Niger: O delegaţie a ECOWAS va încerca o mediere pe cale diplomatică

D.R.
Internaţional / 19 august 2023

Niger: O delegaţie a ECOWAS va încerca o mediere pe cale diplomatică

O delegaţie a principalului bloc regional din Africa de Vest, ECOWAS (n.r. Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest), a zburat astăzi în capitala Nigerului, Niamey, pentru a purta discuţii cu junta, a transmis Reuters.

ECOWAS caută o soluţie paşnică pentru înlăturarea preşedintelui Mohamed Bazoum. Şefii apărării au subliniat că sunt pregătiţi să intervină militar dacă liderii loviturii de stat, continuă să sfideze presiunea internaţională de a se retrage, menţionează sursa citată.

Delegaţia, din care face parte şi preşedintele blocului, Omar Touray, a fost întâmpinată pe aeroportul din Niamey de premierul numit de juntă şi urmează să poarte discuţii cu autorităţile autodeclarate, a precizat sursa citată.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. .... dar ce aveti cu sarkozy!? ... e vorba de banii vostrii ... nord streamul ii bubuit ... nigerului nu-i place de victorita ... si voi vreti viata buna?! ...

    China

    Fall in Home Prices: 

    -15% dip neighbourhoods in Shanghai, Shenzen 

    Property price slip in more than half of cities 

    Lianyang -20% 

    Homes near Alibaba Hq in Hangzhu down -25% fr om highs 

    s c c r e t 

    1. 30% china gdp dependent on housing

      s c c r e t 

      ... bro unde fug banii?? ... aia institutionali?? ... ce platforma poate absoarbe? ... teoria mea e simpla: pica imobiliara din china, un se duce datoria? (swift is fubar...) ... ca economist am o problema cand datoriaia e coletarilazata ... aur/imobiliare/unitate de schimb?!?! ...

      africa - india

      s c c r e t 

    Pe zi ce trece se coace Razboiul Mondial.

    Ieri Europa, astazi Africa, maine Asia, doar yankeii stau relaxati intre oceane.

    Cheia este in Asia, razboiul va deveni total cand japonezii, fostii tovarasi ai nazistilor, vor declansa asaltul asupra Chinei la ordine yankeie. 

    1. vrei sa spui china asupra taiwanului…

      china comunista nu a cucerit taiwanul “regelui” …. 

      de aici frustrarea ca taiwanul nu e “comunist”. 

      taiwanul e dispus sa se apere… in acest context daca china ataca prima … devine invadatoare… caci terenul nu ii apartine… ata ideologic “comunism” cat si social. 

      in taiwan s-au refugiat pe vremea “puciului ideologic comunist” toti antii comunistii. 

      s c c r e t  

      Dar terenul nu le apartine nici americanilor.Ce treaba au ei sa agite spiritele?Nu s-ar intampla nimic in Taiwan daca nu si-ar baga americanii nasul ca musca-n....Vin sa stea in coasta chinezilor iar apoi se mira ce si cum.Chinezii stau cat de cat potoliti in tara lor si sunt tinuti in frau si asa ar trebui sa ramana dar unii baga batul prin gard datorita propriilor interese.Cat fura si tot nu le mai ajunge..Astia care conduc lumea parca sunt batuti in cap.

      asa zicea si Rusu ... cu ucraina!

      Nici Ucraina nu apartine Rusiei! 

      Lituania si Polonia au batut la funduletul gol Rusia... ceva ani in urma... iar terenul pe care rusii il considera a lor... nu e a lor... 

      Pe vremuri au fost tatari... bulgari.... mongoli... otomani... ceva romani.... pe meleagurile alea... si nu rusi. 

      Rusii au avut o tactica de expansiune "pib" in trecut prin militarizare ca sa raporteze cresteri de pib si incazari taxe; pe urma ucideau ce prindeau si bagau natii de ale lor... 

      De cand e istoria... se arata clar ca "Oamenii vor vota mereu ci picioarele"! 

      Adica la PAS! 

      Si istoric ciclurile de migratii populatie nu au fost in favoarea Chinei - Rusiei - "otomanului".... 

      Culme e ca... tocmai natiile ce urla anti "colonism" ele sunt cele mai putin dorite ca tari de refugiu pentru un trai si libertate decenta. 

      Contrar cele ce sunt vazute "politic si in media" ca imperii "rele" sunt inca cele mai votate la picor de oameni ai altor tari sarace / corupte /aflate in catastrofe umanitare. 

      Oamenii au migrat mereu catre bine si au fugit mereu de rau. 

      Cel ce asupreste ingradeste si sechestreaza ideologic - economic - cultural - social ... blocheaza accesul la inflrmatii noi la predare de limbi straine internationale... la diferite forme tehnologice ce pot destabiliza un popor. 

      alte tar planteaza seminte in alte natii destramate... inca din faza de "haos" asteptant ca "copacii / pomii" sa le aduca roade si umbra. 

      Aici vorbim de forme de colonii ce eradicheaza limbi vechi vorbite - culturi - legi - traditi.... planteaza altele... pe teritoriu... dar nu alipesc teritorul cucerit ca si stat parte a partii cuceritoare. 

      Sunt multe forme de "cucerire" natii.... invazive si noninvazive "teritorial si corporal/vatamare distrugere fizica accelerata". 

      Poti coloniza prin: transfer de cunostinte noi "constitutionale"; transfer de limbi vorbite; adoptari de noi profile economice tehnologice in beneficul partii "cotropitoare" pe moment mai mare ca partii "cotropite" pe moment. 

      s c c r e t 

      Nici in Ucraina nu s-ar fi intamplat nimic daca nu-si bagau americanii coada.Au acelasi mod de a opera,nici macar nu se obosesc sa fie un pic mai creativi.Nu stiu de ce te agiti fiindca noua nu ne-a fost bine nici atunci cand ucrainenii erau cu rusii si nici acum cand ucrainenii sunt cu americanii sau,ma rog,autoritatile ucrainene fiindca pe popor nu l-a intrebat nimeni dupa cum nu ne intreaba nici pe noi.Nici cu rusii nu as vrea sa fim,Doamne Fereste,dar nici asa bataia de joc a tuturor!

    Mare pacoste pe capul nigerienilor.Au inlocuit dictatura DEMOCRATA pro europa cu o dictatura NEDEMOCRATA care se chiama nationalista.Nu stiu la cine vor mai cotiza nationalistii astia sa-i sustina dar,precis , va fi moarte de om.Orce fel de dictatura trebuie aparata : DE INTREG POPORUL,Vorba unuia odios,pe la noi .

    1. Orice dictatura trebuie aparata de intreg poporul pe intreg globul pamantesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb