NOI INJECŢII DE CAPITAL: RBS şi Lloyds primesc 51 miliarde dolari de la stat

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 noiembrie 2009

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) şi "Lloyds Banking Group" Plc vor primi 31,3 miliarde de lire sterline (51 de miliarde de dolari) sprijin financiar de la statul britanic, aceasta fiind a doua injecţie de capital de care beneficiază cele două bănci majore din ţară.

Trezoreria Marii Britanii va aloca 25,5 miliarde de lire RBS, totalul de care beneficiază această bancă de la stat ridicându-se acum la 45,5 miliarde de lire. Asistăm astfel la cel mai costisitor pachet de sprijin financiar pe care îl primeşte o bancă, la nivel mondial. În urma noii injecţii de capital, guvernul londonez îşi va majora participaţia la RBS de la 70% la peste 84%.

De cealaltă parte, "Lloyds", cel mai mare creditor ipotecar din Marea Britanie, deţinut în proporţie de 43% de stat, va strânge de la investitori 21 de miliarde de lire, din care 13,5 miliarde printr-o majorare de capital, la care guvernul va contribui cu 5,8 miliarde de lire. Spre deosebire de RBS, "Lloyds" va scăpa de controlul guvernului, participaţia acestuia rămânând neschimbată. Strângerea de fonduri de către "Lloyds" va creşte rata capitalului Tier 1 al băncii la 8,6%, de la 6,3%.

În schimbul ajutorului guvernamental, băncile vor vinde active şi au promis că, anul acesta, nu vor acorda bonusuri în numerar angajaţilor care au salarii de peste 39.000 de lire sterline.

RBS va înstrăina divizia de asigurări şi unele sucursale bancare, ca urmare a negocierilor cu Comisia Europeană şi Trezoreria Marii Britanii. "Lloyds" va elimina 600 de sucursale, îşi va reduce cu 19% activele din sectorul ipotecar şi îşi va diminua cu 4,6% cota de pe segmentul conturilor curente.

Anul trecut, RBS şi "Lloyds" au primit sprijin de la stat de 37 de miliarde de lire.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb