NICOLAE CIUCĂ: "Aderarea la Spaţiul Schengen şi primirea ţării noastre în OCDE vor creşte atractivitatea noastră"

V.G.
Politică / 7 septembrie 2022

"Aderarea la Spaţiul Schengen şi primirea ţării noastre în OCDE vor creşte atractivitatea noastră"

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că aderarea la Spaţiul Schengen şi primirea României în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică vor creşte atractivitatea noastră, dar şi beneficiile celor care au decis sau vor decide să investească în ţara noastră, potrivit News.ro.

"Parteneriatul dintre Guvernul României şi Consiliul Investitorilor Străini este o certitudine, iar prezenţa mea astăzi, la evenimentul organizat de dumneavoastră confirmă relaţia de încredere pe care o avem. După doi ani de pandemie şi cu un război la graniţele ţării, care afectează economia la nivel global, e important să existe o colaborare bazată pe deschidere între investitori şi guvern, pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru dezvoltare. Încă de la preluarea mandatului, am avut o consultare permanentă cu mediul de afaceri, am avut întâlniri cu reprezentanţii FIC şi cu cei ai altor organizaţii reprezentative, iar măsurile pe care le-am luat au reflectat acest dialog constant. Ne-am angajat să nu venim cu taxe noi şi să nu le creştem pe cele existente şi ne-am ţinut de promisiune, deşi nu a fost uşor acest lucru. Am promis stabilitate şi predictibilitate pentru investitori şi ne-am ţinut de cuvânt", a afirmat Nicolae Ciucă, astăzi la evenimentul de lansare Proiectului "Va Urma", iniţiat de Consiliul Investitorilor Străini.

Premierul a adăugat că Guvernul şi-a asumat să susţină investiţiile şi a fost alocată cea mai mare sumă în acest sens, din ultimii 32 de ani, şi anume peste 90 miliarde lei.

"Ne-am asumat să fim Guvernul care susţine investiţiile şi am alocat cea mai mare sumă pentru investiţii din ultimii 32 de ani, peste 90 de miliarde de lei. Această politică asumată de guvern a beneficiat şi de dinamica investiţiilor străine directe cu peste 21% în primele şase luni din acest an. Totodată, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele şase luni din 2022, cu 35%, comparativ cu perioada similară din 2021. Acestea sunt lucruri concrete, fapte, şi nu pot decât să mă bucur că ne-am făcut bine treaba, că investitorii au încredere în România şi vin să investească în ţara noastră. Modernizarea şi dezvoltarea ţării beneficiază de un pachet de finanţare de 100 de miliarde euro, din care 90 de miliarde sunt bani europeni pe care îi vom folosi până în 2029. Impactul acestor sume impresionante va fi multiplicat prin efectele generate în economie", a completat Ciucă.

El a mai precizat că "România s-a angajat să facă investiţii pentru a deveni un pol de securitate energetică în regiune şi suntem pe drumul cel bun în această direcţie".

"Între timp, s-au adăugat provocări noi, cărora trebuie să le facem faţă, cele mai multe legate de resursele de energie. România s-a angajat să facă investiţii pentru a deveni un pol de securitate energetică în regiune şi suntem pe drumul cel bun în această direcţie. În paralel, susţinem proiectele verzi la care ne-am angajat prin PNRR pentru că vom depăşi la un moment dat şi această criză energetică, iar tranziţia către neutralitate climatică este un obiectiv pe care nu trebuie să îl abandonăm. Apreciez că membrii şi reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (FIC) sunt interesaţi de economia viitorului, de proiecte menite să asigure o creştere economică sustenabilă pentru ţara noastră. Forumul România viitorului - avem potential care aşteaptă să fie pus în valoare de investitori, sper să luaţi în calcul rugămintea să vă aplecaţi as inovării. Tranziţia energetică şi transformarea digitală se află şi pe agenda guvernului şi încurajăm dezvoltarea unui dialog constructiv cu mediul de afaceri, mediul academic, din care să rezulte un plan pe termen lung pentru România, în conformitate cu nevoile cetăţenilor şi cu dezideratele europene. Pentru a atinge aceste obiective, vom lansa o agenţie operaţională şi eficientă dedicată investiţiilor străine care să fie punctul central de comunicare cu companiile interesate să investească în România", a mai spus şeful Executivului.

Prim-ministrul a mai declarat că "aderarea la Spaţiul Schengen şi primirea ţării noastre în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică vor creşte atractivitatea noastră, dar şi beneficiile celor care au decis sau vor decide să investească aici".

"Suntem angajaţi în poces de reformă - PNRR şi Foaia de parcurs OCDE - obiective de ţară cu sptructuri destinate, colab bună cu staff tehnic OCDE. Cred în puterea dialogului şi în soluţii luate împreună, pentru că vorbim de măsuri pe termen mediu şi lung, măsuri care vor contura un proiect de ţară adaptat la vremurile pe care le trăim, la provocările apărute la nivel global. Vă mulţumesc încă odată pentru parteneriatul onest, pentru că susţineţi investiţiile în România, deşi ştim că nu vă este întotdeauna uşor, şi vă doresc mult succes pentru că ,,va urma" cu siguranţă o Românie mai bună pentru generaţiile viitoare", a conchis Ciucă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnule,

    Aveti cumva informatii despre data la care Romania va ajunge in sfarsit la aceasta "Fata Morgana".  

    Ca este plina presa de laude la adresa Romaniei si de declaratii "europene" de sustinere a aderarii ei la Spaţiul Schengen, desigur, candva, la o data incerta.  

    Adevarul este ca, daca suntem primiti in Spaţiul Schengen, Comisia UE va ramane fara parghiile pe care le-a folosit si le foloseste, pentru a isi impune dispozitiile nedrepte, pagubitoare, aberante, antiromanesti si asupritoare in Romania  

    Si in mod cert, Romania nu va fi primita in Spaţiul Schengen, cel putin nu, pana cand Rusia nu opreste, intr-un fel sau altul agresiunea si nu deschide iar portile economiei sale, spre vest. 

    "Bunda ciobaneasca" romaneasca insa, poate fi pentru germani, olandezi, francezi si.. un bun scut in vremuri grele, ca cele ce par sa vina. Se intelege insa ca romanii nu o sa incapa si ei acolo, sub ea.

    Si daca romanii se plang, pac, Spaţiul Schengen.  

    da, vor creste atractivitatea pentru migranti.

    Conditia pentru atractivitate este pe langa mobilitate , piata si faptul ca fgiscalitatea trebuie sa fie previzibila pe termen lung .  

    Apoi ,. veniturile salariatilor

    Apoi  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb