Nicolae Văcăroiu: Una din priorităţile actualei legislaturi vizează întărirea rolului Parlamentului ca factor de control al activităţii guvernului

Ziarul BURSA #Politică / 4 ianuarie 2005

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat ieri că una din priorităţile actualei legislaturi vizează întărirea rolului Parlamentului ca unică putere legislativă şi ca factor de control al activităţii guvernului. Un alt obiectiv se referă la aplicarea regulamentului Senatului, indiferent dacă e vorba de senatori PSD sau din alte grupuri parlamentare. "Voi pune accent deosebit pe prezenţa la lucru, care cred că va fi mai bună avînd în vedere echilibrul politic din Senat şi faptul că fiecare vot contează foarte mult", a spus Nicolae Văcăroiu, citat de Rompres.

Pentru preşedintele Senatului este importantă în egală măsură amplificarea diplomaţiei parlamentare, care s-a dovedit extrem de utilă în procesul de integrare în NATO şi de aderare la UE. El a precizat că în prezent este foarte importantă susţinerea ţării din interiorul organizaţiilor din care România este membră.

Pe de altă parte, în calitatea sa de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, Nicolae Văcăroiu a spus că va lucra în această lună împreună cu colegii de partid pentru pregătirea Congresului, în cadrul căruia vor fi analizate părţile bune şi greşelile din activitatea PSD din ultimii patru ani. "Vom lua acele decizii care să ne permită cîştigarea viitoarelor alegeri parlamentare. Vom face o opoziţie constructivă, dar să nu se aştepte nimeni să fim simpli spectatori, ci vom fi susţinători ai social-democraţiei şi ideologiei partidului nos-tru", a declarat Nicolae Văcăroiu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb