NICUŞOR DAN: "Nu avem un inventar al clădirilor cu risc seismic din Bucureşti"

A.B.
Miscellanea / 4 martie 2021

"Nu avem un inventar al clădirilor cu risc seismic din Bucureşti"

Administraţia din Bucureşti nu a reuşit, până în prezent, să realizeze un inventar al clădirilor cu risc seismic, a afirmat primarul general, Nicuşor Dan, joi, la dezbaterea "De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?", organizată de Biblioteca Academiei Române la 44 de ani de la cutremurul din 1977, a transmis Agerpres.

"Problema cea mai mare este că noi, ca administraţie, nu am reuşit până la acest moment să avem un inventar al clădirilor cu risc seismic dintre cele care sunt potenţial cu risc seismic. Aşa, vorbind grosier, orice clădire construită înainte de 1940 care are mai mult de trei-patru etaje este potenţial cu risc seismic. Şi noi n-am reuşit să ne ducem peste ele, să le expertizăm", a punctat el.

Nicuşor Dan a vorbit şi despre planurile Primăriei ce privesc lucrări de expertizare sau consolidare de clădiri cu risc seismic.

"În acest an vrem să lămurim situaţia celor aproximativ 30 de clădiri care sunt în diferite stadii, unele începute prin 2005, astfel încât să ajungem să fim cu ele într-o situaţie cât mai apropiată de consolidare (...) În ceea ce priveşte expertizarea, care este o mare problemă, să expertizăm aproximativ 500.000 de metri pătraţi de construcţie", a arătat el.

Primarul general al Capitalei a reiterat că îşi doreşte să fie desfiinţată compania municipală care se ocupă de consolidarea clădirilor cu risc seismic.

"Este voinţa mea şi a majorităţii din Consiliul General ca această companie să fie desfiinţată. În general, companiile municipale au distorsionat piaţa, pentru că nu au fost create după un mecanism economic, au dat salarii care nu se cuveneau şi au atras oameni pricepuţi din alte companii de pe piaţă şi lucrul ăsta a fost şi mai pregnant în ceea ce priveşte societăţile de construcţii", a spus edilul.

În acest context, a apreciat că nu există firme suficiente cu care primăria să lucreze la proiecte mari.

El a amintit de intenţia de a desfiinţa 21 de companii municipale.

"Ca procesul să fie mai rapid, să nu trecem prin insolvenţe, falimente, e bine să plătim datoriile înainte şi asta depinde de bugetul pe care noi o să îl votăm, în vreo zece zile de azi, astfel încât să alocăm suficienţi bani pentru a închide financiar pe zero aceste companii", a explicat Nicuşor Dan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb