Niciun acţionar Romcab nu a subscris în oferta lansată de Sadalbari

A.I.
Piaţa de Capital / 5 august 2021

Niciun acţionar Romcab nu a subscris în oferta lansată de Sadalbari

Operaţiunea a fost demarată la preţul de 3,4116 lei/titlu, cu 20% sub cel din piaţă

Niciun acţionar al Romcab Târgu Mureş (MCAB) nu a subscris în oferta publică de preluare obligatorie derulată de Sadalbari, după cum se arată în notificarea intermediarului operaţiunii publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta fusese lansată pentru 2,9 milioane de acţuni MCAB, echivalentul a 30,97% din producătorul de cabluri, la preţul unitar de 3,4116 lei, cu circa 20% sub preţul acţiunii din data de 21 iulie, ultima zi de dinaintea demarării operaţiunii de piaţă.

În primăvară, Autoritatea de Supraveghere Financiară solicitase societăţii Sadalbari, companie controlată de Zoltan Prosszer, lansarea ofertei publice obligatorii a Romcab. Sadalbari deţine 69,03% din producătorul de cabluri din Târgu Mureş.

La jumătatea lunii iunie, Curtea de Apel Târgu Mureş a confirmat, definitiv, Planul de Reorganizare al Romcab. În data de 18 februarie a acestui an, Tribunalul Specializat Mureş confirmase Planul de Reorganizare al companiei ce fusese aprobat de creditori la adunarea din decembrie 2020. Planul fusese contestat, dar în data de 14 iunie instanţa a respins toate apelurile, conform Romcab.

Acţiunile MCAB au reintrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 4 martie, după o perioadă de suspendare de patru ani, ca urmare a intrării în insolvenţă a producătorului de cabluri, la cerere. Romcab a intrat în insolvenţă la începutul anului 2017, după ce a raportat pierdere pentru 2016, pe fondul deprecierii puternice a stocurilor.

Pentru primul trimestru al acestui an, Romcab Târgu Mureş a raportat un profit net de 6,14 milioane lei, faţă de o pierdere de 11,4 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. hai ca, in sfarsit, DIICOT l-a trimis in judecata pe Prosszer pentru oferirea de informatii false catre piata

    1. Omul e de incredere, cum sa nu-i lasi banii pe mana?! Nici nu e la primul faliment, dar pana la 10 mai are! Daca face MCS se gasesc unii sa mai si subscrie.

      BINE AU FACUT , CA N-AU SUBSCRIS !!! ASA , COMPANIA V-A RAMANE LISTATA , SI O SA VEDETI CA , INCETUL CU INCETUL , IN TIMP SI PAS CU PAS , A-SI V-A REVENI !!! MICII ACTIONARI SI-AU DAT SEAMA CA DACA VAND LA PRETUL ASTA , O SA AIBE PIERDERI MARI , TOTAL NEMERITATE !!! SI MA BUCUR CA L-AM SFATUIT PE UNUL DIN MICII ACTIONARI , SA NU-SI VANDA ACTIUNILE !!! ACUM POT SA-I DAU EU , PESTE NAS UNUI ''''' ANONIM '''''', CARE-MI REPROSA CA I-MI DAU CU PAREREA PE BANII ALTUIA !!! UITE CA A IESIT CA MINE , NU CA TINE , CINSTITE ANONIM INVIDIOS !!! ROMCAB , INCA NU E LA PAMANT !!! ROMCAB , A-SI V-A REVENI !!!

      Du-te bre si citeste un abecedar si lasa bursa. Dai cu zarul inainte sa pui cratima sau cum faci?

      eh, e mult pana la lectia despre cratima. pana acolo ar trebui sa invețe ca la inceputul unui cuvand ”î” se scrie cu ”î” din ”i” și nu cu ”â” din ”a”. cat despre jegul asta de firma, sa si-o tina. probabil nu a citit ”rezumatul” planului de restructurare, mai precis cum au votat ei chirografarii sa nu primeasca nimic. si nu intelege cum a scapat Prosser de OPP. si, evident, nu are cum sa inteleaga cum o firma ”onesta” ajunge la capitaluri proprii negative de ~1 mld lei dupa "o mica greseala contabila". dar sa il lasam sa se bucure, mai un abecedar, mai o UE, ca asa merge bursa. unii trebuie sa si piarda

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb