NICOLAE CIUCĂ: "Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi"

S.B.
Politică / 18 mai 2022

"Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre declaraţiile privind introducerea impozitului progresiv, că vrea să facă o clarificare şi a precizat că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare şi nu vom avea taxe noi, informează news.ro.

Şeful Executivului a anunţat că ieri după amiază s-a stabilit, în cadrul coaliţiei, ca la nivelul Ministerului Finanţelor să se facă o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afaceri şi cu întregul mediu asociativ, prin care vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal. Termenul pentru aceastaă analiză este de două săptămâni.

"În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după amiază am stabilut ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afcaeri şi cu întregul meediu asociativ", a spus premierul.

El a precizat că vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal.

"Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea", a mai spus premierul, precizând că un anunţ se va face după ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize.

"Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală", a spus premierul, arătând că după ce a participat la un eveniment, alături de mediul de afaceri, nu putem discuta despre "taxe care vin peste noapte şi să impac teze negativ asupra planurilor de bussines".

Nicolae Ciucă a spus că va discuta despre aceste lucruri când se va finaliza analiza la nivelul specialiştilor şi a precizat că termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, şi apoi urmează dezbaterile.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Vindem toate resursele Romaniei pe nimic. Petrolul, gazul, aurul, acum trecem la ordin la darea resurselor rare (se dau direct resursele fara licitatii fara nimic la alte state direct pe gratis). Acum deschidem minele inchise ca polueaza mediul, le deschidem ca le trebuie la canadieni resursele, normal luate direct si pe gratis, vorbim de minele de magneziu si grafiti. Suntem condusi de hoti, tradatori si mafioti:PSD, PNL si UDMR. Acum vor sa ia si piele de pe noi, ne maresc impozitele. Ma bucur sa dea pe fraieri ca rezista.

    1. Adaugă pe lista trădătorilor și mafioților USR-PLUS pe lângă PSD, PNL și UDMR.

      Oricum e interesant cum pentru: darea gratis a resurselor, cu pagube de zeci de miliarde lei la bugetul de stat, pentru achiziții de vaccinuri de miliarde care se aruncă la gunoi expirate - nu se investighează nimic. Nu există prejudiciu. Cu toate că dispar zeci de miliarde care ar putea dezvolta România. Asta pentru că jafurile sunt coordonate de Ambasade. 

      Cand e vorba însă de un prejudiciu de câteva mii sau zeci de mii de euro, făcut de ceva borfaș, "organili" de anchetă și "Justițea" se activează imediat. 

    Omul a spis ca anul asta nu vom avea taxe si imp noi. La anul va fi altfel. Cumulat cu o super inflatie...rezultatul va fi vantul prin buzunarele romanilor.

    1. Da .... si pe litoral nu vei avea unde sa pui un prosop la var. In trafic bara la bara. Inca nu e vant in buzunare, ba din contra, sa faci o rezervare pentru un restaurant cu loc joaca copiii zici mersi daca prinzi loc. E criză mare, vorba lui Manole, ceai de tei. Incă e bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb