NICOLAE CIUCĂ: "Consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din priorităţile noastre comune"

S.B.
Politică / 16 februarie 2023

"Consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din priorităţile noastre comune"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, după participarea la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, că consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din priorităţile noastre comune, el afirmând că evenimentele petrecute în aceste zile în Turcia şi Siria ne obligă la responsabilitate şi la accelerarea acestor demersuri, informează news.ro.

"Implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, continuarea procesului de descentralizare, digitalizarea în administraţia publică, reabilitarea energetică a clădirilor şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, a unităţilor medicale sunt problematici deosebit de importante ale autorităţilor locale, aflate pe lista priorităţilor Guvernului. Am participat astăzi la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi am folosit acest moment să transmit autorităţilor locale că sunt un partener de încredere pentru administraţia publică centrală şi că solicitările venite din partea dumnealor sunt analizate şi integrate în deciziile luate la nivel guvernamental", a transmis premierul.

Nicolae Ciucă afirmă: "Consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din priorităţile noastre comune. Evenimentele petrecute în aceste zile în Turcia şi Siria ne obligă la responsabilitate şi la accelerarea acestor demersuri, pentru a proteja populaţia. Avem fonduri europene şi naţionale pentru consolidarea clădirilor de locuit şi instituţiilor publice şi i-am încurajat pe toţi preşedinţii consiliilor judeţene să le utilizeze pentru siguranţa cetăţenilor".

Premierul mai arată că i-a asigurat, totodată, că în Guvern vor avea în continuare un partener de dialog şi sprijin pentru accesarea fondurilor naţionale şi europene, sursă importantă pentru dezvoltarea comunităţilor locale şi creşterea calităţii vieţii oamenilor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. da de atatia ani, nu a trebuit?. au trecut vremurile, trebuie sa dregem, trebuie sa facem. puneti-va pe treaba. dechideti o gramada de santiere si nu la terminati , eventual la sf.asteapta.

    Tu Ciucă nici nu mai știi care sunt prioritățile romanilor. Du-te acasă.

    Ciuca este tartan basit si s sluga lui iohanis . Se trezeste sa spuna lucruri pe care nu le va face.

    Din ce se stie ciuca este plagiator)iar iohanis seful sau un borfas care a traficat copii la straini  

    Deci ce avem ?  

    Un presedine borfas -traficant de copii si

    Un priministru plagiator  

    trebuie = stim si noi

    nu o sa fsceti mare lucru doar in fata crizelor se fac miscarile cuvenite. 

    intotdeauna dupa consumarea unei tragedii guvernele fac schimbarile necesare. 

    ce sa mai zic de blocuri noi de se vor rupe de la parter sau de pereti ce vor zbura pana in strada la primul cutremur de 7. 

    am vazut turnari de cohraje cu rupere de turnare beton la jumatea stalpilor pe parter sau etaj 1 la blocuri noi; am vazut fier beton fasonat neconform. 

    de vechituri: tot centrul vechi pe burta; gara de nord pe burta; mihalache pe burta; mihai bravu pe burta; arc triumf pe burta.... 

    s c cret 

    ia bani de la armata si consolideaza,nu mai cumpara toate fiarele la suprapret si tu,din bugetul alocat consolidezi 5 blocuri intr un an!

    asta este securitate nationala,SUA lea dat turcilor 85 milioane,adica nimic pt o tara ,iar turcii le-au bagat zeci de miliarde pe armament + baza militara de la Incirlik!

    asta e respectul marilor puteri,in UA unde are interes ca ramana cu teren,centrale,baze ,baga cel putin 2 miliarde pe luna,aici unde e un cataclism neprovocat de om ,arunca 85 milioane! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb