Nicolae Ciucă: "A căuta vinovaţi pentru starea bugetului de astăzi şi legislaţia aferentă nu ne duce înainte"

S.B.
Politică / 3 august 2023

Nicolae Ciucă: "A căuta vinovaţi pentru starea bugetului de astăzi şi legislaţia aferentă nu ne duce înainte"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că se observă "o escaladare a discuţiilor despre diverse vinovăţii privind starea actuală a bugetului". "În opinia mea, a căuta vinovaţi pentru starea bugetului de astăzi şi legislaţia aferentă nu ne duce înainte", adaugă el, potrivit news.ro.

Ciucă le solicită reprezentanţilor PNL şi PSD să se concentreze "spre rezolvarea, de urgenţă, a problemelor bugetare structurale".

"Am văzut zilele acestea, în spaţiul public, o escaladare a discuţiilor despre diverse vinovăţii privind starea actuală a bugetului. Este adevărat, e o perioadă dificilă, care vine după pandemie, după efectele economice ale războiului de la graniţă şi ale multiplelor crize internaţionale. E la fel de adevărat că reformele, atunci când sunt reale, generează, inevitabil, dispute între politicieni şi chiar şi în societate. Doar că aceste reforme sunt necesare. În opinia mea, a căuta vinovaţi pentru starea bugetului de astăzi şi legislaţia aferentă nu ne duce înainte. Cui foloseşte azi dacă cineva îi acuză pe domnii Cîţu sau Câciu, sau dacă altcineva arată că cei trei prim-miniştri, din vremea când Liviu Dragnea conducea PSD, adică domnii Tudose, Grindeanu şi doamna Dăncilă au comis greşeli în materie de politică economică şi fiscală? Nimănui", a declarat Nicolae Ciucă, pentru PS News.

El a afirmat că se creează "tensiuni" în majoritatea parlamentară.

"Ridicăm tensiuni la nivelul majorităţii parlamentare, acum când în Parlament avem de revotat Legea pensiilor speciale, când va trebui să adoptăm un set important de ordonanţe de urgenţă, care presupun reforme dificile. Guvernul are nevoie de sprijin, nu de tensiuni. Majoritatea are de luat măsuri importante pe care trebuie să le şi explice foarte bine populaţiei şi mediului de afaceri. Avem de discutat cu Comisia Europeană despre nivelul deficitului şi despre ce vom face în anii următori pentru ca România să se dezvolte. Acestea sunt probleme reale. Le cer tuturor colegilor din PNL şi PSD să reflecteze asupra acestor lucruri, să ne concentrăm serios spre viitor şi spre rezolvarea, de urgenţă, a problemelor bugetare structurale. Restul e o dezbatere sterilă, care parazitează agenda reală a românilor", a susţinut Ciucă.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Cum nu ne duce? Pai poate anulam si codul penal?

    1. Domnule CIUCA.Vinovati de dezastrul din Tara sunt ei dumneavoastra cu tot PNL

      Asa ca,pentru a aduce România pe linia de plutire,ori PNL trebuie să plece de la guvernare de bună voie,ori CIOLACU sa demită miniștrii PNL,ori dacă nu vreti in nici un fel,romanii adevărați trebuie să iasă în stradă și să vă forțeze să plecați,întrucât și așa ati condus Romania fara sa castigati alegerile,fiind numiti nu de popor la guvernare ci,de iohannis,încălcând constituția.! 

    ba ne duce inainte daca identificam greselile si pe cei care au gresit, pentru ca:

    - daca identificam greselile, exista speranta (logic ar fi sa existe certitudinea) ca nu se vor mai repeta;

    - daca ii identificam pe cei vinovati, ii putem tinde deoparte de buget si de politica ca sa nu mai greseasca inca o data impotriva noastra si astfel reducem riscul de repetare a greselilor. 

    1. Are dreptate, traim in cleptocratie, fiecare dupa posibilitati, dupa functie!

      CIOBURILE in care a fost transformata Romania in timpul mandatului dumneavoastra,COCALARII,nu vau sprijinit,ba mai mult vau SABOTAT. Ca si COCALARII care isi apara TERITORIILE pe care la stapanesc,banii agonisiti din comiterea de infractiuni si propietatile,asa si COCALARII POLITICI,vau impiedicat sa redresati cat de cat CORABIA ESUATA.Dupa 1989,ROMANIA,a fost condusa si de catre partide asazise de dreapta,care pe timpul guvernarilor conduse de ei,au dus ROMANIA in PRAPASTIE.Cei de dreapta,nu stiu decat ca,JEFUITORII STRAINI care au acaparat tara,nu trebuie sa plateasca TAXE si IMPOZITE in ROMANIA,ci,sa TRANSFERE in tarile mama,miliardele de EURO,facute pe EXPLOATAREA ROMANILOR. Ba mai mult,atunci cand au fost in OPOZITIE,au luptat impotriva INTERESELOR TARII si ROMANILOR, declansand la ordinele si cu ajutorul STAPANILOR COLONIEI,MISCARI de strada care au culminat cu ATACAREA PALATULUI VICTORIA condus de PSD,pentru a prelua prin forta ,conducerea tarii. In demersurile lor,COCALARII,au folosit si SERVICIILE vandute strainilor precum si JUSTITIA,prin care au bagat la PUSCARIE adversarii politici si au distrus MEDIUL de AFACERI ROMANESC,pe care se fac ca ei il SUSTIN. Asa ca domnule GENERAL,nu va mai UMILITI si RECUNOASTETI ca nu puteti stapani HOARDA care va inconjoara,deoarece la un moment dat,cand STRAINII le vor da SENALUL,o sa fiti ARUNCAT la COSUL ISTORIEI. PACAT ca,v-ati distrus IMAGINEA ca sa sustineti niste APARATORI ai STRAINILOR si DUSMANI ai ROMANILOR. Totusi,amintitiva salutul de militar,ONOARE PATRIEI.!

      Daca gaurile ar fi fost in bugetul personal si nu in cel al Romaniei nu ar mai fi gandit in acest fel si nu ar mai fi spus asemenea prostii.

    puscarie ptr : Ghiinea, Pislaru, Ciuca, Catu, Caciu, Orban , Arafat, Johanis, Nastase, Tariceanu, Firea, Turcan,Popescu, etc

    nu trebuie cautati vinovati, trebuie tacut malc.

    toata porcaria cu bugetul a fost facuta cu majestatea sa prim ministru.

    prin alte parti se numeste tradare, la noi servit clientela, era sa zic patria.  

    Astia cauta "vinovatii" dar vinovatii sunt chiar ei. cum mi caut eu uneori ochelarii si apoi ii gasesc pe nas.

    Vinovati sunteti voi politicienii, voi ati condus tara asa de prost, voi ati alungat din tara romanii capabili, voi ati lasat pe americani si europeni sa faca tot ce au vrut cu Romania.

    sigur nu trebuie cautati vinovati , sa desfiintam si puscariile si furat la liber , ce sa ne tot complicam ?

    Tu esti unul dintre cei care ar trebui sa mearga la puscarie pentru situatia in care a ajuns acum tara!Si in ordine,cu tine de mana,Dragnea,Catu,Caciu,etc,ad ica toti prim-ministrii si ministrii de finante, care au fost in functie incepand cu anul 2016,ultimul an in care deficitul a fost sub control.Doar asa vom scapa de voi si de aceasta meteahna care se tot repeta de 33 de ani!

    E pacat sa se piarda focusul pe proiectele importante, coalitia trebuie sa finalizeze ce a demarat cu succes, ar fi pacat sa piarda coeziunea. Si chiar ar fi util sa inceapa unul nou, ca studiu. Parlamentul e forul suprem ca legislatie, ar trebui sa up dateze statutele si regulamentul de functionare a CCR. CCR trebuie sa lucreze cu constitutia, dar nu cu aprecierea libertatilor de grad unu sau doi... DERiIVATE din drepturile fundamentale din constitutie! Evident ca toate drepturile, obligatiile si libertatile romanilor sunt bazate si deduse din Constitutie, CCR trebuie sa verifice legislatia din p d v al aspectelor fundamentale inscrise in Constitutie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb