NICU MARCU: "ASF a înaintat către MF o propunere de limitare a tarifelor RCA"

S.B.
Bănci-Asigurări / 18 februarie 2022

"ASF a înaintat către MF o propunere de limitare a tarifelor RCA"

Actualizare - ADRIAN CÂCIU: "Am decis promovarea unei hotărâri de guvern pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, anunţă pe pagina sa de Facebook, în urma anunţului făcut de Preşedintele ASF, că s-a decis promovarea unei hotărâri de guvern pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni, potrivit art. 4 alin. 3 din Legea Concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completarile ulterioare.

"Aşa cum am promis, soluţiile care protejează populaţia şi companiile sunt principala noastră preocupare!

Având în vedere situaţia dificilă cu care se confruntă milioane de persoane fizice si juridice, din cauza creşterii foarte ridicate a preţurilor la poliţele de raspundere civilă auto, am decis, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în urma dialogului cu transportatorii şi Consiliul Concurenţei, promovarea unei hotărâri de guvern pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni, potrivit art. 4 alin. 3 din Legea Concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completarile ulterioare.

Actul normativ va fi pus astăzi în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Finanţelor şi avem convingerea că va fi adoptat în regim de urgenţă de către Guvern, astfel încât efectele să se reflecte rapid în piaţa de asigurări RCA şi să conducă la un nivel sporit de suportabilitate din partea asiguraţilor" a scris Adrian Câciu pe Facebook.

---

Autoritatea de Supraveghere Financiară a înaintat către Ministerul Finanţelor o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referinţă, potrivit Preşedintelui ASF, Nicu Marcu.

"În urma analizelor realizate cu privire la evoluţia pieţei RCA şi la impactul unor tendinţe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanţe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referinţă. Pentru protejarea consumatorilor şi pentru stabilitatea pieţelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative şi de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României şi cu alte autorităţi ale statului. Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populaţiei în faţa tendinţelor inflaţioniste sau speculative" a declarat Nicu Marcu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Contează la ce nivel!

    Gata? Tonamatul nu mai factureaza? Asf e perfect?

    Vai, ce previzibila e viata 

    Vedeți mai sus opinia lui Soviani. Este corecta 1000%.

    Marcule tu te auzi ce debitezi? Sa plafonezi la triplul tarifului RCA nu este masura de protectie a populatiei ci de protectie a unor venituri garantate ale societatilor de asigurare. Ai lasat vraiste in asigurari dupa falimentul City in loc sa prevezi evolutia tarifelor si a miscarilor din piata. Te-ai concentrat doar pe falimentul City fara nicio viziune de ansamblu. Au crescent tarifele de 3 ori si acum le plafonezi marite. Fie nu esti deloc asa de destept cum vrei sa pari fie esti inconjurat de niste prostalai. Sau ambele.

    Ce titlu înșelător..... ASF nu e in stare sa inainteze nimic, iar cand i se cere sa isi faca treaba si sa supravegheze, sa reglementeze marcu zice ca el nu poate. Si cam are dreptate. Dl Neputinta, presedinte asf scrie pe usa lui. Cand bubuie vreo piață fuge repede la premier si la finante. Sa mai dea ei o oug ca marcu se uita lung .... ca el oricum nu poate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb