Nicholas Taubman: Guvernul român nu are bani pentru infrastructură, dar pierde şi mai mult dacă nu o face

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 6 septembrie 2007

Nicholas Taubman: Guvernul român nu are bani pentru infrastructură, dar pierde şi mai mult dacă nu o face

România are un potenţial turistic formidabil, însă lipsa infrastructurii face ca multe din frumuseţile ei să nu poată fi puse în valoare, a apreciat, miercuri, ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, care a prezentat ghidul turistic "National Geographic Traveler Romania". "Am călătorit mult prin ţară şi trebuie să le spun celor care sunt interesaţi de industria turistică din România că există foarte multe lucruri care trebuie văzute. Unele dintre cele mai frumoase peisaje din Europa sunt chiar aici în România. Există numeroşi oameni care apreciază foarte mult pârtiile de schi, de exemplu, din România, pentru calitatea lor, dar din păcate nu se poate ajunge foarte uşor în acele locuri, pentru că nu există legături între aeroporturi şi locurile respective. Acelaşi lucru l-am accentuat şi noi în cadrul misiunii ambasadei în România, şi anume nevoia să existe o infrastructură solidă şi în special drumuri", a spus ambasadorul american.

Acesta a semnalat deficienţele în asigurarea unor legături de transport rapide cu oraşe importante din ţară sau cu locurile turistice cunoscute ca destinaţii de atracţie pentru turiştii străini.

"Parcurgerea distanţei de la Otopeni până la aceste piste de schi, care sunt printre cele mai bune din Europa, durează pe puţin 10 ore. Guvernul României depune foarte multe eforturi pentru rezolvarea situaţiei infrastucturii dar, în acelaşi timp, recunoaşte faptul că este loc de mai bine. Am subliniat, cu fiecare ocazie care mi s-a oferit, nevoia de a avea o infrastructură, de a avea drumuri bune de calitate şi de a ajunge, de exemplu, la Timişoara, în loc de şapte ore, în două sau poate trei ore. De câte ori vorbesc cu oficialii guvernamentali despre acest lucru mi se spune că nu sunt suficienţi bani pentru acest lucru, dar eu le spun - nu aveţi bani, dar ştiţi cât de mult vă costă lipsa acestei infrastructuri".

Taubman a subliniat că a auzit adesea foarte mulţi români care se duc în alte ţări că se întreabă de ce nu au şi românii ce au cei de acolo. "Răspunsul meu la aceste afirmaţii este acela că vor ajunge acolo unde au ajuns şi alte ţări, numai că este nevoie de un plan care să stabilească priorităţile în acest sens, iar pentru mine una dinte priorităţile de top, să spunem aşa, este reprezentată de drumuri de infrastructură. Ştiu că educaţia sau serviciile medicale sunt mai importante, dar pentru asta este important ca oamenii să fie în acest plan. Astfel totul se va rezolva şi se va ajunge acolo unde îşi doresc şi ei", a arătat ambasadorul Nicholas Taubman.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. potentialul e fantastic in turismul romanesc dar pacat ca avem ochi si nu vedem avem urechi si nu auzim sau ne facem ca nu auzim.

    Nu stim sa punem in valoare ce avem ,nu stim sa administram e o criza nationala de lideri , de profesionisti de oameni cu inima ,de oameni a care-i inima sa bata cu adevrat pentru aceasta natiune FACEM IN FIECARE ZI ACELEASI LUCRURI SI ASTEPTAM REZULTATE MAI BUNE SUNTEM IGNORANTI. 

    ignoranta ne va costa si ne costa . 

    infrastructura intr o tara reprezinta sistemul circulatoriu, rapiditate mobilitate progres prosperitate viata cu alte cuvinte. 

     

    Nu e viziune si un popor fara viziune nu progreseaza.  

    DACA NU SE FACE CEVA IN CURIND NE VOM BLOCA IN TRAFIC EXISTA UN PERICOL ...COLAPS IN TRAFIC

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb