Nicolae Ciucă: "Ordonanţa privind reducerile de cheltuieli este în transparenţă publică"

S.B.
Politică / 9 mai 2023

Nicolae Ciucă: "Ordonanţa privind reducerile de cheltuieli este în transparenţă publică"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi că Ordonanţa privind reducerile de cheltuieli este în transparenţă publică şi că a discutat cu ministrul Finanţelor chiar ieri, iar acesta a venit cu o propunere, suma prezentată fiind de aproximativ cinci miliarde lei, informează news.ro.

"Am discutat cu ministrul Finanţelor chiar ieri (luni - n.r.), a venit cu o propunere. Ordonanţa chiar este în transparenţă publică. Suma prezentată de domnul ministru este de aproximativ cinci miliarde şi măsurile pe care le-am adăugat au fost cele legate de asigurarea lanţului scurt de aprovizionare între fermieri şi retaileri şi alţi operatori care asigură livrarea către populaţie a produselor alimentare. Am considerat că producătorii români trebuie sprijiniţi în acest fel şi să eliminăm intermediarii de pe lanţul dintre fermieri şi vânzare şi în felul acesta să existe şi o gestionare a preţului produselor alimentare. De asemenea, am luat o decizie foarte corectă de reducere cu 50% a posturilor de consilieri la nivelul demnitarilor publici", a spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai spus: "Nu încercaţi să induceţi panică. Am discutat cu dvs în fiecare săptămână şi v-am spus cât se poate de onest că cifrele pe care le-am avut pe masă la momentul în care am discutat de aceste măsuri, care sunt măsuri de chibzuială, de gestionare de cumpătare a cheltuielilor, au fost în cuantumul sumei de aproximativ 4,5 miliarde, pentru că aceştia sunt banii care nu s-au colectat pe primul trimestru".

Despre faptul că în Ordonanţă nu apare nicio prevedere privind exceptarea de la blocarea angajărilor pentru educaţie şi sănătate, premierul a afirmat: "De aceea este în transparenţă publică, să poată fi modificată Ordonanţa. Cu certitudine ne-am asumat toţi liderii că domeniile învăţământ şi sănătate nu vor fi afectate".

Întrebat câţi oameni vor fi daţi afară, Ciucă a spus că pur şi simplu se reduce numărul de posturi din cabinetele demnitarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb