NICU MARCU, PREŞEDINTELE ASF: "BVB trebuie să devină un hub regional strategic pentru spaţiul Europei de Sud-Est"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Nicu Marcu

Nicu Marcu

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) trebuie să devină un hub regional strategic pentru celelalte pieţe financiare din spaţiul Europei de Sud-Est, a spus Nicu Marcu, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), adăugând că, astfel, bursa va putea participa la dezvoltarea economică a ţării noastre la adevărata sa capacitate.

Nicu Marcu a declarat: "Piaţa de capital trebuie să ajungă un motor al economiei de piaţă, care oferă surse de finanţare companiilor, precum şi un loc de investiţii pentru societăţile de asigurare, respectiv pentru fondurile de pensii, ceea ce poate conduce direct sau indirect la creşterea economică a României. Dar piaţa de capital este un domeniu în care contează foarte mult nivelul şi intensitatea fluxurilor financiare, şi de aceea mă refer şi la poziţionarea Bursei de Valori Bucureşti în regiunea Europei de Sud-Est".

Preşedintele ASF a adăugat: "În acest moment, vedem mai multe burse şi firme de investiţii care vor să îşi crească business-ul. Mai mulţi emitenţi ar dori finanţare pentru exploatarea oportunităţilor de dezvoltare, şi câţiva investitori dornici să îşi construiască un portofoliu adecvat. Contează foarte mult valorile individuale, care sunt remarcabile doar dacă sunt puse în valoare printr-o construcţie integrată, compatibilă cu cele mai bune practici internaţionale. Practic, trebuie să ne gândim să construim agregate financiare de anvergură".

În opinia sa, bursele din regiunea noastră ar trebui să realizeze, pe de o parte, o construcţie care să ofere emitenţilor de anvergură din regiune o sursă eficace de finanţare şi, pe de altă parte, trebuie să confere investitorilor internaţionali un confort investiţional, adecvat aşteptărilor pe care le au.

"Toţi actorii instituţionali, burse şi autorităţi, ar trebui să realizăm că de unii singuri nu vom putea face performanţă, iar Bursa de Valori Bucureşti şi România, atât prin poziţia geografică cât şi prin dimensiunea economică ar trebui să iniţieze sau să se ralieze oricărei iniţiative strategice de construcţie a unei pieţe agregate. Bursa de Valori Bucureşti trebuie să devină un hub regional strategic pentru celelalte pieţe financiare din spaţiul Sud-Est European", a spus preşedintele ASF.

Din punctul său de vedere, prin atingerea acestui deziderat, Bursa de Valori Bucureşti va putea participa, la adevărata sa capacitate, la dezvoltarea economică a ţării noastre.

"Dar, pentru acest lucru este nevoie de o lichiditate mai mare, iar aceasta se poate obţine prin oferirea de active de calitate şi o mai mare siguranţă a participanţilor la piaţă. Toate acestea pot fi obţinute printr-o implicare mai activă a Statului Român la dezvoltarea acestui sector financiar", a mai punctat Nicu Marcu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb