NICOLAE HURDUC:  "Trebuie să găsim o modalitate de a extrage resursele numeroase de la Marea Neagră"

C.M.
Politică / 8 mai 2019

Nicolae Hurduc

Nicolae Hurduc

Ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Hurduc, a afirmat, astăzi, la o dezbatere, că trebuie găsite soluţii pentru ca resursele de la Marea Neagră să fie foarte exploatate.

Haiduc a participat deschiderea conferinţei "Dezvoltare durabilă la Marea Neagră", organizată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geo-ecologie Marină - GeoEcoMar, sub auspiciile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

"Este momentul ca Marea Neagră să se bucure şi de cooperarea oamenilor de ştiinţă, inovatorilor, care să lucreze împreună pentru binele comun. Flora şi fauna nu au graniţă. Tehnologia informaţiei, de asemenea, nu are graniţe, motiv pentru care nici Marea Neagră nu ar trebui să aibă graniţe în această zonă. (...) Marea Neagră este una dintre graniţele UE, este foarte bogată din punctul de vedere al patrimoniului şi trebuie să găsim o modalitate de a dezvolta şi extrage resursele numeroase de care se bucură Marea Neagră. Astăzi începem o nouă agendă de cercetare-dezvoltare şi inovare pentru Marea Neagră şi în cadrul acestei conferinţe se va semna un document care va implica toate activităţile de cercetare şi dezvoltare din următorii zece ani", a afirmat el, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, este nevoie ca un grup de lucru format din oficiali şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale să continue mecanismele de implementare în zonă nu doar în beneficiul României şi Bulgariei, ci în beneficiul tuturor statelor implicate. Cercetarea cu privire la Marea Neagră va fi utilizată şi în cadrul activităţilor şi acţiunilor diplomatice în zonă", a explicat ministrul.

Hurduc a subliniat că Guvernul României se angajează să deruleze acţiuni pentru protejarea şi salvarea Mării Negre.

La rândul său, John Bell, reprezentantul comisarului european pentru Cercetare, a susţinut că Marea Neagră este o parte din viitorul comun al Europei.

"Marea Neagră este un bazin unic, care face parte dintr-un istoric şi un patrimoniu vechi, oferă foarte multe ocazii pentru dezvoltare economică şi bunăstare pentru toţi cei care locuiesc aici şi care depind direct sau indirect de Marea Neagră. (...) Ne aflăm în situaţia în care avem o datorie tot mai mare în ceea ce priveşte Mare Neagră, deoarece stabilitatea şi posibilitatea ca Marea Neagră să fie folosită la fel de către moştenitorii noştri este tot mai mică. (...) Avem nevoie de o planetă sănătoasă şi de mări sănătoase. (...) Este timpul, vorbim despre viitorul cooperării la Marea Neagră, este momentul ca oamenii de ştiinţă să facă o schimbare, astfel încât să putem să folosim cât mai bine resursele planetei noastre. Totul se poate face în acest cadru al cercetării şi dezvoltării. (...) Cred că cercetarea şi inovarea pot să joace un rol esenţial în crearea unei economii albastre, curate, mai bune la nivel mondial. (...) Principalul mesaj de la Carlos Moedas (comisarul european pentru Cercetare - n.r.) este că putem să dezvoltăm această cooperare la Marea Neagră, care este pentru noi un angajament strategic", a spus John Bell în mesajul prezentat în cadrul conferinţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb