NICOLAE CIUCĂ: "În acest moment componenta de cercetare ştiinţifică în România beneficiază de o finanţare insignifiantă"

V.G.
Politică / 24 august 2022

"În acest moment componenta de cercetare ştiinţifică în România beneficiază de o finanţare insignifiantă"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, la deschiderea celei de-a doua ediţii a Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni, că din păcate, în acest moment componenta de cercetare ştiinţifică în România beneficiază de o finanţare insignifiantă şi a precizat că vor trebui să aibă o decizie legată de modalitatea în care realizează congruenţa între activitatea realizată la nivelul Ministerului Cercetării şi activitatea de cercetare de la nivelul Ministerului Educaţiei, relatează News.ro.

"Doar legile educaţiei nu pot să producă efecte unilateral şi atunci sunt celelalte aspecte care trebuie agregate, aş da explul aici componenta de cercetare-dezvoltare. Din păcate, în acest moment componenta de cercetare ştiinţifică, în România beneficiază de o finanţare aş putea spune indignifiantă", a spus premierul Nicolae Ciucă.

El a continuat: "Există o proiecţie la nivelul ministerului Cercetării şi aici va trebui să avem o decizie legată de modalitatea în care realizăm congruenţa între activitatea realizată la nivelul ministerului Cercetării şi activitatea de cercetare de la nivelul Ministerului Educaţiei".

Premierul a precizat că "nu putem vorbi de educaţie fără a ţine pasul cu dinamica dezvoltării şi a impactului pe care îl are astăzi tehnologia, fără să asigurăm condiţii cel puţin similare în ceea ce înseamnă partea de cercetare, ca să nu mai vorbim de ceea ce înseamnă digitalizarea".

"Sunt proiecte cât se poate de ambiţioase şi cred că esenţa la tot ceea ce noi ne propunem este coerenţa", a mai afirmat premierul României.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb