Nicolae Ciucă, remarci despre incursiunea ucraineană în Rusia: "Mesajul pentru preşedintele Putin este unul limpede şi clar"

R.S.
Politică / 11 august

Nicolae Ciucă, remarci despre incursiunea ucraineană în Rusia: "Mesajul pentru preşedintele Putin este unul limpede şi clar"

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a comentat, duminică, incursiunea ucraineană în regiunea Kursk din Rusia, afirmând că "mesajul pentru preşedintele Putin este unul limpede şi clar: cine începe un război peste hotare să nu se mire dacă războiul o să ajungă la un moment dat şi la el acasă". Ciucă remarcă faptul că această incursiune a arătat că armata rusă nu are capacitatea de a proteja teritoriul, că ucrainenii au reuşit "o performanţă deosebită în aceste timpuri" - planificarea şi punerea în practică o acţiunii fără ca vreo informaţie sau intenţie să fie devoalate, dar şi că "echipamentele militare occidentale chiar fac o mare diferenţă în teren", conform News.ro.

"Elementul-surpriză este o componentă a oricărui război. Recenta incursiune a trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk ne arată că surprizele pot să schimbe percepţia publicului asupra evoluţiei unui conflict armat. În prezent, nu ştim care sunt obiectivele strategice vizate de iniţiatorii unei asemenea acţiuni tactice neaşteptate şi nu mă voi hazarda în a face speculaţii pe această temă", a afirmat Nicolae Ciucă, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, indiferent de ceea ce speră conducerea armatei ucrainene să obţină prin această ofensivă, ultimele zile au arătat "trei lucruri importante":

"1. Armata lui Vladimir Putin nu are capacitatea de a proteja teritoriul, iar preşedintele are probleme de conducere a ţării. Forţele ucrainene avansează în interiorul teritoriului rusesc, iar armata rusă, dincolo de slăbiciunile dovedite, nu poate da o replică pe măsură. Acest lucru în sine este o lovitură aplicată imaginii Rusiei, dar mai ales moralului armatei şi încrederii populaţiei în actuala conducere.

2. Structurile de planificare militară ucrainene şi serviciile secrete au reuşit o performanţă deosebită în aceste timpuri: să proiecteze şi să pună în practică o asemenea acţiune ofensivă, fără ca vreo informaţie sau intenţie să fie devoalate.

3. Echipamentele militare occidentale chiar fac o mare diferenţă în teren şi permit ucrainenilor să aplice soluţii la care nimeni nu s-ar fi putut aşteptat vreodată".

Potrivit lui Ciucă, acţiunea reprezintă şi un mesaj pentru preşedintele rus.

"În ansamblu, mesajul pentru preşedintele Putin este unul limpede şi clar: cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă la un moment dat şi la el acasă. Din păcate, singurul limbaj pe care dictatorii îl înţeleg este demonstraţia de forţă", a conchis Ciucă, conform News.ro.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. mesajul e limpede si clar: Get the fk out of Ukraine!

    1. Obezache e mai nou specialist?! In ce?! El și Gabrail Oprea...

    Feisbucistul ne umple de mândrie. Un adevărat "ostaș în slujba țării".

    Abia aștept ediția princeps a cărții. O să iau vreo 20 de bucăți, dar să fie cu dedicație:) Vreau să-mi mobilez biblioteca. Să fie cartonate. 

    1. Nu da banii pe ''prostii''.

      Pentru tine e mai potrivita Istoria PCUS. 

      Hai să facem schimb de cărți. Tu o să primești de pomană cartea soldațelului de plumb. O să fie best seller. Citește-o și fă notițe:). Să mi-o trimiți legalizată la notariat.

    De un curaj inimaginabil este acest General „ roman absolut ”numit N.Ciuca .Este primul politician important din estul Europei care doreste sa ofere natiunii romane si celorlalti cetateni ai Europei adevarul .Vor urma si alte texte ce nu vor arata ceea ce se intimpla cu adevarat .Natiunea romana si cetatenii Europei au dreptul sa stie .Gata cu politicianismele pline de minciuna gata cu detractorii Uniunii Europene si cei care traind si beneficiind de toate bunele Europei critica intregul .Natiunile Europei traiesc intr-un vis nicicind atins de nici o alta entitate statala .Nu putem lasa connationalii nostri care se situeaza impotriva majoritati, sa minta cetateanul de rind .Ciuca a plecat pe un drum al adevarului .Rusia nu isi poate apara hotarele si asta este clar pentru noi toti .Primul politician care are acest curaj .Felicitari .Drumul catre conducerea Romaniei a fost deschis .Sa vedem cine vor fi cei impotriva ?

    1. Esoape, o să îți fac cadou 10 cărți ale românului absolut. Să le citești în tihnă și pe rând. Să ne trimiți recenzia.

    "echipamentele militare occidentale chiar fac o mare diferenţă în teren", chiar era timpul dupa 2 ani de sustinere cu bani si cu arme de ultima generatie ca si Ukraina sa livreze ceva rezultate pozitive.

    După cum se poate observa, acest război se intensifică. Iisus a anunțat: "Când mai târziu veţi auzi de războaie și de tulburări [al treilea război mondial], să nu vă înspăimântaţi, pentru că întâi trebuie să se întâmple aceste lucruri. Dar împlinirea [semnului = un război nuclear] nu imediat" (Luca 21:9).

    În Cartea lui Daniel citim: "Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. UE și NATO se vor destrăma. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia. Aceasta implică, de asemenea, acțiuni militare (Luca 21:9)]. Şi va intra la sud [acesta va fi începutul războiului nuclear. Detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va mai fi ca înainte [victorie în 1945] și mai târziu [și victoria ulterioară în următorul război mondial]" (Daniel 11:28,29). Atunci va avea loc o intervenție directă a SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a). Aceasta va fi un măcel reciproc. Va fi folosită o sabie de mare putere (Apocalipsa 6:4).  

    1. Cum le mai stiti dumbeavoastra. Ceva despre bursa, macar bvb, nu gasiti in biblie?

      Cine,cine?!

    Ucraina e victima SUA..despre asta e vorba. Chiar nu vede nimeni un lucru simplu? Avem de politici de integrare a occidentului si orientului nu de seprare si razboire a lor/ Numai o spiritualitate comuna poate sa fie baza unei noi civilizatii universale a planettei..fara granite si cu o economie care imparte resursele in mod egal cetatenilor planetei...asta e solutia dar pana cand va intelege prostimea va mai dura...

    ...

    1. Se vrea pace nu razboi?! Baietii fug de razboi...cer azil, cetatenie....doar nebunii vor razboi. Un om normal la minte si suflet vrea pace...Dar trebuie sa faci pe nebunul ca sa ceri pace...in rest isi testeaza armamentul, isi vand armele si depopuleaza daca nu le-a iesit cu pandemia...

    E bine ca cineva important are claritate si viziune. De la presedinte ce sa te astepti? Poate nici fizica nu (mai) stie bine. Nici nu are timp, de doua mandate e numai plecat in interesul tarii, altfel ne-ar fi scolarizat putin in investitii imobiliare.

    1. Corect! $asso s.a recalificat in imobiliare,după ce n.a mers cu profesoria...

    Plutonere, ai curaj sa stai data în față cu Putin 15 sec?Să-i dai după aceea mesaje, vezi mai poți.

    1. El chiar sta in fata lui Putin, uneori de mai multe ori pe zi. Putin nu sta in fata lui, el nu urmareste posturile dd stiri romanesti.

      putin nu face nimic pe fata. el doar trimite asasini, ceai si etc

    Ostas de carton.S-a catarat in ierarhia armatei cum se catara in ierarhia politica.Adevarat ca e impins si de la spate.Cu asa calitati ajunge presedinte.Cu aceleasi calitati ca si precedesorii sai.Asta ne e destinul.Sa fim impinsi de la spate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb