorit mult prin ţară şi trebuie să le spun celor care sunt interesaţi de industria turistică din România că există foarte multe lucruri care trebuie văzute. Unele dintre cele mai frumoase peisaje din Europa sunt chiar aici în România. Există numeroşi oameni care apreciază foarte mult pârtiile de schi, de exemplu, din România, pentru calitatea lor, dar din păcate nu se poate ajunge foarte uşor în acele locuri, pentru că nu există legături între aeroporturi şi locurile respective. Acelaşi lucru l-am accentuat şi noi în cadrul misiunii ambasadei în România, şi anume nevoia să existe o infrastructură solidă şi în special drumuri", a spus ambasadorul american.
Acesta a semnalat deficienţele în asigurarea unor legături de transport rapide cu oraşe importante din ţară sau cu locurile turistice cunoscute ca destinaţii de atracţie pentru turiştii străini.
"Parcurgerea distanţei de la Otopeni până la aceste piste de schi, care sunt printre cele mai bune din Europa, durează pe puţin 10 ore. Guvernul României depune foarte multe eforturi pentru rezolvarea situaţiei infrastucturii dar, în acelaşi timp, recunoaşte faptul că este loc de mai bine. Am subliniat, cu fiecare ocazie care mi s-a oferit, nevoia de a avea o infrastructură, de a avea drumuri bune de calitate şi de a ajunge, de exemplu, la Timişoara, în loc de şapte ore, în două sau poate trei ore. De câte ori vorbesc cu oficialii guvernamentali despre acest lucru mi se spune că nu sunt suficienţi bani pentru acest lucru, dar eu le spun - nu aveţi bani, dar ştiţi cât de mult vă costă lipsa acestei infrastructuri".
Taubman a subliniat că a auzit adesea foarte mulţi români care se duc în alte ţări că se întreabă de ce nu au şi românii ce au cei de acolo. "Răspunsul meu la aceste afirmaţii este acela că vor ajunge acolo unde au ajuns şi alte ţări, numai că este nevoie de un plan care să stabilească priorităţile în acest sens, iar pentru mine una dinte priorităţile de top, să spunem aşa, este reprezentată de drumuri de infrastructură. Ştiu că educaţia sau serviciile medicale sunt mai importante, dar pentru asta este important ca oamenii să fie în acest plan. Astfel totul se va rezolva şi se va ajunge acolo unde îşi doresc şi ei", a arătat ambasadorul Nicholas Taubman.
1. am putea fi o mica elvetie
(mesaj trimis de marius moldoveanu în data de 06.09.2007, 20:28)
potentialul e fantastic in turismul romanesc dar pacat ca avem ochi si nu vedem avem urechi si nu auzim sau ne facem ca nu auzim.
.
Nu stim sa punem in valoare ce avem ,nu stim sa administram e o criza nationala de lideri , de profesionisti de oameni cu inima ,de oameni a care-i inima sa bata cu adevrat pentru aceasta natiune FACEM IN FIECARE ZI ACELEASI LUCRURI SI ASTEPTAM REZULTATE MAI BUNE SUNTEM IGNORANTI.
ignoranta ne va costa si ne costa .
infrastructura intr o tara reprezinta sistemul circulatoriu, rapiditate mobilitate progres prosperitate viata cu alte cuvinte.
Nu e viziune si un popor fara viziune nu progreseaza.
DACA NU SE FACE CEVA IN CURIND NE VOM BLOCA IN TRAFIC EXISTA UN PERICOL ...COLAPS IN TRAFIC