NICI DUPĂ CE CNVM I-A INTERZIS SĂ MAI PROFESEZE, Prunea nu se poate despărţi de Bursă

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2009

În pofida pierderilor, Petru Prunea spune că nu este "rău la pagubă" şi că va căuta o nouă casa de intermediere financiară prin intermediul căreia să mai tranzacţioneze pe Bursă.

În pofida pierderilor, Petru Prunea spune că nu este "rău la pagubă" şi că va căuta o nouă casa de intermediere financiară prin intermediul căreia să mai tranzacţioneze pe Bursă.

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SSIF "Broker" Cluj-Napoca (simbol BRK), Petru Prunea, intenţionează să mai investească pe Bursa de Valori Bucureşti, după ce va reuşi să-şi lichideze participaţia deţinută la casa de brokeraj pe care a condus-o timp de 15 ani.

"Nu mai mă interesează compania "Broker" şi vreau să investesc în alte acţiuni, care să aibă un grad ridicat de volatilitate. Deocamdată aştept să mai crească preţul acţiunilor BRK, ca să-mi lichidez participaţia la această companie", a declarat pentru ziarul Bursa domnul Prunea.

În 2007, averea fostului director în acţiuni BRK se situa undeva la zece milioane de euro, însă dacă şi-ar vinde toate acţiunile acum, n-ar obţine nici 400.000 de euro.

În pofida pierderilor, Petru Prunea spune că nu este "rău la pagubă" şi că va căuta o nouă casa de intermediere financiară prin intermediul căreia să mai tranzacţioneze pe Bursă.

"Prin Broker nu mai fac tranzactii, pentru că nici până azi nu mi-au dat banii pe care îi am în contul de client de la societate din vânzarea unor acţiuni. Refuză să facă acest lucru", ne-a explicat domnia sa, menţionând că a intentat inclusiv un proces companiei pe această temă.

Fostul preşedinte "Broker" Cluj mai spune că singurul lucru pe care îl mai doreşte de la societate este convocarea unei Adunări Generale a Acţionarilor, aşa cum cer acţionarii.

"Împreună cu 40 de persoane, am cerut în instanţă convocarea unei Adunări Generale, însă conducerea Broker refuză acest lucru, deşi legea spune clar că atunci când acţionarii cer AGA, conducerea trebuie să o facă", a mai punctat Prunea.

Domnia sa ne-a spus că nu intenţionează să mai intre în nicio afacere în următoarea perioadă, preferând să se dedice familiei şi activităţii didactice, fiind totodată şi profesor universitar.

El a fost demis din funcţia de preşedinte al "Broker" Cluj la sfârşitul lunii martie, după ce arbitrul pieţei a descoperit o serie de nereguli în urma controalelor efectuate la sediile societăţii.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a sancţionat atunci aspru pe Petru Prunea şi pe alţi membri din companie, prin retragerea autorizaţiilor de a mai profesa pe Bursă pentru o perioadă de câţiva ani şi aplicarea unor amenzi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb