NICOLAE CIUCĂ: ''România nu are de ce să îşi facă probleme din punct de vedere al asigurării produselor necesare vieţii de zi cu zi''

G.U.
Politică / 16 martie 2022

Nicolae Ciucă (Sursa foto: gov.ro)

Nicolae Ciucă (Sursa foto: gov.ro)

Premierul Nicolae Ciucă spune că România nu are de ce să-şi facă probleme în ceea ce priveşte produsele necesare vieţii de zi cu zi, potrivit Digi24. Acesta a adăugat că Guvernul pregăteşte noi măsuri pentru plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze naturale pentru un an.

Întrebat, în timpul unei vizite la Isaccea, despre creşterile de preţuri la anumite produse din ultima vreme, premierul a spus: "Am asistat la un astfel de episod, când costul carburantului a depăşit orice limită, din păcate. Am fost nevoiţi să luăm măsuri în acest sens şi să ne folosim de instituţiile statului care pot să intervină şi să regleze orice tentativă de acest fel"

"În ceea ce priveşte scumpirile, vreau să subliniez încă o dată: pe masa de lucru a Guvernului se pregăteşte, este în proces de finalizare Ordonanţa de Urgenţă prin care asigurăm plafonarea preţului la energie electrică şi gaze, pe un an de zile. De asemenea, vrem ca, prin această măsură, să asigurăm un preţ la energie şi la gaze pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru sectorul alimentar, astfel încât preţurile să poate fi oarecum menţinute la un nivel redus şi din această perspectivă", a spus acesta.

"Există o serie întreagă de alte demersuri pe care le-am făcut. Am discutat cu ministrul finanţelor ieri după-amiază, când se afla la Bruxelles, la ECOFIN, şi facem toate demersurile, astfel încât prin mecanismele europene, de exemplu, este Mecanismul SURE, care a funcţionat în perioada de pandemie - şi solicităm ca el să fie prelungit şi în această perioadă - în care nu numai noi, dar toate ţările europene se confruntă cu această problemă generată de războiul din Ucraina, ilegal şi neprovocat", a adăugat el. "În ceea ce priveşte asigurarea de produse, vă garantez că suntem în permanentă legătură cu ministrul agriculturii şi cu ministrul economiei, cu mediul de afaceri, cu retailerii, cu producătorii şi avem garanţii - de altfel, o spun şi cifrele prin care s-au notificat producţiile de anul trecut - că în acest moment, România nu are de ce să îşi facă probleme din punct de vedere al asigurării produselor necesare vieţii de zi cu zi", a precizat Ciucă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnule general CIUCA. O intrebare de bun simt.De ce armata,tine inchis pentru alte cluburi un stadion de zeci de miliarde de roni,construit din banii romanilor.? de ce armata,incalca legea si baga milioane de euro din banii Ministerului Apararii intr-o echipa de fotbal care foloseste terenul de fotbal odata la doua saptamani in timp ce atunci cand nu este folosit ,pe el pasc caii armatei.? In Ministerul Apararii,sunt multi militari careau pensii de mizerie. Nu puteti sa folositi banii din inchirierea stadionului ,si sa desfiintati echipa iar banii sa fie dati pensionarilor militari,intrucat legea interzice ca in romania sa mai existe echipe departamentale./ Dinamo si Rapid,au devenit echipe profesioniste cu actionari privati,numai Steaua a ramas echipa armatei.Asa ca,Ministerul Apararii,este continuatorul Ministerului Apararii Ceausist.Poate incetati cu incalcarea legii.!

    mi-aduc aminte din pandemie , tot ce se spunea ca nu vor fi restrictii , exact alea se aplicau .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb