Nicolae Ciucă: "Extremismul şi populismul sunt marile pericole la adresa democraţiei"

S.B.
Politică / 5 octombrie 2023

Nicolae Ciucă: "Extremismul şi populismul sunt marile pericole la adresa democraţiei"

Liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, a afirmat, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, că extremismul şi populismul sunt marile pericole la adresa democraţiei pentru că sunt pericole născute din interior, context în care a făcut referire la faptul că AUR a împărţit pliante şa deschiderea anului universitar la SNSPA, eveniment pe care l-a calificat drept "condamnabil", informează news.ro.

El le-a recomandat studenţilor să rupă materialele de propagandă, indiferent de partidul care le distribuie.

"Extremismul şi populismul sunt marile pericole la adresa democraţiei pentru că sunt pericole născute din interior. Democraţia însăşi e subminată atunci când sunt promovate idei care au menirea să elimine încrederea cetăţenilor în valorile democraţiei constituţionale. Am văzut zilele trecute un eveniment condamnabil la deschiderea anului universitar într-o altă universitate publică. Mă adresez studenţilor: atunci când primesc materiale de propagandă politică în spaţiul universitar, din partea oricărui partid politic, să le rupeţi! Constituţia României stabileşte principiul autonomiei universitare şi legea învăţământului superior garantează acest principiu", a declarat Ciucă, la o lansare de carte la Facultatea de Drept.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost acuzată, luni, de către Liga Studenţilor din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţit fluturaşi cu diferite mesaje. "Această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior", au transmis studenţii, iar George Simion a precizat că mesajele sunt asumate. "Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat", a transmis liderul AUR. La rândul său, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a afirmat că George Simion a organizat un "atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic".

Şi Academia Română a condamnat propaganda desfăşurată de AUR la SNSPA, afirmând că "distribuirea în spaţiul universitar de către un partid politic a unor pliante cu conţinut politic, care blamează explicit personalităţi universitare pentru activitatea lor academică, îndemnul adresat studenţilor de a abandona studiile şi de a lua atitudine politică împotriva propriei universităţi sunt acţiuni politice inacceptabile".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Partidele de extrema stanga si dreapta sunt partide bazate pe ura. ca asta-i esenta. comunistii ii urasc pe cei bogati, aur pe cei lgbt, intelectualii si strainii, sau pe cine mai urasc acestia.

    Si ura provine din frica. ca in star wars: fear leads you to the dark side. astia-s oameni cu frica in ei. dar frica de ce. poate de viata incerta ce o asigura guvernarea psd pnl? inflatie scaderea nivelului de trai, legi schimbate peste noapte datorii care cresc nesustenabil, razboi? eh? ca atunci cand lumea prospera, si e liniste si pace, parca n-avem atatia extremisti. 

    De ce domnule ai tăiat pensiile speciale ca sa nu aveti surprize la vot ,va spun eu domnule dacă PNL atinge 15% din voturi în 2024 e foarte, foarte bine!

    Despre populism si crunta incultura a lui Ciuca....

     

    NY Times ne spune ca unul dintre cele mai importante programe economice ale Americii, New Deal al lui Roosevelt a fost populist. Chiar si Roosevelt a fost un presedinte populist. 

     

    "It wasn’t until 1933 that the Populists’ main plank, the end of the gold standard, was adopted. By then the United States was mired in the Great Depression, and Franklin D. Roosevelt had decided the economy needed the monetary boost that adherence to the gold standard precluded. Internationalists complained that Roosevelt acted unilaterally, but he had little patience with orthodox economic ideaso rshackles — foreigno rdomestic — on his conduct of economic policy. At home, he had to fight conservative courts to put his New Deal reforms in place. 

    By his day’s standards, and perhaps also today’s, Roosevelt was an economic populist. But the New Deal reinvigorated the market economy and saved capitalism fr om itself. It may also have saved democracy, as it helped staved off the dangerous demagogues and chauvinist ideologues, of which there were plenty (such as Father Coughlin and Huey Long)." 

    1. Din pacate tot ce a facut Roosvelt si administratiile urmatoare pt Europa a fost anulat in ultimii 2 ani. NATO e o organizatie defensiva, societatea romaneasca pentru caracterul defensiv a primit pozitiv aderarea. Turnura asta cu operatiuni speciale e dincolo de ce acceptam noi romanii. Noi nu vrem sa ajungem sa se faca trageri peste granitele de stat cum fac Israelul si Turcia, ca s au identificat tetoristi. Dupa o vrems aflam ca de fapt erau pastori dd capre.

    Investigatii jurnalistice privind ascensiunea fulminanta a AUR in alegerile parlamentare din 2020 dupa ce aveau cam 1 % la locale au scos la iveala practici ilicite. AUR, care si facea promovare si sel ectarea candidatilor numai pe internet promitea loc pe liste contra finantare. Pai daca sunt lasati din start sa calce legea, iata ca in vara Simion a facut o nunta cu daruri cumulate declarate de 400 000 euro! Si e ironic sa faca circ ls SNPSA tocmai ei, care s porniti de la un grup de ofiteti SIE in retragere dar care vor putere politica.

    nu hotia si minciuna politicienilor ?

    Marele pericole au aparut pentru ca cei de acum sint si mai mari pericole

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb