NICOLAE CIUCĂ: "PNL, PSD şi UDMR nu trebuie să se atace reciproc pe tema aderării în Schengen"

V.G.
Politică / 7 decembrie 2022

"PNL, PSD şi UDMR nu trebuie să se atace reciproc pe tema aderării în Schengen"

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, afirmă, într-un mesaj transmis partidului, referindu-se la decizia privind admiterea României în Schengen, că orice încercare de a specula negativ politic intern acest moment este de fapt o legitimare a nedreptăţii făcute României, transmite News.ro.

"Dragi colegi, suntem în pragul unui moment istoric pentru România şi pentru PNL. Trebuie să ne ridicăm la înălţimea acestui moment, indiferent de rezultatele votului de mâine, în JAI. Meciul se joacă până la fluierul final. Înainte şi după votul în JAI nu trebuie să dăm ocazia celor care nu ne vor binele să-şi valideze argumentele anti-româneşti", afirmă Ciucă, în mesajul transmis cu o zi înaintea decizie privind admiterea României în spaţiul Schengen.

Ciucă afirmă că, în acest context, "PNL, PSD şi UDMR nu trebuie să se atace reciproc, nici voalat, nici nevoalat, pe tema intrării în Schengen, în niciunul dintre scenariile posibile".

"Dacă începem să ne certăm între noi, vom valida argumentele iraţionale/politice ale celor care ne vor răul. Nu trebuie să dăm apă la moară duşmanilor României şi ai Europei, nici din afară, nici dinăuntru. Toţi cei care speculează politic şi atacă PNL pe acest subiect se descalifică în faţa interesului comun al românilor. Riscul major ar fi ca noi să ne irosim într-o luptă internă, într-un moment în care ar trebui să fim uniţi pentru a atinge obiectivele naţionale, aşa cum românii au fost uniţi în momentele grele ale istoriei. Orice încercare de a specula negativ politic intern acest moment este de fapt o legitimare a nedreptăţii făcute României", afirmă Ciucă în mesaj.

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI, care va avea loc mâine.

Austria este singurul stat care se opune aderării României la Spaţiul Schengen, iar pentru o decizie este necesară unanimitatea.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Că de vreo 30 de ani va rotiți împreuna la guvernare, și ați creat în România ceva ,,miraculos,, ,de care acum îi învinuiți pe austrieci !.

    Ciuca este un plagiator . Coalititia psdnl &udmr ese una toxica pt romania . Iata datele ultimului sondaj realizat de cei de insomar care nu a fost destinat publicitatii ci pt bucataria interna a pnl care l-a si comandat :sondajul a fost efectuat pe 1203 subieti prin metoda cati in perioada 24 nov-2 decembrie . Iata cifrele daca duminica viitoare ar avea loc alegeri. . Rezulatele le-am obtinut prin intermediul unui amic

    -PSD 28% 

    -AUR 20% 

    -USR 16% 

    -FORTA DREPTEI 9% 

    -PNL 7% 

    -REPER 6%  

    -UDMR 4% 

    -PMP 4%  

    -PRO ROMANIA 3%  

    ALIANTA PT ROMANIA 1%

    ALTII 2% 

    Jos plagiatorii și hoții!

    1. Corect !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb