NICUŞOR DAN: ''Greva de la STB este ilegală, cu substrat politic''

G.U.
Miscellanea / 20 ianuarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat astăzi că greva iniţiată de sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) este una ilegală, cu substrat politic, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei Generale, edilul a afirmat că greva este o acţiune "foarte gravă", care afectează foarte mulţi bucureşteni.

"Este o grevă ilegală pentru multe motive. Suntem în stare de alertă şi în stare de alertă nu se fac greve", a spus Nicuşor Dan.

Acesta a menţionat că există o obligaţie legală conform căreia, chiar şi în cazul unei greve, trebuie să se asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară.

Nicuşor Dan a adăugat că STB a iniţiat o acţiune în instanţă care a fost depusă la Tribunalul Bucureşti şi că va exista o cerere de intervenţie inclusiv din partea Municipalităţii.

"Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ, avem scrise plângerile penale împotriva liderilor sindicat. (...) Este o grevă politică, al cărei principal responsabil este Vasile Petrariu, consilier municipal PSD", a precizat edilul general.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţă. Metrorex a introdus în circulaţie toate trenurile disponibile din flotă şi va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, a informat compania.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI) a făcut apel la conducerea STB şi la salariaţii operatorului să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb